DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA U OSIJEKU

DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA U OSIJEKU

1. rujna, 2016.

 

Na konferenciji za medije Pivovare Osijek koja je održana 31. kolovoza 2016. službeno je najavljen početak tradicionalne manifestacije Dani prvog hrvatskog piva.

Dani piva održavat će se od 7. do 17. rujna na lijevoj obali Drave, u šatoru koji će biti postavljen uz katakombe.

Otvorenje Dana prvog hrvatskog piva održat će se na Trgu Ante Starčevića 7. rujna u 12:00 h.

Na konferenciji za medije objavljen je konačan popis izvođača i raspored nastupa:

7.9. – Jole

8.9. – Marijan Ban i Diktatori

9.9. – Slavonske Lole

10.9. – Baruni

11.9. – Gazde

15.9. – Željko Bebek

16.9. – Mejaši

17.9. – Slavonia Band

Svaki dan će predgrupa svih izvođača biti TS Lege i TS Brace.

Dnevna ulaznica iznosit će 20 kn, a u cijenu je uključena jedna konzumacija pića.

Tijekom Dana piva održavat će se humanitarna akcija “1 litra – 1 kuna” u kojoj će se od svog prodanog piva odvojiti donacija bolnici za kupnju ultrazvučnog uređaja.

Postavit će se i tzv. “Beer garden” – vanjska terasa gdje ćete u intimnijoj atmosferi uz šator moći uživati u vrhunskom pivu i glazbenom programu.

Voditelj programa koji će se odvijati pod šatorom na lijevoj obali Drave bit će poznati hrvatski stand up komičar i zabavljač Marko Petar Orešković.

Pivovara Osijek u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka i Panturistom omogućuje besplatan ulaz na koncerte uz konzumaciju pića uz kupnju povratne karte za jednu od autobusnih linija (popis na web stranici Panturist i FB stranici).

Posjetitelji će se moći počastiti i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije pivske specijalitete poput kobasica ili bunceka s kiselim kupusom. Bit će organizirane i pivske igre za sve posjetitelje. Za vrijeme održavanje ove manifestacije u nekolicini ugostiteljskih objekata diljem grada moći će se isprobati i nepasterizirano i nefiltrirano Osječko pivo.

Turistička zajednica grada Osijeka i gradska uprava podržavaju ovu glazbeno-gastronomsku manifestaciju te je smatraju važnom za razvoj turizma u Osijeku. Dogradonačelnik Vladimir Ham potiče restorane i druge ugostiteljske objekte na poboljšanje ponude kako bi se radilo na isticanju pivske tradicije našeg grada. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code