DA JE JEDNA KOLONA OVI IZ DRUGE KOLONE VIŠE NE BI BILI TAKO VAŽNI

DA JE JEDNA KOLONA OVI IZ DRUGE KOLONE VIŠE NE BI BILI TAKO VAŽNI

16. travnja, 2019.

 

Da hrvatska država ima nešto protiv Jasenovca onda u taj memorijalni centar ne bi toliko ulagala, za razliku od mjesta, poput Golog otoka, Macelja, Jazovke i sličnih, koji su poznati po nevjerojatnim i brutalnim zločinima – Hrvata.

Ovi iz „izdvojene jasenovačke kolone“ ne traže istinu, kao što je ne traže i za stradanje Hrvata u Bleiburgu i Križnim putovima i Domovinskome ratu

Napisao: Mladen Pavković

Na komemoraciji ustaškim žrtvama u spomen području Jasenovac, već četvrti put zaredom održan je skup odvojen od službene državne komemoracije.

Usprkos kiši stiglo je oko tisuću ljudi, predvođeni predstavnicima udruga Srba, Židova, Roma i antifašista te članovima bivše komunističke partije, koja se danas naziva SDP.

Oni ne žele ići u koloni s najvišim predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj, jer do danas nisu zabranjeni neki od tzv. ustaških simbola, poput pozdrava „Za dom spremni“.

U Hrvatskoj nitko, ali baš nitko ne ističe taj pozdrav iz vremena NDH, već iz doba kad se branila i obranila hrvatska država, tj. u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Razlika je velika, ali ti politički „marginalci“ to ne žele čuti. Što se ne bune protiv hrvatskog novca, tim prije jer su se „kune“ također upotrebljavale u NDH? Za „kune“, za razliku od ovog pozdrava, znaju i mala djeca, pa bi prije bio red da imaju nešto i protiv tih (njima najdražih) novčanica, koje da stvar bude još i gora (sic!) i danas mogu bez problema upotrebljavati i u Jasenovcu?

Jedna kolona

Međutim, o toj priči, o odvojenim kolonama, a koju najviše napuhavaju Pupovac, Kraus i Habulin, pa i Bernardić, sakriva se posve nešto drugo.

Riječ je o tome da kad bi bila jedna kolona, kao što i treba biti, tada ta skupina ne bi više bila toliko „važna“, ne bi ih toliko naslikavali, niti bi njihovim vođama pridavali toliku pažnju.

E, u tom grmu leži zec!

Legalna vlast

Kao prvo, iznimno je, najblaže rečeno, nekorektno i bezobrazno da se i na ovakav način ignorira legalno izabrana politička vlast, koja im je očito dobra samo dok im puni proračun. Zatim, ovdje se ne bi smjelo raditi o nikakvoj „propagandi“, jer svi koji na to mjestu dolaze trebali bi da se poklone isključivo stradalim ljudima, a ne da se baš tu nabacuju s blatom. .

Ali, ne, neki i ovo mjesto, što se vidjelo i na ovoj komemoraciji, odlično iskorištavaju za isticanje osobnih interesa. Pa, baš u Jasenovcu stradao je i relativno veliki broj Hrvata, ali o tome ovi iz „izdvojene kolone“ namjerno šute, kao što razni pupovci već godinama marginaliziraju i prešućuju Srbe koji su od Srba branili hrvatsku državu!

Da hrvatska država ima nešto protiv Jasenovca onda u taj memorijalni centar ne bi toliko ulagala, za razliku od mjesta, poput Golog otoka, Macelja, Jazovke i sličnih, koji su poznati po nevjerojatnim i brutalnim zločinima – Hrvata.

Ovi iz „izdvojene jasenovačke kolone“ ne traže istinu, kao što je ne traže i za stradanje Hrvata u Bleiburgu i Križnim putovima i Domovinskome ratu.

Eto, i u tome se razilazimo! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Grass
    #1 Grass 17 travnja, 2019, 06:22

    Kad bi istina izišla na vidjelo,onda bi ti iz druge kolone završili u zatvoru i oni to jako dobro znaju.Ne znam dali vam je promaklo da je nacionalni sastav “ogorčene” kolone i kolone koja je hrvatice i hrvate bacala u jame i rudnike ISTI!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code