DIMITRIJE U KLOVIĆEVIM DVORIMA

DIMITRIJE U KLOVIĆEVIM DVORIMA

21. siječnja, 2017.

 

Pozivnica webU srijedu 25. siječnja u Galeriji Klovićevi dvori, u 19 sati, otvara se velika retrospektivna izložba Dimitrija Popovića “Misterij metamorfoza”. Izložba će biti otvorena do ožujka ove godine.

Galerija Klovićevi dvori na početku 2017. godine priređuje retrospektivnu izložbu svestranog likovnog umjetnika međunarodnoga ugleda i dobitnika niza nagrada i priznanja – Dimitrija Popovića. Renomirani  hrvatski umjetnik sa 60-ak samostalnih izložbi u zemlji i svijetu te mnoštvom nagrada i slikama u brojnim europskim kolekcijama, ovom se retrospektivom po prvi put predstavlja u svoj raznolikosti kao i cjelovitosti svog osebujnog stvaralaštva: od crteža, plakata, grafika i slika do asemblaža, skulpture/objekata, instalacija, performansa i publicistike. Prezentacija umjetničkog opusa u izboru autorice Biserke Rauter Plančić i samoga umjetnika pružit će presjek kroz sve faze umjetnikova iznimno plodnoga stvaralaštva, od prvih radova do danas.

Na tri etaže Galerije Klovićevi dvori bit će predstavljeni segmenti iz Dimitrijevih  poznatih ciklusa: Eros i ThanatosOmaggio a LeonardoJuditaOmaggio a DanteMarilyn MonroeTijelo i prostorCorpus MysticumMagdalenaOle DaliAve MantegnaAlegorije o ArkadijiKafka Saloma kao i Dimitrijeva publicistička djelatnost, odnosno literatura likovno-teoretske tematike.

Specifičnost umjetničkog izraza Dimitrija Popovića prepoznata je od široke javnosti. Revizija njegova raznolikog opusa zasigurno će privući brojne ljubitelje njegove umjetnosti. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code