DANI MOSKVE U ZAGREBU

DANI MOSKVE U ZAGREBU

29. lipnja, 2019.

 

Od 28. lipnja do 1. srpnja održat će se Dani Moskve u Zagrebu u okviru kojih će se održati niz kulturnih, sportskih i gospodarskih događaja. Za vrijeme održavanja manifestacije u službenom posjetu Zagrebu boravit će izaslanstvo Grada Moskve, predvođeno ministrom Vlade Moskve i ravnateljem Odjela za međunarodnu gospodarsku suradnju Sergejem Chereminom. Projekt je započeo na inicijativu Grada Moskve krajem 2018., s ciljem proširenja suradnje između prijateljskih gradova.

U petak, 28. lipnja, u 16,00 sati, na stadionu NK Trnja, Trg kardinala Franje Šepera 9, održat će se nogometna utakmica između mladih ekipa gradova Moskve i Zagreb (dječaci 2006. godište).

Istoga dana, u 19,00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu, Trg Republike Hrvatske 15, održat će se Gala koncert – Gala balet na kojem će plesači izvoditi koreografije autora Andrisa Liepea. Prisutne će, prije baleta, pozdraviti ministar Vlade Moskve Sergej Cheremin, pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić i ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta Dubravka Vrgoč.

Prije Gala baleta, u 18,30 sati, uzvanici će u foajeu HNK-a razgledati Izložbu fotografija o životu i djelu Maye Plisetskaye i Izložbu moskovskog dizajnera Valentina Yudashkina.

U subotu, 29. lipnja, u 19,30 sati, na Trgu kralja Tomislava, u okviru Zagreb Classica održat će se koncert studenata Moskovskog kadetskog korpusa i solista vokalno-kazališnog žanra uz video projekciju filma o Moskvi, a nakon nastupa, također na Tomislavovom trgu, predviđeno je otvorenje izložbe – umjetničke instalacije, koja je ujedno i interaktivni zid, umjetnika Maxima Goshko-Dankova.

Moskovski kadetski korpus nastupit će i u nedjelju, 30. lipnja, u 20,00 sati, na Trgu kralja Tomislava.

U ponedjeljak, 1. srpnja, u 9,00 sati, u palači Dverce, Katarinin trg 6, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastat će se s ministrom Vlade Grada Moskve Sergejem Chereminom. Tema sastanka bit će suradnja između gradova, a nakon sastanka gradonačelnik Bandić i ministar Cheremin potpisat će Program suradnje između Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba.

Istoga dana, u 10,00 sati, u prostoru Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, moskovsko izaslanstvo sudjelovat će na Gospodarskom forumu Hrvatska – Moskva, koji organizira Hrvatska gospodarska komora. U uvodnom dijelu sudionicima će se, između ostalih, obratiti ministar Vlade Moskve Sergej Cheremin i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić.

U okviru Foruma održat će se prezentacije o uvjetima poslovanja na tržištu Grada Moskve i Hrvatske, a nakon plenarnog dijela predviđen je okrugli stol za obrazovanje, digitalizaciju i IT sektor u sklopu razvoja pametnih gradova. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144
  #1 Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144 8 kolovoza, 2019, 14:04

  Pozdrav prijatelji, ja sam Maria Guadalupe, tu sam da pomognem svima informirati o svemu što sam doživio na mreži kada sam tražio zajam. Izgubio sam puno novca tražeci kredit dok nisam upoznao VLADIMIR FINANCIJSKU INVESTICIJU. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamati od 2%. Ako vam treba kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da se savjetujete i obratite joj se putem e-maila: ([email protected]) ili
  Kontaktirajte WhatsApp: +16014560144 za kreditni zahtjev, hvala na vašem vremenu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Maria Guadalupe
  #2 Maria Guadalupe 3 kolovoza, 2019, 21:23

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pepe
  #3 pepe 29 lipnja, 2019, 20:53

  dakle, u zagreb stiže nova i svježa KGB/GRU-ova ter plješivoga pozera “pujla” družina. uzgredé budi rečeno, na “hrvatskom” prievod s ruskoga glasi, “dnevi/dni moskve u zagrebu”, dočim na “hrvatskosrbskom” je upravo onako kako piše u zaglavlju najave. nu, namjesto “info biro”, morali ste bliže istini napisati “informbiro”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code