MUZEJ GLJIVA U ZAGREBU

MUZEJ GLJIVA U ZAGREBU

12. svibnja, 2013.

P1050166

U petak 10. svibnja otvoren je Edukativni  centar i stalni izložbeni prostor „Bogastvo svijeta  gljiva“, kojeg su osnova otvorili Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Gljivarsko društvo “Kamilo Blagaić“.
Mnogobrojne ljubitelje  gljivarstva na prigodnoj svečanosti pozdravio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa sura suradnicima.
            
Josip Kalmar, predsjednik gljivarskog društva „Kamilo Blagaić“ podsjetio je kako inicijativa zagrebačkih  a i proljubitelja gljivarstva i dr. Romana Božca, istaknutog stručnjaka za gljive o osnivanju muzeja gljiva postoji  već duže vrijem    vrijeme  i  zahvalio je zagrebačkom gradonačelniku na podršci u realizaciji njihove ideje.
 “To je  mjesto gdje Zagrepčani  i svi koji dođu u Zagreb  mogu upoznati svijet gljiva. Po tome se naša metropola ističe, može se pohvaliti jer malo je u svijetu metropola koje imaju izložbeni prostor gljiva”- rekao je Josip Kalmar.
U Muzeju gljiva  gljiva trenutno je izloženo 54 vrsta gljiva, a pred Gljivarskim društvom je zadata da Edukativni centar  ispuni sa  5000 eksponata.

Ivana Vranješ T

 

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code