ČOVIĆ S VUČIĆEM I DODIKOM U BEOGRADU

ČOVIĆ S VUČIĆEM I DODIKOM U BEOGRADU

13. listopada, 2020.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je 12. listopada dvojicu političkih lidera iz BiH-a, Milorada Dodika i Dragana Čovića, a jedna od tema razgovora bila je i 25. godišnjica Dejtonskog sporazuma.

Susret je održan kao nastavak regionalnih razgovora, a obuhvatio je europske integracije i perspektivu članstva dvaju zemalja u Europskoj uniji. Dužnosnici su razgovarali o Paketu proširenja Europske komisije te Ekonomsko-investicijskom planu EU-a za zapadni Balkan. Također, razgovarali su o bilateralnim odnosima te skorom obilježavanju 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Razgovarano je o stanju i saniranju posljedica covid-19 – saopćeno je iz HDZ-a BiH-a.

Dodaje se kako su dužnosnici, govoreći o Paketu proširenja za 2020. godinu, istaknuli važnost procesa pristupanja Evropskoj uniji za održavanje snažne europske perspektive regije, kao i za daljnju transformaciju ka izgradnji razvijenih i stabilnih zemalja. Saradnja s evropskim partnerima na tom putu, kazano je, pospješit će željeni napredak.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju trojicu zvaničnika u opuštenoj atmosferi. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code