COVAXIN I KORONAVIR

COVAXIN I KORONAVIR

13. srpnja, 2020.

 

Indijski regulator lijekova odobrio je zahtjev tvrtke za ispitivanje Covaxina, koji je razvijen zajedno s Nacionalnim institutom za virologiju, priopćila je tvrtka.

U srpnju bi trebalo započeti testiranje cjepiva na ljudima diljem zemlje. Cjepivo je razvijeno i proizvedeno u postrojenju tvrtke Bharat Biotech u Hyderabadu.

Indija, koja ima manje zaraženih samo od Sjedinjenih Država, Brazila i Rusije, dnevno bilježi gotovo 20.000 novih zaraza, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

Kineska vojska dobila je zeleno svjetlo od vladina regulatora za korištenje kandidata za cjepivo za COVID-19, tvrtke CanSino Biologics, koja djeluje u sklopu medicinskog odjela vojske, nakon što su klinička ispitivanja pokazala da je sigurno i u određenoj mjeri učinkovito.

Ad5-nCoV jedan je od osam kandidata za cjepivo za COVID-19 koje su razvile kineske tvrtke, a istraživači su odobrili prijelaz u fazu ispitivanja na ljudima. Odobrena su i testiranja u Kanadi.

Središnje kinesko vojno povjerenstvo 25. lipnja odobrilo je cijepljenje vojnika u jednogodišnjem razdoblju, stoji u priopćenju tvrtke CanSino.

Cjepivo su u suradnji razvili CanSino i pekinški Institut za biotehnologiju koji djeluje pri Akademiji vojnih medicinskih znanosti.

“Ad5-nCoV je trenutačno ograničen samo na vojnu upotrebu te zasad bez odobrenja Odjela za logističku potporu ne može imati širi raspon korištenja”, kazali su iz CanSina, pozivajući se na priopćenje odjela Središnjega vojnog povjerenstva Kine koje je odobrilo cijepljenje vojnika dobrovoljaca.

Klinička ispitivanja u fazi 1 i 2 pokazala su da spomenuto cjepivo može spriječiti bolesti prouzročene koronavirusom, no njegov komercijalni uspjeh ne može se jamčiti, objavila je tvrtka.

Rusija je odobrila novi antivirusni lijek, Koronavir, za liječenje oboljelih od covida-19, priopćila je ruska farmaceutska tvrtka R-Pharm u srijedu dok je broj zaraženih u toj zemlji prešao 700.000. U priopćenju R-Pharma, koji je razvio Koronavir, navodi se kako je kliničko ispitivanje, u koje su bili uključeni blagi ili srednje teški slučajevi, pokazalo da je lijek vrlo učinkovit u inhibiranju replikacije novog koronavirusa. “Koronavir je jedan od prvih lijekova u Rusiji i svijetu koji se ne bori protiv komplikacija prouzročenih virusom SARS-CoV-2, nego protiv samog virusa”, navodi R-Pharm. Klinička studija pokazala je poboljšanje kod 55 posto oboljelih koji nisu zaprimljeni u bolnice sedmog dana liječenja Koronavirom, u usporedbi s 20 posto onih koji su primali standardnu terapiju. Do petog dana liječenja, novi koronavirus eliminiran je kod 77,5 posto pacijenata koji su uzimali Koronavir, tvrdi R-Pharm.

Testiranje je počelo krajem svibnja i više od 110 oboljelih liječeno je tim lijekom, rekla je direktorica za klinička ispitivanja ruskog Središnjeg istraživačkog instituta za epidemiologiju Tatjana Rjažencova. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code