TETE PRIČALICE I U ZAGREBU

TETE PRIČALICE I U ZAGREBU

6. siječnja, 2014.

tete Custom

S veseljem vas obavještavamo da će se i u Zagrebu, u suradnji sa Strukovnom udrugom za promicanje dobrobiti djece “Portić” iz Rijeke, Udruga za promicanje potreba djece i mladih “SMIJEŠAK za SVE” početi s provedbom projekta ‘Pripovjedač/ica priča za laku noć“ ili poznatiji kao “Tete pričalice’“. Tete i stričeki pričalice počinju s radom u u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Projekt “Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida“ provodi se od studenog 2009. godine na Odjelu hematologije i onkologije. Ideja ovog projekta temelji se na holističkom pristupu liječenju koji podrazumijeva cjelovitost u korištenju medicinskih i nemedicinskih postupaka, a oni zajedno doprinose pozitivnom ishodu liječenja.

Kako je uspostavljen dobar odnos sa Dječjom bolnicom Srebrnjak i kako je ta bolnica prihvatila i poželjela svojoj hospitaliziranoj djeci Tete pričalice nekolicina zainteresiranih volontera osnovala se Udruga “SMIJEŠAK za SVE”. Udruga PORTIĆ je vrlo rado prihvatila širenje inicijative te pripomaže u organizaciji te će osigurati cjelokupni seminar za volontere. Udruga SMIJEŠAK za SVE trenutno se financira iz vlastitih članarina a nadaju se i donacijama s kojima će moći platiti troškove edukacije.

Edukaciju provodi osam stručnjaka (socijalni pedagozi, psiholozi, pedijatri i medicinsko osoblje). Cijena predavanja jednog stručnjaka iznosi 1.400,00 kn. Najvaljujemo i da će se prvi seminar za volontere u Zagrebu održati 10. i 11. 01. u OŠ Ivan Goran Kovačić na  Šalati.

Cilj projekta je osnažiti hospitalizirano dijete, pomoći roditeljima ove djece da tih sat vremena se odmore te volonterima pružiti priliku da humanitarnim radom postanu bolje i kompetetnije osobe u privatnom i poslovnom životu. Priče za laku noć čitaju se svake večeri i na taj način doprinose njegovanju rituala. Poznato je koliko su rituali potrebni djeci, oni osiguravaju predvidivost, stalnost i doprinose sigurnosti u dnevnom životu djece.

Za one koji su zainteresirani za volontiranje i za bilo kakvu inicijativu mogu se javiti na: [email protected] a ako netko želi financijski pomoći može to učiniti na žiro račun udruge: 2340009-1110619089. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code