CLOUD 68 U MOČVARI

CLOUD 68 U MOČVARI

22. veljače, 2019.

 

 

Nakon dugogodišnje pauze, Višeslav, gitarist, tekstopisac i skladatelj, ponovo se odlučio ozbiljnije primiti gitaru u ruke, pozvavši starog prijatelja Marka, te članove obitelji, Bornu i Mislava, da mu se pridruže. Uz Antona na basu, 2013. godine osnovan je sastav Cloud 68.

Višeslavove skladbe karakterizira osebujan gitarski rif, na kojeg se oslanjaju Bornine solaže, Antonova i Markova ritam sekcija ,te Mislavov duboki vokal, ponajviše su rezultat rokerskih upliva koje je sam upijao tijekom čitavog života, od bendova The Pixies, R.E.M., Dinosaur Jr., Buffalo Tom I Teenage Fanclub, do recentnijih The Nationala, Calexica i The Black Keysa.

Unatrag nekoliko godina Cloud 68 je nastupio na HGF Sessions u Hard Placeu u Zagrebu, zagrebačkom klubu Sax, na plaži Banj šibenskog festivala SuperUho, te u predivnom ambijentu Šakan Festivala u Brelima.

Postava

Višeslav Šošić, gitara

Mislav Šošić, vokal

Borna Šošić, gitara

Anton Ovčar, bas gitara

Marko Kružić, bubnjevi

U studenom 2017. Cloud 68 ušao je u Sunday Studios Svena Pavlovića u Svetoj Nedelji kako bi snimili album na kojem će u konačnici završiti devet pjesama, a samo snimanje albuma trajalo je gotovo godinu dana. S producentom Svenom Pavlovićem dečki su peglali pjesmu po pjesmu, uklapajući ideje koje su se rađale na licu mjesta, od intervencija u tekstove do mogućnosti koje pruža današnja tehnologija, uzimajući u obzir neizostavnu rockersku podlogu na kojoj su odrasli, bilo da je riječ o klasičnome rocku sedamdesetih ili heavy metalu i popu osamdesetih, do grungea I shoegazea devedesetih. Album se sastoji od devet pjesama univerzalnih i introspektivnih tekstova osebujne lirike, a glazba seže od balada do rockerskih melodija. Na pojedinim su pjesmama na albumu, osim članova benda, sudjelovali Sven Pavlović i Dunja Bahtijarević, gudači Noami Konforta i Mladen Dervenkar na violinama, Donat Gašljević na violi, te Janko Franković na violončelu. Mastering je odrađen u Mercury Mastering, Oceanside CA u SAD-u. T

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
    #1 [email protected] 23 veljače, 2019, 15:52

    Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: [email protected]

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code