DOKLE ĆE SAŠA KOSANOVIĆ BLATITI SVE HRVATSKO?

DOKLE ĆE SAŠA KOSANOVIĆ BLATITI SVE HRVATSKO?

25. travnja, 2015.

sasa-kosanovic

U svojim člancima neprestano podupire četničku ideologiju

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija:www.portaloko.hr

Sjećate li se Saše Kosanovića? To je ono malo četničko novinarsko čudo koje je čitavo vrijeme virilo iz stražnjice Denisa Latina, kad je ovaj uređivao tv-emisiju „Latinica“. Sada se preselio u srpski tjednik, u Pupovčeve Novosti, gdje je ponovno na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac- Virovitica.

U tim srpskim novinama, u kojima isključivo pišu „pomozbog“ junaci, a izlaze usred Zagreba, i financirane su novcima građana Republike Hrvatske, Kosanović se opet javio četničkim pamfletom s naslovom „Autogolovi hrvatskog društva“ (Novosti, 24. travnja 2015.). To literarno smeće objavljeno je na ćirilici (da „ceo svet razumije“).

Tako u toj bljuvotini od članka, Kosanović, kao pravi novinarski četnički vojvoda, odmah na početku konstatira da je u Hrvatskoj početkom devedesetih demokracija došla i po „zadahu ustaštva“, jer u vrijeme agresije, kaže, nije najveći glazbeni hit bila „Moja domovina“, ili neki slični glazbeni uradak, već pjesma „Evo zore, evo dana“.

I tako, dok su to pjevali hrvatski mladići koji su nevini ginuli od četničkih granata, u društvu tog Kosanovića vjerojatno se pjevalo „Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate“.

Četničko pero laže

Ovaj „pomozbog“ literata zatim ističe da se ne treba čuditi „nad omladinom koja s tribina urla „Za dom spremni“, tim više što se „ništa drugo ne može očekivati u državi u kojoj je „srušeno 3.000 antifašističkih spomenika, u kojoj se vođu antifašističkoga partizanskog pokreta naziva zločincem, a bista predsjednika bivše države ritualno izbacuje iz njegove nekadašnje rezidencije na Pantovčaku…“.

Kao prvo, malo i posprdno četničko pero laže (to mu je u krvi) da je u Hrvatskoj srušen tako veliki broj partizanskih spomenika, koji su veličali Broza, partiju i „uspjehe“ Jugoslavije. Naime, činjenica je da je svaki takav spomenik (od kojih su mnogi bili neodržavano ruglo) imali „zakačenu“ partizansku zvijezdu petokraku, kakvu su nosili četnici, pripadnici zloglasne JNA u vrijeme Domovinskoga rata, pa se tu i tamo znalo dogoditi da bi netko s nekog spomenika maknuo petokraku, koju je već odavno trebalo zabraniti. Sjetimo se samo ratnog zločinca Veselina Šljivančanina koji je s petokrakom na prsima zapovijedao u ratnoj vukovarskoj bolnici 1991. te odlučivao koga treba ubiti, zaklati ili poslati u logor. Osim toga, koliko je nad nevinim Hrvatima, pod tom zvijezdom, učinjeno strašnih zločina nakon II. svjetskog rata? Kosanović, naravno o tome nema pojima!

Drugo, ako smo se borili protiv Jugoslavije, a jesmo, onda smo se borili i protiv svih zlodjela maršala Tita, jednog od desetak najvećih zločinaca nakon II. svjetskog rata. No, činjenica je da je on bio vođa antifašističkog pokreta, ali je isto tako činjenica da je bio i na čelu onih koji su nakon pobjede učinili iznimna zvjerstva, prije svega nad nevinim Hrvatima, ali i drugima. Stoga je zločinac i diktator Broz za pobjedu u II. svjetskom ratu dobio brojna priznanja i odličja, a za zločine morao je dobiti brojne kazne, pa i – mrtav. Već je vrijeme da se podvuče crta o njegovim uspjesima i njegovim zločinima. Kojih je više?

Četnički glasnogovornik

Ovog „pomozbog“ literatu poglavito smeta kad čuje „Za dom spremni“. Tako se u svezi toga osobito čudi i pita: „Što se dogodilo sutkinji koja je u Kninu oslobodila čovjeka koji je prodavao ustaške rekvizite za Dan domovinske zahvalnosti?“ A ne pita: što se dogodilo 1991., tko je bio agresor, a tko žrtva, zbog čega ni jedan četnik nije odgovarao ne zbog pozdrava „Za dom spremni“, već za rušenje, ubijanje, protjerivanje, paljenje, masakriranje, otuđivanje svega što je – hrvatsko?

Kosanović se također pita: zašto se hrvatski studenti lakše solidariziraju sa žrtvama kenijskog masakra, zašto lakše protestiraju protiv međunarodnog terorizma nego protiv fašizma u vlastitoj zemlji?

Gdje ovaj četnički glasnogovornik danas u Hrvatskoj vidi fašizam, odnosno kako to da ga vidi danas, a da ga nije ga vidio u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata, kad su fašisti bili agresori: Srbi, Crnogorci, zločinačka JNA, domaće izdajice i slični?

Ovaj „pomozbog“ literata neprestano okreće ploču, samo da ga netko ne upita: na čijoj si strani bio 1991.,na čijoj si strani danas?

Kosanović u svojim člancima neprestano podupire četničku ideologiju, neprestano svaljuje krivicu na Hrvate i Hrvatsku, a od toga posla i odlično i živi.

Čudno je da njegove sramne, uvredljive i klevetničke tekstove ne osuđuje i Hrvatsko društvo novinara (HND), jer i danas pisati s takvom mržnjom mogu samo oni koji su izgubili rat i koji ne mogu prežaliti što im se nije ostvario san o Velikoj Srbiji.

Literarna mizerija

Kosanović u pamfletu namjerno laže da nitko nije odgovarao za ratne zločine počinjene u Bljesku i Oluji. Odgovarali su i mnogi nevini Hrvati, koji su brani samo i isključivo svoje, ali dragi „srbenda“ na žalost nisu odgovarali oni koji su poveli i vodili „balvan revoluciju“, koji i danas poput tebe – literarna mizerijo- ne mogu prežaliti što se 1991. nad Hrvatima nije dogodila Bleiburška tragedija.

Na kraju, (da sve Kosanovićeve gluposti ne nabrajamo) spomenimo još da „Latinov spisateljski četnik-početnik naglašava i to (da ti pamet stane) da „hrvatski antifašisti još žive u strahu koji su im u kosti utjerali bukači 1990-ih“ te da se zaboravlja da se hrvatski fašisti u rupe iz kojih su izašli neće vratiti sami! (sic!)

Što još možemo reći na sve to: žalosno je što srpske Novosti i ovog čovjeka plaća Republika Hrvatska, žalosno je da ova literarna spodoba udiše hrvatski zrak, a najžalosnije od svega je ipak to da ovo nije ni prvi ni zadnji članak četničkog provokatora, koji svojim piskaranjem truje sve oko sebe!

Smrt fašizmu, sloboda narodu!T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Borna
  #1 Borna 6 svibnja, 2015, 16:51

  Blatiti će dotle dok mu netko ne stane na rep. Uostalom tip je četnik kao i njegov drugar Boris Rašeta.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zenga
  #2 Zenga 26 travnja, 2015, 08:17

  Za FRANU i KOSANOVIĆA!
  Baš vam je dobro u “ustaškoj”Hrvatskoj. Bolje vam ide nego u Jugi.Živite bolje od većine Hrvata i svako toliko seruckate po hrvatskoj prošlosti, po povijest hrvatskog naroda i po samom narodu. Jebo vas unaj tko vam to dopušta i neka se jebe i oni koji vas čitaju i oni koji vam daju toliko prostora u medijima, pa i na ovom portalu. Da se mene pita dobili biste kurac od ovce!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 26 travnja, 2015, 02:04

  ŠTA NAM TO PORUČUJE ,STEPINČEV KRIŽAR PAVKOVIĆ, IZ KOPRIVNIČKE =DANICE=USTAŠKO-STEPINČEVSKOG ODGOJNOG CENTRA 1941-1945 GODINE.
  .
  KOPRIVNIČKI KRIŽAR, STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA,PAVKOVIĆ, ARALAUČE SA ZIDINA KOPRIVNIČKE DANICE I PORUČUJE: DOSTA MI JE KOMUNISTIČKIH KAPA I KRVAVIH PETOKRAKA , SPRATIT ĆEMO VAS TAMO GDJE SU ZAVRŠAVALI NA IZOBRAZBI MNOGI VAŠI KOMUNISTIČKI AGITATORI ,OVDJE U DANICI KOPRIVNIČKOJ ,A KOJI SU SE SUPROSTAVLJALI STEPINČESVSKOJ, ČISTOČI BOŽJE DRŽAVE. PA AKO TADA NISMO USPJELI, A NISMO, ZBOG ČEGA SU NAŠI OČEVI PLATILI TAJ PROMAŠAJ I MNOGI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI ,ALI SU IPAK MNOGI PREŽIVJELI ,MAKA U DIJASPORI ,NA JUŽNO-AMERIČKIM PAMPASIMA KAO PONOSNI GAUČI,ALI SU IPAK OSTALI KATOLICI ,HRVATI ,IRANSKE I VLAŠKE PASMINE, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA , U DUŠI SLJEDBENICI DINARSKIH HAJDUKA KOJI SU UVJEK ,HRABRO I VJERNO, SLUŽILI KATOLIČKE MONARHIJE I DINASTIJE, U SREDNJEM VIJEKU MLETAČKE DUŽDEVE, A KASNIJE EVROPSKE KRALJEVSKE I CARSKE DINASTIJE I UVJKE U SLUŽBI ESKADRONA SMRTI . ZATO O NAMA STOJI ZAPISANO UPOZORAVJUĆA I KRVOLOČNA POVIJESNA SENTENCIJA, U CRKVI GRADA JENE, KOJA GLASI: DA NAS BOG SAČUVA SVAKOG ZLA , A POSEBNO GLADI , RATA I HRVTA.=. DAKLE, OVA SENTENCIJA SUŠTNSKI UKAZUJE NA STRAH KOJI PROIZLAZI IZ NAŠE ODLUČNOSTI DA UVJEK BUDEMO U SLUŽBI KATOLIČKE CRKVE I NJENIH NAMJESNIKA. STRAHA KOJI I DANAS UPOZORAVA NA NAŠE PRETKE, ČIJI SMO MI NASLIJEDNICI ,KOJI SMO DEVEDESETIH OPET, POD VODSTVOM NAŠEG KAPTOLA , KAO KRIŽARI, SA PATRICAMA OKO VRATA, STV ORILI NOVU STEPINČEVASKU DRŽAVU I PONOVNO POČISTILI SVE DRUGE I DRUGAČIJE KOJE JE I STEPINCA OZNAČIO KAO REMETILAČKI ELEMAENAT.

  IAKO SMO DEVEDESTIH OBNOVILI ILI REINAKRNIRALI STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU ,OPET SMO PONOVILI ISTU GREŠKU, DOPUSTILI DA NAM SE PRIKRIVENO INFILTRIRAJU POTOMCI KOMUNISTIČKIH KRVOLOKA, PA SMO OD ČISTE STEPINČEVE DERŽAVE STVORILI NEKI HIBRID ,NI KATOLILČKA NI KOMUNISTIČKA , VEĆ NEKI HERCEGOVAČKO –KATOLIČKO-PLJAČKAŠKI PAŠALUK KOJIM JE UPRAVLJAO JOSIPOVIĆ KAO PREDSJEDNIK ,A KOJI NIJE KOMUNIOSTA NEGO NEKI IZMEĐU, ŠTO NAM UKAZUJE DA SADA PONOVNO MORAMO BITI NA DJELU ,STEPINČEVI KRIŽARI ,KOJI NEĆEMO DOPUSTUIT DA NAM JOSIPOVIĆ PONOVNO STOLUJE TAMAO GDJE JE KAPTOL USTOLIČIO KRIŽARSKOG VOĐU ,PROZELITA ,KRUPNOZUBOG STOŽERNIKA ,TUĐMANA. ZATO I POZIVAM SVE STEPINČEVSKI ODANE DOMOLJUBE , DA NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA BIRAJU PRAVE KATOLIKE ,STEPINČEVSKOG DUHA I N AUMA,DA POSJEDUJU GEN IRANSKE I VALAŠKE PASMINE HRVATSTVA,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Jusuf
  #4 Jusuf 25 travnja, 2015, 13:29

  Vidjet ćemo Crnog Marka, za šest mjeseci, hoće li se usuditi ukinuti četničkim Novostima apanažu? Ne vjerujem! A četnik Kosanović je sam odraz hrvatskog kukavstva, i ništa više. Ni u jednoj zemlji na Svijetu nikakovi dođoš, poput Kosanovića i njegovih, ne bi mogao tako pisati. (te da se zaboravlja da se hrvatski fašisti u rupe iz kojih su izašli neće vratiti sami!…) Pavković nije reagirao na kosanovićeve prijetnji Jazovkama i Barbarinim rovovima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code