DA NIJE BILO TUĐMANA VEĆA KLAONICA OD VUKOVARA I SREBRENICE BIO BI BIHAĆ

DA NIJE BILO TUĐMANA VEĆA KLAONICA OD VUKOVARA I SREBRENICE BIO BI BIHAĆ

11. srpnja, 2015.

srebrenica2007
A razni pupovci i teršeličke ga svrstavaju među zločince
Napisao: Mladen Pavković

Što se može reći danas za ono što se u srpnju 1995. dogodilo u Srebrenici? Jednom riječju – genocid! Srbi, kao agresori, tom su prigodom ubili čak 8.732 nevinih ljudi! Za iznimno veliki broj još se ne zna ni gdje im je grob. Svi se još uvijek pitaju: što je radila Europa dok su Miloševićevi koljači obavljali egzekucije? Osim toga, neshvatljivo je i to da ni nakon 20 godina nisu ukopane sve žrtve ovog zločina. Već bi i djeca u školama morala znati što se to dogodilo, ali, kako će znati kad im o tome tumače oni, poput Vesne Teršelič, protiv koje bi, kao što smo već pisali, trebalo povesti Domovinski rat, kako bi je jednom za uvijek odstranili iz hrvatske i ine povijesti. Naime, u emisiji Hrvatske radiotelevizije (HRT) „Otvoreno“ (petak, 10. srpnja 2015.) kao predstavnicu iz Hrvatske jedino su pozvali Teršelič, tako da čim se ova kontraverzna, neupućena, nekorektna i jadna osoba pojavila u emisiji mnogi su vjerujemo odmah „okrenuli kanal“, jer sama njezina pojava ne da iritira, već i omalovažava žrtve. Zar u Hrvatskoj nema stručnije osobe koja bi govorila o ovoj temi, već se mora zvati jedna ovako „prozirna“ osoba, koja vjerujemo ni sama ne vjeruje u ono što govori? Nije naravno osudila agresora, već se tobože založila za žrtve. A što ona zna o žrtvama, osim ono što je čula od Josipovića i Mesića? Već je vrijeme da joj netko kaže – makni se, dosta nam je tebe i tvojih „pomozbog“ junaka, idi u Srbiju ili Sloveniju i ne „zagađuj“ ovaj prostor koji te na žalost i debelo plaća!

Vukovar i Sreberenica sami na svijetu

Kako je Srebrenica 1995. bila sama na svijetu, tako je nešto ranije bio i Vukovar 1991. Europa se pravila kao da ne čuje, ne vidi i kao da nema jezik govoriti. I Vukovar i Srebrenica tada su bili napušteni, zaboravljeni i prepušteni na milost srpskim i inim agresorima, a poglavito zločincima JNA, s krvavom crvenom zvijezdom petokrakom, koju i danas tako ponosno nose tzv. antifašisti. No, dok se sjećamo pokolja u Srebrenici ipak se moramo zapitati – zašto? Zašto se procesuiralo tek nekoliko zločinaca odgovornih za ovaj zločin? Tek ih je dva-tri osuđeno, ili će biti. Srbi, kao agresori, ne žele se ni ispričati. To ne pada na pamet ni Republici Srpskoj. Da sve bude još komičnije Srebrenica se danas nalazi u sklopu Republike Srpske koja je i nastala među ostalim i na krvi nevinih iz Srebrenice! Ne hvataju se i ne osuđuju pravi ratni zločinci, već oni koji su branili. I u BiH i u Hrvatskoj! Ne bi se iznenadili da Srbi uskoro počnu rehabilitirati i zločince iz Domovinskoga rata, kao što su rehabilitirali četničkog generala Dražu Mihailovića.

Malo osuđenih krivaca

Srbi su i zabranili da se u Beogradu i protestira protiv onih koji su klali u Srebrenici. Kako su protiv gay parade tako su i protiv iznošenja povijesne istine. Netko bi tim „pomozbog“ junacima već trebao reći da je razlika između onoga što se događa na gay paradi i onoga što su uradili u Srebrenici, ali i diljem BiH, Hrvatske i Kosova.
Već se i djeca u školama počnu pitati: kako to da nakon toliko godina nitko nije kriv za ono što se dogodilo u Srebrenici, Vukovaru, Škabrnji, Pakracu…Kako to da je prije Domovinskoga rata Srbija imala jednu, a sada ima dvije „države“? Kako to da ni u Hrvatskoj ni u BiH nitko ne zna gdje su toliki nestali ljudi?
I naposljetku, kako to da usred Europe ima Srebrenice i Vukovara, a nema zločinca?
Čak i jednog Tuđmana razne teršelič i pupovci svrstavaju među zločince, a da nije bilo prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe možda veća klaonica od Srebrenice i Vukovara bio bi -Bihać.
Ne, to se nikada ne smije zaboraviti! T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code