DAVORU JAŠEKU „STIJEG SLOBODE“

DAVORU JAŠEKU „STIJEG SLOBODE“

1. kolovoza, 2022.

 

Na osmoj po redu manifestaciji domoljubne pjesme Stijeg slobode“ diploma manifestacije za doprinos domoljubnoj poeziji biti će uručena Davoru Jašeku.

Davor Jašek – pjesnik, novinar, glazbeni producent, ali prije svega skladatelj koji i nakon 50 godina bavljenja skladanjem, još uvijek piše i sklada za brojne izvođače.

Prvu skladbu objavljuje u tinejdžerskim danima. Njegove pjesme izvode najpoznatiji hrvatski pjevači: Tereza Kesovija, Kićo Slabinac, Milo Hrnić, Ksenija Erker… osvajajući nagrade, publike i stručnog žirija na brojnim domaćim festivalima.

Kao dopisnik Večernjeg lista dolazi u Knin i zapošljava se kao glazbeni urednik na HRT- radio Kninu. Autor je pjesme „Kninu grade“ koju izvode Ivo Pattiera i Hrid Matić koja se i danas izvodi kao najavna i odjavna špica na radio Kninu. Osnovao je 1977. dječji zbor „Klinci iz kraljevskog grada“ sa kojima je objavio dva samostalna albuma i dvadesetak kompilcija. S Klincima nastupa diljem Hrvatske osvajajući brojne nagrade na festivalima dječje glazbe.

Bio je osnivač i umjetnički ravnatelj dječjeg festivala „ Mali kninfest“ koji je okupljao soliste i dječje zborove iz cijele Hrvatske i šire. Piše glazbu za brojne dječje zborove. Napisao je nekoliko mjuzikla za djecu.

Njegovu glazbu izvode i klape, a najpoznatija je skladba „ Stina pradidova“ u izvođenju klape Intrade.

Surađuje sa brojnim pjesnicima, a najplodnija suradnja je sa pjesnikom Nedom Zubanom s kojim surađuje više od 30 godina. Trenutno živi i radi u Kninu i piše popularnu duhovnu glazbu sa kojom sudjeluje na smotrama i festivalima duhovne glazbe.

Nikola Šimić Tonin T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code