DODJELA NAGRADE LUKA RITZ

DODJELA NAGRADE LUKA RITZ

16. studenoga, 2015.

nagrada-luka-ritz
Na svečanosti u Gradskoj skupštini, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor u ponedjeljak 16. studenoga su, na Međunarodni dan tolerancije, uručili nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost učenicama Osnovne škole Grigor Vitez i Prirodoslovne škole Vladimir Prelog Ljubici Marinčić i Dori Cesarec. Dodjeli nagrada su i ove godine prisustvovali roditelji pokojnog Luke, Suzana i Reno Ritz.
Učenice su Nagradu dobile zbog sudjelovanja u brojnim humanitarnim aktivnostima koji uključuju aktivni angažman u dobrovoljnim akcijama, skupljanja sredstava za nesretne i ugrožene i dobrovoljnog rada za dobrobit društva te zbog rješavanja konfliktnih situacija s vršnjacima i izvrsnih rezultata u školskim predmetima.
Čestitavši laureaticama na nagradi i motivirajućem primjeru za njihove vršnjake, ali i druge građane, gradonačelnik Bandić posebnu je zahvalu uputio i roditeljima Luke Ritza. Osvrnuo se, također, na današnji dan žalosti za žrtve pariškog terorističkog napada.
Međunarodni dan tolerancije i dan žalosti za nevine žrtve podsjeća nas da su mir, uvažavanje različitosti i nenasilje nužne poruke koje moramo slati mlađim naraštajima – rekao je gradonačelnik podvukavši potrebu da hrabri ljudi poput dobitnica današnje nagrade trebaju dobiti više prostora u svim segmentima društva.
Podsjetimo, dodjela ove nagrade pokrenuta je 2009. u sjećanje na Luku Ritza, zagrebačkog mladića koji je tragično preminuo ali i za sve mlade žrtve nasilja.T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code