PISMO STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA IZ POLOČNIKA

PISMO STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA IZ POLOČNIKA

30. svibnja, 2012.

karta

Nezreli kao osobe,  a na osjetilnoj razini egoisti, pomoću svojih mentora  i inih meksploatatora već  dvadeset godina zatiru samopouzdanje i život u Općini Poličnik. Dakle, pomoću vlasti koja im je u službi, sami su sebi svrha, od njih se to moglo i očekivati da će biti neodgovorni prema mještanima Općine Poličnik.

Smicalicama, prikrivajući tako svoju kvalitetu Hrvate Općine Poličnik vode u propast, a što je očigledno na terenu. Koriste se šablonama bivših okupatora, spletkare, kupuju pojedince, zavađaju mještane, kako su točinili neprijatelji Hrvata kroz prošlost.

Naučili su oni zanat u Jugoslaviji pa su rutinirani, kao demagozi ne biraju sredstva. Već godinama  posebno svoju slabost pokazuju načelnik Općine Davor Lončar i komunalni redar Općine  Poličnik Ivica Ukalović, koji i preko slučaja Roma u Općini Poličnik a preko sredstava za javno priopćavanje, pokazuju kako nisu svjesni da nisu dorasli funkcijama koje obnašaju u Općini Poličnik.

Spomenuti zastupnici, vlastodršci neredom stvorili  su uvjete nedostojne čovjeku: destimuliraju red i rad, a gdje se ne radi, čovjek se pretvara u nečovjeka, pa zlo radi, a smrt caruje.

Načelnik Općine Poličnik i komunalni redar Općine Poličnik imaju natprosječno velike plaće za današnje prilike u Hrvatskoj, plus beneficije. Kao da su uzori, a nisu, što se očituje na terenu kao da podižu samopouzdanje mještanima Općine Poličnik što ne čine, jer nisu zato adekvatni.  Pokazalo se da su prevarili mještane kojima nisu odgovorni, a svim sredstvima vrše pritiske. Kao da su u koloni prvi dok se brani dostojanstvo i život mještana Općine Poličnik, a nisu.

Kao da su stvorili uvjete za porast nataliteta u Općini Poličnik što na žalost nisu, naprotiv  mortalitet je veći. Kao da su poticali na obrađivanje polja u Općini  Poličnik što nisu, jer polja su pusta i neobrađena. Kao da su se protivili rušenju raspela u Poličniku što nisu učinili, stali su na stranu onih koji su raspelo rušili. Kao da su spriječili devastiranje crkava  – skidanja zvona u selima Općine Poličnik, što nisu.

Svojim izjavama po sredstvima za javno priopćavanje očito da su dirigirani od zlog duha. Zakonom ne mogu riješiti nezakonito nasrtanje došljaka Roma protjeranih iz europskih zemalja, kao problematičnih skupina, jer stranci  im prijete a „zakon“ ih štiti na štetu naroda koji je izabrao Lončara i Ukalovića, zato oni ništa ne poduzimaju po cijenu epidemije koju izazivaju došljaci prljavštinom – smećem.

Dok destimuliraju život u Poličniku, a  mještanima remete tradicionalni način života, onemogućavaju obrađivanje zemlje,svojom kulturom i ponašanjem  direktno izazivaju dok  nezakonito devastiraju privatne posjede gdje stignu.9

Nakon svega Lončar i Ukalović neće ništa poduzeti „jer im se prijeti“, eto sami tako pokazuju da su prevarama, kao slabost kao produžene ruke slabosti došli na čelo Općine Poličnik, uzeli dužnosti a ne bi odgovarali.

Obeshrabruju mještane Hrvate, što od načelnika nije za očekivati naprotiv. Da su slabost egoisti i svrha sami sebi pokazuju i tako jer se ne srame dok primaju tako velike plaće koje ne zasluže.

Ovaj stil je zaživio zato jer je antihrvatski, protivi se životu, zapravo kombinacija je zla ali i dovoljan razlog da se Hrvati koji zastupaju život odlučno postave i suprostave zlu, da se ne boje braniti svoja ognjišta.

Zato Lončar i  Ukalović trebaju odstupiti sa svih funkcija u Općini Poličnik i odgovarati po zakonima, a da se na njihova mjesta već jednom izaberu ljude koji će časno obavljati svoje dužnosti.

 

 

U Poličniku, 29. svibnja 2012. Godine T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code