RIMSKA MEDICINA

RIMSKA MEDICINA

15. listopada, 2013.

najava radionica rimska medicina amz

Institut za arheologiju, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica, Škola za primalje E – Medica organiziraju posebne radionice, a kojima je svrha školarce i građane upoznati s antički onodbnom  Rimskom medicinom, 16. studenog 2013. u 11h u Arheološkom muzeju u Zagrebu, II. kat

 Rimljani su nam danas svima znani po raznolikoj materijalnoj baštini koja je je još uvijek primjetna svukud uokolo nas baš na čitavom području Hrvatskog državnog prostora. Ali isto tako i ona ne materijalna rimska baština također može biti čak i vrlo prihvatljiva, popularna i učtiva.  U ovodobnici našeg svijeta uopćeno je da su liječnik, bolnica, medicina… sasvim normalna pojava. U antičko doba nije bilo ništa drugačije. Rimljani su također poznavali medicinu.

 Zato će kroz posebnan program E-medice, Institut za arheologiju, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica i Škola za primalje održati u Arheološkom muzeju u Zagrebu radionice „Rimska medicina“. Na radionicama će se posjetitelji moći upoznati s razvojem rimske medicine, rimske bolnice i njezinim liječnicima, medicinskim instrumentima, ljekovitim biljkama i liječenjem rana.

 Druga radionica (nakon prve održane 5. listopada)organizira se 16. studenog u 11h u Arheološkom muzeju u Zagrebu na II. katu. Pozvani su svi, i mali i veliki, a posebno oni ako idu u peti razred osnovne škole. Naučit će se koji je najbolji lijek protiv, na primjer, uboda škorpiona ili protiv dosade. Ranjeni gladijatori i rimski vojnici su dobrodošli, jer radionice mogu biti i zanimljive, a i zaista će se moći doznati kako i koliko je bila djelotvorna Rimska medicina.

 

Ivan Raos T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code