DJELOVANJE HRVATA U VOJVODINI I SRBIJI – pismo Zlatka Ifkovića iz Subotice

DJELOVANJE HRVATA U VOJVODINI I SRBIJI – pismo Zlatka Ifkovića iz Subotice

7. lipnja, 2015.

Iz tiske je izišao 22 broj mjesečnika Hrvatske novine. Novi 22 broj mjesečnik Hrvatske novine, vam je dostupan u tiskanom izdanju, možete ga naručiti i dobiti na vašu adresu. Na našem web siteu na adresi www.hnl.org.rs., možete pratiti aktualne vijesti o djelovanju Hrvata u Srbiji, vijesti iz Subotice, Vojvodine, Hrvatske, Srbije, na našim internetskim stranicama koje su preuređene, dopunjena sa novim sadržajima.

U narednom periodu nas očekuju lokalni i pokrajinski izbori. Hrvatska zajednica treba pokazati da različiti pogledi na rješavanje ostvarivanja prava ne smije biti zapreka za razgovore o formiranju hrvatske izborne liste, izbornog programa i hrvatske izborne liste. Prostor za zajedničko djelovanje i ostvarivanja interesa zasigurno postoji, samo treba prevladati osobne animozitete, raditi zajednički na onome što je hrvatski nacionalni interes a to je da ostvarimo što veći broj zastupnika u općinskim, gradskim i pokrajinskoj skupštini.

Formiranje zajedničke hrvatske liste, na koju bi bile uključene stranke, institucije i udruge koje okupljaju hrvatski narod, preduvjet je za bolji izborni rezultat što znači i veću zastupljenost i veći koalicijski potencijal. Srazmjerno jačini, veličini stranke ili udruge bi bio i određen broj mjesta na listi. Na ovakav način objedinjene stranke, udruge i ostale institucije s hrvatskom nacionalnom odrednicom trebaju zajednički istupati i u razgovorima pri formiranju poslijeizbornih koalicija. Pored toga time bi se poslala poruka pripadnicima hrvatske zajednice da mogu zajednički zastupati hrvatske nacionalne interese. Poslali bi i poruku i političkim protivnicima, a naročito onima koji na razne načine slabe i razjedinjuju hrvatsku zajednicu u Srbiji da nisu uspjeli. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code