„HRVATSKA UŽIVO“ BIT ĆE SKRAĆENA NA 15 MINUTA

„HRVATSKA UŽIVO“ BIT ĆE SKRAĆENA NA 15 MINUTA

24. veljače, 2012.

x213194896204278162_3
U ostak termina upada Upitnik Joška Lokasa

Piše: Jasna Babić

Ekipa „Hrvatske uživo“, popularne popodnevne emisije  HTV-a, ovih je dana s inaternetskih stranica doznala  da se njihova emisija, od sadašnjih 50, drastično skraćuje na 15-tak minuta aktivnoga trajanja, ne računajući umetke od dnevnih vijesti.  Restriktivna doza  počinje se primjenjivati u prvim danima nastupajućega ožujka, uz evidentan prezir  (ili možda strah, tipičan za mediokritete)  prema novinarima i urednicima Hrvatske uživo. U protivnom, valjda bi od svojih šefova dobili  vijest  prije njezinoga objavljivanja.  

Kako doznajemo, vodeći mozgovi TV-kuće  vrijeme uzeto n „Hrvatskoj uživo“ planiraju popuniti Upitnikom Joška Lokasa. Na  isti način,  neke druge informativne emisije bit će zamijenjene reprizama dvaju već viđenih sapunica i  „Osmoga kata“. Tako se nastavlja sitan vez oko  komercijalizacije HTV-a, ali do granice političkih želja pojedinih političkih pokrovitelja postojeće strukture. Za sada zadovoljava samo  glazbene želje predjednika Ive Josipovića: Drugi program svake noći do doasde ponavlja spotove domaćih glazbenika, omogućavajući stalni priliv u ZAMP-ovu blagajnu.  
No, nastojenje HTV  da prigrabi  komercijalni prihod od TV-reklama, ne znači da je njezino vodstvo sitnih račundžija i računovođa spremno na tržišne okolnosti.  Zato  najavljuju Treći program, posvećen elitnoj kulturi, koji bi trebao opravdati  tradicionalnu, prisilnu dadžbinu na TV-primjenike u cijeloj Hrvatskoj, bez obzira na kolabirajući broj nezaposlenih.
Jedno s drugim i sve u svemu, jasne su lobotomijske  tendencije na HTV-u:  što više mrtvačko-komornih kulturnih sadržaja, što više ponavljanja sapuničasto-ružičastih ljubavnih priča  i što manje javne rasprave o  društvenim odjecima političkih projekata na Markovom trgu.  
Ali je ponašanje  programske vlasti HTV-a  jednako rezultat aristrokratskoga, gotovo blaziranoga stava kukuriku- vlade Zorana Milanovića, koja se ne misli baviti  nesimpatičnim stvarima. Budući da s prezirom gleda na javnu televiziju, ne želi se njome baviti. Činjenica da vodeću političku emisiju vodi Hloverka Novak Srzić, do grla umiješena u „eferu Core-medija“, prepuštena je DORH-u. Daljnja činjenica, da bi Core-medija nije samo kriminalističko, nego moralno-financijsko pitanje, prepišteno je samom Prisavlju.
Tako vodstvo HTV-a udruženih račundžija, u blaženom miru, lobotomiju nacionalne javnosti, počevši od Hrvatske uživo, naziva provođenjom „bolnih rezova“ u vlastitoj kući. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. buco
  #1 buco 26 veljače, 2012, 02:00

  odlican clanak, al daj pobogu sredite gramatiku, tipfelere…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. gustirna
  #2 gustirna 25 veljače, 2012, 21:49

  daj boze ukini tu udbasko leglo

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. crvenkapica
  #3 crvenkapica 25 veljače, 2012, 07:25

  Ima lijepu kapicu i šal …

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code