ČIJIM INTERESIMA SLUŽI PREDSJEDNICA?

ČIJIM INTERESIMA SLUŽI PREDSJEDNICA?

24. lipnja, 2016.

Odmah nakon zajedničkog igrokaza s Vučićem uslijedio je šamar i Kolindi Grabar Kitarović i Hrvatskoj. Srbija je smijenila svog šefa stalne misije pri EU zbog nedovoljnog angažmana na onemogućavanju izložbe o bl. Alojziju Stepincu, koju je organizirala hrvatska europarlamentarka i poznata aktivistica hrvatskih nacionalnih interesa, gđa. Marijana Petir

Napisao: Željko Maršić-Zenga

Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović je ponukana utjecajnim i tajnovitim mentorima, nelegalno i nelegitimno, priredila igrokaz kojim je Srbiji ukinula iznimno osnovane prepreke u pregovaračkom procesu s EU  a Hrvatskoj nanijela veliku političku štetu.

Učinila je to na  dan 88. godišnjice mučkog, velikosrpskog  atentata atentata na hrvatske zastupnike. Učinila je to u društvu bliskog suradnika četničkog vojvode Vojislava Šešelja, Aleksandra Vučića, sadašnjeg tehničkog premijera Srbije.

Ovako joj se obratila hrvatska europarlamentarka Marijana Petir: „Na današnji dan u beogradskoj skupštini prije 88.godina izvršen je atentat na prvake Hss-a Stjepana Radića, Pavla Radića, Đuru Basaričeka, Ivana Pernara i Ivana Granđu. To je bio pucanj u Hrvatsku i hrvatski narod. Nadam se da će političari koji u ime Hrvatske razgovaraju sa Srbijom tražiti od Srbije promjenu dosadašnje politike. Bilo kakvo popuštanje bio bi novi pucanj u Hrvatsku i hrvatski narod!

Ilegalna deklaracija 

Ilegalna, isforsirana deklaracija je potpisana nakon što ju je usvojila vlada Srbije. Predsjednica našoj vladi nije ostavila vremena za usvajanje, tekst je dostavila tek tri dana ranije.  Ogromno, čudno i zabrinjavajuće srljanje predsjednice RH, zajedno s dijabolično odabranim danom potpisivanja deklaracije jasno sugeriraju kako njenim djelovanjem u ovome slučaju netko snažno zapovijeda, na štetu ugleda RH.  Ustav RH predviđa zajedničko djelovanje predsjednice i vlade te usuglašavanje u vanjskoj politici.  Ovakvim srljanjem narušene su te ustavne odredbe.

Odmah nakon zajedničkog igrokaza s Vučićem uslijedio je šamar i Kolindi Grabar Kitarović i Hrvatskoj. Srbija je smijenila svog šefa stalne misije pri EU zbog nedovoljnog angažmana na onemogućavanju izložbe o bl. Alojziju Stepincu, koju je organizirala hrvatska europarlamentarka i poznata aktivistica hrvatskih nacionalnih interesa, gđa. Marijana Petir.

Srbija nije stala na tom činu – svim relevantnim institucijama Europe poslali su niz falsifikata, objeda i laži, kojim napadaju lik i djelo blaženika te sliku suvremene demokratske Hrvatske,proglašavajući nas sljedbenicima fašizma. U širenju protuhrvatske mitomanije uvelike im pomaže djelovanje orjunaško-komunističkih križanaca, jugonacionalista, na čije se laži konstantno pozivaju.

 Dvostruki kriteriji predsjednice

Srbija je rehabilitirala četničkog, fašističkog koljača Dražu Mihailovića i četnički pokret, kriv za desetke tisuća žrtava u Hrvatskoj. Na takvu fašističku blasfemiju Hrvatska ostaje bez reakcije a nije reagirala ni predsjednica na sastanku s Vučićem.

Tomislav Nikolić, četnički vojvoda i predsjednih Srbije jasno je izrazio teritorijalne pretenzije na hrvatski teritorij a posebno je udario tamo gdje najviše boli-na Vukovar,proglasivši ga srpskim gradom. Cijela afera je proglašena beznačajnom, za unutarpolitičku uporabu u Srbiji – i opet nikome ništa.

Predsjednica je nekim čudom „zaboravila“ na dijaboličnu srbijansku ograničenu univerzalnu jurisdikciju kojom Srbija proganja i proganjat če žrtve vlastite agresije na Hrvatsku. Opet predsjedničin muk!

Srpska akademija je producirala Memorandum2 kojim izravno udara i po Hrvatskoj.

Autori Memoranduma su akademici Pavle Savić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ljuba Tadić, Kosta Mihajlović…Dobrica Ćosić i bratija u devet točaka osuvremenili i prilagodili novom vremenu ono što su zamislili i započeli u drugoj polovici dvadesetoga stoljeća. Evo tih točaka.

1.Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.

2.Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haaškom tribunalu

3.Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.

4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

5.Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.

6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

7.Pomagati odcjepljenje Republike srpske.

8.Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrpsku zajednicu.

9.Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku

Od predsjednice po Hrvatsku zlokobna šutnja.

Na drugoj strani Srbija bjesomučno udara po blaženiku i suvremenoj Hrvatskoj.

Od predsjednice opet šutnja.

Nakon ovakvog rašomona legitimno je postaviti pitanje. čijim to interesima služi Kolinda Grabar Kitarović? T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Jovo
    #1 Jovo 24 lipnja, 2016, 17:06

    Ponosan sam da nisam izišao na izbore. Nisam glasovao za Blajhanu, ali i ni za koga drugog.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code