DOK KOD NAS ZABRANJUJU ZA DOM SPREMNI ČETNICI SE SPREMAJU

DOK KOD NAS ZABRANJUJU ZA DOM SPREMNI ČETNICI SE SPREMAJU

15. ožujka, 2018.

 

Gdje su sada hrvatski ekstremni ljevičari, gdje su novinarske ništarije iz Novosti, gdje je Pupovac, Teršelič, Pusić, Stazić, notorni Pilsel, gdje su svi oni koji lažu da je usklik „Za dom spremni“ s HOS-ova grba isti onaj iz NDH-a? Što se sada ne javlja Efraim Zuroff ili što zbog tog i takvog četničkog divljaštva ne podiže svoj glas Vučić, Vulin ili Dačić? U svezi toga ni hrvatska državna politička diplomacija ne protestira

Napisao: Mladen Pavković

U Hrvatskoj, a poglavito u Zagrebu određena skupina ljudi, među kojima su i političari, gaze po Marku Perkoviću Thompsonu, jer ne mogu smisliti njegove domoljubne pjesme, a poglavito onu iz 1991. koja počinje „Za dom spremni“. Odmah ga proglašavaju ustašom, ali i fašistom. Ne daju mu ni da pjeva u pulskoj Areni, za razliku od srbijanskih pjevača. Zamjeraju mu što se na njegovim nastupima maše s hrvatskim zastavama. Ali, kad se Srbi, kao u utorak, 13. ožujka, u velikom broju, kao pripadnici četničkog ravnogorskog pokreta iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore okupe u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada, gdje tradicionalno obilježavaju obljetnicu uhićenja ratnog zločinca generala Draže Mihailovića od pripadnika OZNE, u Hrvatskoj o tome osim na pojedinim portalima ne možete pročitati ni retka. Gdje su sada hrvatski ekstremni ljevičari, gdje su novinarske ništarije iz Novosti, gdje je Pupovac, Teršelič, Pusić, Stazić, notorni Pilsel, gdje su svi oni koji lažu da je usklik „Za dom spremni“ s HOS-ova grba isti onaj iz NDH-a? Što se sada ne javlja Efraim Zuroff ili što zbog tog i takvog četničkog divljaštva ne podiže svoj glas Vučić, Vulin ili Dačić? U svezi toga ni hrvatska državna politička diplomacija ne protestira.

Zaklinju se u borbu protiv Hrvata i Muslimana

Na tom skupu predsjednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske Dušan Sladojević predao je raport jedinom živom četničkom vojvodi Slavku Aleksiću. Mediji javljaju da su se tamo okupili uniformirani četnici, da su se pjevale četničke pjesme, da se uzdizalo ubijanje i klanje četnika nad Muslimanima i Hrvatima te da se zaklinjalo da će opet biti borbe za liniju Karlobag – Ogulin -Karlovac- Virovitica.

Sladojević je također istaknuo da je Ravnogorski pokret sve masovniji i jači.

Hrvatska i o tome šuti.

Osim toga, tek smo nedavno saznali da je sredinom veljače u zagrebačkoj Mimari održana velika proslava Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije i da je tom skupu bio nazočan, ovako ili onako, gotovo cijeli „državni vrh“. Čak je navodno i Ministarstvo obrane RH poslalo svojeg predstavnika da „veliča“vojsku koja je tijekom Domovinskog rata protjerivala, rušila, klala i otuđivala diljem Hrvatske! I to je prošlo bez ikakve kritike. Mirno i u tišini.

Hrvatska ne protestira

Hoće li i može na isti način ove godine u Beogradu i Banjoj Luci Milan Bandić i Milorad Pupovac organizirati i platiti troškove obilježavanja Vojno redarstvene operacije Oluja 95?

Službena Hrvatska nije protestirala ni kad je ovih dana Milorad Dodik primio najveće priznanje Općine Srebrenica!

Sramotno, ali je tako. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. wujhfgj
  #1 wujhfgj 7 travnja, 2018, 07:35

  5zki5’5’i 0i’h0i

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. AZ MOD
  #2 AZ MOD 16 ožujka, 2018, 11:06

  TKO NE UBIJE VUKA SVAKI DAN IMA KREPALU KOKOŠ NA VRATIMA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. anno
  #3 anno 15 ožujka, 2018, 15:59

  Opet neko potegnul mačka za repinu.
  k
  Kaj ovi CPBU hoćeju opet,
  Niti 91. ih nitko nije teraL iz kuća i stanova, sami su otišli pa su se vratili, nije im pala dlaka s glave.
  Ovi kaj su ostali u Hrvatskoj opet je.. mačku mater.

  Kad se ko povjesničarka vrnem nazad nigdar na banovini u Drugom svetskom ratu nije bilo četnika.
  Odjedamput su se pojavili nakon pedeset let 91.
  Trebali su ih naši onda zrihtat, no kad su i u hrvatskoj policiji bili njiovi.
  Kaj ćete to je nama naša borba dala.
  Pa imeli smo onda Frajnu generala.

  E sad je već kasno da se kajemo i priznamo da smo napravili greške….i to teške.
  Zato nam mladost pojde delat van, a mi bumo uvozili radnu snagu od njiove strane.
  Nazdravlje……
  .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code