DO DALJNJEGA U BEOGRADU NEMAMO ŠTO TRAŽITI

DO DALJNJEGA U BEOGRADU NEMAMO ŠTO TRAŽITI

19. travnja, 2018.

 

Čak pet članova osiguranja nisu bili u stanju oteti im zastavu. Kad su završili s gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora. Šešelj im je, kako navode mediji, prišao i rekao: „Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jebem vam majku ustašku svima”

Napisao: Mladen Pavković

Beogradski mediji javljaju da je predsjednik Srpske radikalne stranke u srijedu, 18. travnja, prigodom posjeta hrvatske delegacije, na čelu s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora, gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije!

Kad je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, potrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao iscijepati zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama“- hvalili su se poslanici SRS.

Majku ustašku

Čak pet članova osiguranja nisu bili u stanju oteti im zastavu. Kad su završili s gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora. Šešelj im je, kako navode mediji, prišao i rekao: „Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jebem vam majku ustašku svima“.

Nakon ovog incidenta, hrvatska delegacija trebala je odmah napustiti Beograd. Naime, ne može se jedan četnik i ratni zločinac usred Beograda na takav način odnositi prema hrvatskoj delegaciji, odnosno svetinji hrvatske države. Kakvo je to osiguranje koje nije uspjelo spriječiti srbijanskog krvnika, a još manje odmah ga strpati u – ludnicu! Nešto takvoga u Hrvatskoj je nezamislivo.

U svakom slučaju još jednom se pokazalo da do daljnjega nemamo što tražiti u Beogradu, tim prije jer je i sada jasno da kako diše Šešelj tako diše i većina srbijanskog političkog vrha!

Sudbina nestalih

Nakon sastanka u Zagrebu i Beogradu predstavnika Udruga obitelji nestalih hrvatskih branitelja s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je obećao da će se po ovom bolnom pitanju sve brzo riješiti, još se nažalost nije dogodilo – ništa. Vučić je saslušao sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i na tome je zasad sve ostalo. Nu, činjenica je da predstavnici Udruga, s bilo koje strane, ne mogu riješiti ovaj problem, već da se to jedino može na višoj, državničkoj razini.

U ovom trenutku Hrvatska potražuje još 1945 nestalih osoba iz Domovinskoga rata, a Srbija, prema nekih drugim podatcima isto toliko ili čak i više, što naravno nije točno.

Nama je poznato da su Srbi tijekom 1991. i 1992., poglavito u okupiranim hrvatskim krajevima, prekopavali masovne i pojedinačne grobnice, da iza sebe pometu tragove strašnih zločina, i da je i to jedan od razloga što vjerojatno nikada nećemo dobiti tražene podatke.

Osim toga, čim se nakon toliko godina osnivaju „radne grupe“ to ništa drugo ne znači nego da se stvari još više otegnu i zakompliciraju.

Naime, činjenica je da Srbi u svojim arhivima imaju sve podatke o nestalim osobama, ali ne žele ih dati, sve dok te dokumente ne arhiviraju, te, što je najvažnije, naprave selekciju, tim prije što su u te teške zločine umiješani i njihovi „legendarni“ zapovjednici, ali i sam tadašnji srbijanski državni vrh.

Pa, neće oni sami sebe optuživati!

Ako bi kojim slučajem i predali barem dio tih podataka obvezno bi tražili protuuslugu, tj. da Hrvatska otkrije, što se otkriti ne može, gdje su sahranjeni „broji“ Srbi, poglavito nakon Vojno- redarstvenih operacija Bljesak i Oluja.

Na taj način izjednačili bi se žrtva i agresor. Notorni Pupovac ili notorna Pusić tada bi došli na svoje – da je bilo zločina na jednoj i drugoj strani, a to drugim riječima, po takvima, znači da se podjednako treba optužiti i suditi jedne i druge!

Ne, ne može to tako.

Hrvatska još nije riješila ni tko je bio agresor na Republiku Hrvatsku. Srbi tvrde da se ovdje vodio „građanski rat“. A ako se i vodio “građanski rat“, a nije, što su onda od 1990.-1995. u Hrvatskoj radili četnici iz Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca, Banja Luke, Zrenjanina i brojnih drugih gradova i mjesta diljem Srbije, ali i Crne Gore? Nije valjda da su baš u to vrijeme s teškim naoružanjem „ljetovali“ ili „zimovali“ od Vukovara, Škabrnje do Dubrovnika?

Po pitanju nestalih osoba, da su htjeli, odgovore su već davno mogli dati i Srbi koji su Hrvatsku prihvatili kao svoju Domovinu. Nije istina i ne može biti da baš ni jedan Srbin nije čuo ništa o traženim masovnim grobnicama.

Znaju oni znaju, gdje su sahranjeni (poput životinja) naši najmiliji, ali ne žele otkriti svoje rođake, komšije i druge koji su u svemu tome sudjelovali.

Srbiju, kao agresora, treba i mora i međunarodna zajednica pritisnuti da otkrije masovne i pojedinačne grobnice. Dosta je bilo igranje skrivača.

Nu, kao što nam neće i ne žele otkriti gdje su sahranjeni hrvatski branitelji i civili, tako ne žele otkriti ni gdje su preostala minska polja

I još samo to: kako se ni jedno minsko polje ili masovna grobnica iz Domovinskoga rata ne traži u Srbiji već samo i isključivo u Hrvatskoj? T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. merle
  #1 merle 24 travnja, 2018, 13:29

  KROZ CIJELU NAŠU POVIJEST beograd JE BIO RAK RANA LIJEPOJ NAŠOJ I JA ĆU BITI NAJSRETNIJI AKO TO DOŽIVIM DA IM ZA SVA VREMENA KAŽEMO MA KO VAS j..e!!! ŠTO DALJE OD TE GAMADI!!! SAMO DA KOMENTIRAM I NEŠTO IZVAN OVE TEME A TO JE DA NEKI anonimus miletić ODLUČUJE HOĆE LI HRVATSKA VOJSKA BITI U PULI I DALI ĆE HRVATSKI AVIONI LETJETI IZNAD ISTRE!!! ŽALOSNO JE TO DA NITKO NA TO NIJE REAGIRAO JER TO JE NEDOPUSTIVO!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. grunf
  #2 grunf 23 travnja, 2018, 17:17

  kad dobe naredbu iz brisela i buzina, vratit će se i šešelju lizat dupe

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. AZ MOD
  #3 AZ MOD 21 travnja, 2018, 06:54

  I srbi se čude što nitko ne želi s njima,kojih budala a još većih onih koji im dolaze u posjet.Kad neki član obitelji završi u šizofrenom ludilu onda ga rodbina pošalje na lječenje u odgovarajuću ustanovu sa vremenom ga nitko ne posjećuje dok ne dođe u prihvatljivu normalu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pitanje
  #4 pitanje 20 travnja, 2018, 07:12

  Jel to na ovoj slici pupovec meša jaja dok sluša ili govori?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 19 travnja, 2018, 22:03

  GOSPODO ,STEPINČEVSKI SLEDBENICI,IZ HRVATSKE VLADE, KOJI SE PRETSTAVLJATE ,U POSJETU BEOGRADU , NEKIM ČISTUNCIMA LJUDSKE ČUDI , A VI STE PRAVI SLJEDNBENICI ,ZLOČINAČKOG,KRVOLOČNOG ,STEPINČEV SATVA,KOJE STE POKAZALI SAD U SPLITU ,ZA DAN SJEČANJA ,NA DESETI TRAVNJA,N A USTAŠKO-STEPINČEVSKU BOŽJU,KRVOLOČNU ,KATOLIČKU DRŽAVU.ENO SKEJE ,HRVATSKOG ŠEŠELJA, KOJI UZ OVACIJE MNOGIH KATOLIKA,STEPINČEVSKOG DUHA I NAUAMA, SLAVE KRVOLOČNO ,KATOLIŠTVO ,I TO SA PONOSOM ,U SPLITU I MNOGIM PROSTORIMA ,DILJEM STEPAINČEVSKE ,REINKARNIRANE ,KLASNO-KASTINSKE-PLJAČKAŠKO- OKLJAŠTRENE DRŽAVE ,ANTIFAŠISTIČKIH HRVATA.U SPLITU SE VIJU USTAŠKI SIMBOLI, NOSI USTAŠEK OZNAKE I EVOCIRA SVE STEPINČEVSKE ZLOČINE PROTIV ČOVJEKA I ČOVJEČNOSTI ,PRAVA SLIKA KRVAVOG ZLOČNAČKOG KRŠAĆNSKOGM HRVATSTVA,KOJE SE ŽELI IDENTIFICIRATI SA HRVATSKIM GRAĐANINOM,A HRVATSKA POLICIJA I OSTALE INSTITUCIJE ŠUTE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Velebit
  #6 Velebit 19 travnja, 2018, 13:07

  Dije sada pupi Pupovac?Sada ne laje sa lanca kao Pas.pupi molim vas pokupite se i idite u svoju Srbiju sreta vam put.Ostanite tamo vam je mjesto sa svojom ludom bracom.Plenkovic sa Hrvatskom vladom izda je Hrvatsku I njen narod sram vas bilo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Black Jack
  #7 Black Jack 19 travnja, 2018, 09:55

  Podsjeća me na kraj 80-tih kada su odrodi partizanskih terorista napustili glavni grad Četnika!

  Po sto su uopće otišli nasljednici Šumskih terorista u Beograd četnicima!?
  Još samo treba neka budala da pokrene balvan revoluciju.
  Očito je novi rat opet cilj svega toga.

  U ratu, dok su Hrvati ginuli su partizanski teroristi i njihovi odrodi sve u privatizaciji pokrali.
  Novce su otišli u razne porezne oaze a kroz stečajne nagodbe je njima sve oprošteno od sistema.
  Samo je narod sve glasniji i sve vise mrzi lopove privatizacije.
  Sustavu vise nema spasa i ne može funkcionirati kada radna snaga odlazi na baustelu u inozemstvo.
  Jedina je razlika izmedju danas i sugoslovije, sto vise nećemo gledati masovne štrajkove radnika jer je u hrvatskoj ostalo samo još uhljeba.

  To su sve teroristi – Šumski banditi – partizani.
  Oni koji su se u zabludi borili protiv fašizma poput hebranga i dr., je walter brzo nakon rata likvidirao, da bi zapravo stvorio (Jugo)Nacionalsocijalistički režim po uzoru Hitlera.
  Isti taj režim je stvorio i Staljin.
  Da li komunistički socijalizam ili nacionalsocijalizam, to su dvije strane iste zlocinacke medalje.
  Nije to slučajno da su Hitler, Staljin i Walter Živjeli i družili se sa Siegmund Freud u Beču!
  Bili su uvjereni da ce jedan ili drugi socijalizam pobijediti svijet.

  I tako i biva: komunistički socijalizam pobjedio nacionalsocijalizam.
  U nas malo još kompliciranije jer smo imali tu još prije zandarske tiranije, tj Četničko orgijanje nad hrvatskom stanovnistvom.
  Sve su toboze partizani oslobodili a istina jest da su od ustase dobili sve gotovo servirano na tanjuru.
  I na kraju umjesto da su se pridružili sovjetsko savezu, Walter svoju guzicu prodaje engleskoj kraljici ponudila da se otcjepi od staljnina kako bi engleski pedofili mogli uživati na Jadranu pa je zbog toga wqlter od Umaga do Dubrovnika stvorio najveću fkk zonu, a engleski pedofili su masovno došli slikati golu dicu!

  I da bi se u konačnici liberalizirala’pedofilija je zapravo izmišljena istanbulska konvencija!
  Svi koji su za istanbulsku su za legalizaciju pedofilije!
  Pervezna gamad kojima vise niti vrapce ne pomaze.
  Sorosevi Sotoni!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. X-2.
  #8 X-2. 19 travnja, 2018, 08:13

  Njonjo je poslan u BG u pupijevoj režiji,i to na proslavu “dani beograda”,mladi ne znaju da je nnekada bila “karavana prijateljstva” između “mladih” zagreba i beograda,prema tome njonjo je nosio u BG darove ,zaista je za objaviti ili zaključiiti ;tkko ga je “tamo daleko” poslao…

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Vukovarac
  #9 Vukovarac 19 travnja, 2018, 07:32

  Sve je rečeno.Bravooooo.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code