DETUĐMANIZACIJA JE KRIVA ZA RAZDOR MEĐU HRVATIMA

DETUĐMANIZACIJA JE KRIVA ZA RAZDOR MEĐU HRVATIMA

5. kolovoza, 2019.

Mesić, kojeg su dva puta birali za predsjednika države, što je sramota kakva se ne pamti u hrvatskoj povijesti, jedno vrijeme bio je na čelu onih koji su blatili i gazili ime Franje Tuđmana, iako bez njega ti i takvi nisu se mogli uspješno kandidirati ni za čelnika neke općine. Osim toga, Mesić će ostati upamćen i po protjerivanju najznačajnijih hrvatskih generala iz Hrvatske vojske, kao „lopov“ koji je navodno otuđio milijune eura koje su mu dali hrvatski građani iz Australije za pomoć u stvaranju hrvatske države, sramnom svjedočenju protiv Hrvatske i Hrvata u Haagu, pričanje najgnjusnijih viceva na račun dr. Tuđmana itd.

Napisao: Mladen Pavković

Častan i ugledan hrvatski general Mladen Markač izjavio je u Glini (3.8.2019.), gdje je otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, da je Oluja bila politički opravdana, vojno besprijekorno izvedena i moralno čista, a cijeli Domovinski rat pravedan i oslobodilački, tako da danas ponosno živimo u slobodnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj. Nezadovoljan je, međutim, što nije ostvaren život kakav su branitelji u ratu očekivali, a zato je, kazao je, kriva „detuđmanizacija koja je posvađala hrvatski narod“.
Sve je to točno. Međutim, za sve ono što nam se danas događa, osim detuđmanizacije, „krivi“ su i hrvatski branitelji, koji su nakon prolivene krivi u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu „bez ijednog ispaljenog metka“ prepustili hrvatsku državu pojedinim političarima i politikantima, koji su nas (svaka čast iznimkama) svojom demagogijom, neznanjem, pa i „mržnjom“ prema Hrvatima i hrvatskoj državi doveli tu gdje jesmo.
Mesić i Manolić
Glavni akteri detuđmanizacije bili su Ivica Račan, Stjepan Mesić, Ivo Josipović i Ivo Sanader. Njima se na određeni način može priključiti i čovjeka koji je zalutao u politiku – Zoran Milanović, a koji danas besramno traži svoje mjesto za predsjednika Republike.
Nakon prerane smrti ratnog ministra Gojka Šuška i dr. Franje Tuđmana, i u HDZ-u, u stranki, koju je stvorio prvi hrvatski predsjednik, i koja također ima izniman obol u stvaranju države, popustili su, najblaže rečeno, u zaštiti imena i djela čovjeka koji je bio nacionalni ponos Hrvata i kojem uvijek moramo biti zahvalni.
Tek nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika dolazi među ostalim do procvata lopovluka, a na površinu su izbili i neki njihovi dojučerašnji prvi suradnici poput bivšeg Udbaša Josipa Manolića i drugih, koji su čak javno govorili da je „Udba stvorila hrvatsku državu“.
Mesić, kojeg su dva puta birali za predsjednika države, što je sramota kakva se ne pamti u hrvatskoj povijesti, jedno vrijeme bio je na čelu onih koji su blatili i gazili ime Franje Tuđmana, iako bez njega ti i takvi nisu se mogli uspješno kandidirati ni za čelnika neke općine. Osim toga, Mesić će ostati upamćen i po protjerivanju najznačajnijih hrvatskih generala iz Hrvatske vojske, kao „lopov“ koji je navodno otuđio milijune eura koje su mu dali hrvatski građani iz Australije za pomoć u stvaranju hrvatske države, sramnom svjedočenju protiv Hrvatske i Hrvata u Haagu, pričanje najgnjusnijih viceva na račun dr. Tuđmana itd. i tako redom.
Razorni potres
Nije se svojedobno smjelo dopusti da Mesić i Manolić, „drug do druga“, sami napuste HDZ-e, već ih je trebalo (da se malo našalimo) „baciti kroz prozor“ i ne im dozvoliti da njihova zlodjela prođu nekažnjeno.
U svakom slučaju, detuđmanizacija je u našem društvu ostavila posljedice poput razornog potresa, iako kako godine idu ime i djelo prvog demokratski izabranog predsjednika RH poprima, prije svega kod većine naroda, veliki i neoborivi značaj.
Nu, u svakom slučaju general Markač je odlično primijetio da je „detuđmanizacija posvađala hrvatski narod“ i ni krivog ni dužnog mrtvog Josipa Broza Tita, jednog od deset najvećih svjetskih krvnika, sramotno dovela u „prvi plan“.
To je nama naša borba dala. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. NIHADCUDIC
  #1 NIHADCUDIC 8 kolovoza, 2019, 22:45

  Zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski agent, pružam kredite za osobnu i korporativnu financiranje. Trebate li odmah zajam da očistite svoj dug ili vam je potreban Kapitalni kredit za poboljšanje poslovanja? Jesu li te ostale banke i financijske agencije odbacile? Bilo da vam je potreban zajam za konsolidiranje ili počinjenje, više ne tražite jer smo ovdje da pretvorimo sve vaše financijske probleme u nešto prošlo. Zadovoljstvo kupaca je cilj kada se prijavljujete s nama, registriramo se za pouzdano poduzeće koje se brine za vaše potrebe financiranja. Pobrinut ćemo se za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, s obzirom na trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti pedigre otplate kredita na odgovarajući način na vaše potrebe. Dobivanje osobnog kredita od globalnog financijskog fonda je lako: e-mail nas na [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144
  #2 Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144 8 kolovoza, 2019, 13:20

  Pozdrav prijatelji, ja sam Maria Guadalupe, tu sam da pomognem svima informirati o svemu što sam doživio na mreži kada sam tražio zajam. Izgubio sam puno novca tražeci kredit dok nisam upoznao VLADIMIR FINANCIJSKU INVESTICIJU. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamati od 2%. Ako vam treba kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da se savjetujete i obratite joj se putem e-maila: ([email protected]) ili
  Kontaktirajte WhatsApp: +16014560144 za kreditni zahtjev, hvala na vašem vremenu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Nikita markovic
  #3 Nikita markovic 7 kolovoza, 2019, 19:36

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rodovnicu za otplatu zajma na odgovarajući način prema vašim potrebama. Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-poštu na [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. BOZANA TOPALOVIC
  #4 BOZANA TOPALOVIC 7 kolovoza, 2019, 17:55

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti isplatiti uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postavite vaš roditelj za otplatu kredita na odgovarajući način da odgovara vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. žrdina
  #5 žrdina 6 kolovoza, 2019, 23:22

  Tuđman je imao državu, jugoslaveni su imali pretvorbu i privatizaciju,
  a Hrvati su imali rat.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code