DADO VELKIĆ SE SPREMA NA PLOVIDBU PREKO ATLANTIKA

DADO VELKIĆ SE SPREMA NA PLOVIDBU PREKO ATLANTIKA

17. svibnja, 2015.

UK Mini Fastnet 2013 095

Hrvatski jedriličar Slobodan (Dado) Velikić iz Rijeke dao je otkaz na rukovodećoj poziciji velike hrvatske tvrtke da bi slijedio svoj san i krenuo na putovanje na kojem se testiraju granice ljudske izdržljivosti. Put dug 4000 nautičkih milja preko Atlantika Dado će prijeći sam u brodiću Mini duljine svega 6,5 metara i to bez pomoći GPS-a.

Tijekom priprema Dado će se spremati za život u malom prostoru bez kuhinje, bez grijanja i WC-a. Na putu će spavati po pola sata osam puta dnevno i većinu vremena provoditi u mokrom. Jedino kopno koje će vidjeti u tih trideset dana će biti ono na Kanarskim otocima, obveznoj stanici na legendarnoj regati preko Atlantika za samce.

Dado trenutno sakuplja sredstva za ovu avanturu putem crowdfunding platforme Indiegogo https://www.indiegogo.com/projects/life-atlantic-of-slobodan-velikic te je u nekoliko dana već skupio dvadesetak posto od potrebnog iznosa. Svatko mu može pomoći da se upusti na ovaj opasan put, a za uzvrat Dado nudi pregršt originalnih poklona – jedinstvenu fotografije zalaska sunca na Atlantiku, jedrenje s njim bilo gdje u svijetu ili za najhrabrije – povratak s Dadom preko Atlantika u Europu.

Više informacija možete dobiti na www.risailingteam.com te na stranicama crowd funding kampanje – https://www.indiegogo.com/projects/life-atlantic-of-slobodan-velikic T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code