DANIEL SRB: POZIVAMO HDZ DA NE RADIKALIZIRA SITUCIJU

DANIEL SRB: POZIVAMO HDZ DA NE RADIKALIZIRA SITUCIJU

29. svibnja, 2015.

images|cms-image-000015244

Ego treba spustiti na kamen Markova trga

Napisao: Danijel Srb predsjednik HSP-a

Sinoćnji upad policije u crkvu Svetog Marka je još jedan u nizu krivih koraka koje je poduzela aktualna Vlada Republike Hrvatske. Napasti „kornjačama“ 100-postotne invalide primjenom sile i pri tomu koristiti milicijske snage s istoka Hrvatske, nedopustivo je i skandalozno postupanje.

Upozoravmo Vladu RH, pogotovo ministra unutrašnjih poslova da je sinoć prijeđena „granica postupanja“ na više područja, a jedno smatramo posebnim za istaći. Pokušajem prodora kordona policije u crkvu Svetog Maraka prekršeni su međunarodni ugovori između Republike Hrvatske i Svete Stolice koji su u svojoj biti iznad bilo kojeg Zakona u Republici Hrvatskoj, pa tako i Zakona o javnom okupljanju. Još gore je ne pridržavanje Hrvatskih zakona u postupanju prema invalidnim osobama.

Nadalje Hrvatska stranka prava žestoko prosvjeduje zbog jutrošnjeg ograničavanja prava na slobodu kretanja na Trgu Sv. Marka i ograničavanja dostave hrane i lijekova najtežim invalidima Domovinskog rata.

Pozivamo sve koji mogu pomoći da se ova teška situacija razriješi i da prestane ovo sedmomjesečno mrcvarenje najtežih stradalnika Domovinskog rata.

Pozivamo premijera Milanovića da zanemari sve političke kontekste ove teške situacije i na ljudskoj razini porazgovara s ljudima koji se trenutno nalaze u crkvi Sv. Marka.
Ukoliko mu je stalo do branitelja Domovinskog rata mora pokazati da u ovom „sukobu“ nisu bitne političke boje, ovdje je bitno zdravlje i život ljudi koji su sve dali za Hrvatsku.
Pozivamo i najjaču oporbenu stranku da dodatno ne radikalizira situaciju, nego da radi na pronalasku rješenja za ovu pat poziciju.

Pozivamo i ministra branitelja i njegove pomoćnike da „odlijepe“ od svojih stolica i pomognu da se ova teška situacija završi što prije. Njihove pozicije nisu bitnije od života i zdravlja bilo kojeg časnog Hrvatskog branitelja i 100-postotnog invalida.

Svi u ovoj situaciji moraju popustiti, spustiti vlastiti EGO na kamen Markova trga i biti prije svega ljudi, pa tek onda političari, ministri, premijeri ili predsjednici Republike Hrvatske.

Daniel Srb, predsjednik T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. DON
    #1 DON 31 svibnja, 2015, 14:20

    Ugovori RH i svete stolice jesu oktroirani hrvatskome narodu čak i onima koji nisu članovi RKC.Isti su potpisani bez ikakovoga znanja hrvatskoga naroda i mogli su imati nekakav pravni učinak dok je bio živ onaj tko je u ime RH iste potpisao.Ne vidim ikakovoga razloga da bi isti ugovori na bilo koji način mogli a niti smijeli ograničavati uspostavu javnog reda i mira na teritoriji čitave RH pa makar bilo potrebno djelovati i unutar sakralnog objekta.Pa zar smo spali na to da nam popovi ograničavaju rad policije….?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code