ČETIRI PRIMJERA HRVATSKOG MORALNOG RASAPA

ČETIRI PRIMJERA HRVATSKOG MORALNOG RASAPA

18. listopada, 2015.

Napisao: Saša Radović

U ovim kišnim “predparlamentarnim” danima – s TV ekrana silaze nam u dnevne boravke tamne figure gospodara naših sudbina. U listopadskim noćima sanjamo opskurne likove kandidata na izborima. Uz rijetke bljeskove svjetlih perspektiva i neka nova imena – muče nas stare noćne more, sablasti nemorala, podlosti, izdaje… Dva najjača igrača ovogodišnje parlamentarne farse, nedvojbeno pripadaju ovoj drugoj soluciji:
Premijeru Zoranu Milanoviću možemo oprostiti; nevjerojatnu bahatost, aroganciju i nedostatak svakog socijalnog razmišljanja. Možemo oprostiti i to da smo nakon četiri godine njegove Vlade – zadnji ili predzadnji u svemu i svačemu, da hrvatski puk gladuje, a da u Hrvatskoj raste samo hedonizam njegovih ministara i političke elite. No, izdaju nacije, ne možemo oprostiti. Prije svega, 2013., prilikom ulaska Hrvatske u EU – Milanović je s Lex Perkovićem izdao naciju i osramotio svakog Hrvata u svijetu. Svim raspoloživim sredstvima, uključujući laži i prijevare, pokušavao je osloboditi kazne Titove ubojice, Perkovića i Mustača.
Druga izdaja nacije je pokušaj abolicije ili amnestije pljačkaša Domovine “Bajićevim modelom” nedjelovanja. Umjesto konfiskacije nezakonito stečene imovine ratnim profiterstvom, pretvorbama i svim vrstama kriminala – Milanović nudi oprost izjavom: “Ne ćemo ganjati vještice”! Hrvatska je time postala azil kriminalaca. Treća izdaja je podrška u izboru za ustavnog suca, Mladenu Bajiću – neosporno neprijatelju Hrvatske broj 1.
Glavnom lideru opozicije Tomislavu Karamarku možemo oprostiti aferu Soboli, d.o.o. i druge nedokazane afere. Na njegove priče o Srbima, četnicima ili Titovim partizanima, nasmijat ćemo se! Nije važno ni, je li bio u UDB-i ili nije bio! No u razmišljanju o pojmu morala jednog eventualnog vođe hrvatske nacije – Karamarko ne prolazi. Biti na čelu jedne grupacije lopova koji su opljačkali Hrvatsku do golih kostiju, ne može biti nikome, na čast. Znamo, sigurni smo da je HDZ u svojim mandatima pljačkao i pljačkao. Nema tu dileme – je li, ili nije?! Jest!!! Milijarde su odnesene iz Domovine, dok su dragovoljci i branitelji ginuli po ratištima. Tko je poginuo – poginuo! – baš ih briga! Nastavilo se do današnjih dana.
Lopov koji drži ljestve lopovu – je lopov!. Karamarko drži ljestve, što više, šef je stranke koja je najviše od svih obogaljila Domovinu. No, pasaran!

Ostali izdajnici

Na izborima 2015. sablasti noći izlaze iz svojih mračnih dvoraca. Navodimo četiri primjera hrvatskog moralnog rasapa – krasi ih podlost, besramnost i izdaja. No, treba dodati da je takvih primjera u hrvatskom političko-kriminalnom miljeu, ima još i još!
Nedjelja 11. dan mjeseca listopada 2015., Jadranka Kosor u emisiji “Nedjeljom u 2”. Kaže da ništa nije znala o milijardskim pljačkama stranke koju je vodila, da nikada nije “išla kud i Ivo”, da nikada ništa loše nije učinila… Nevina, kao srednjoškolka… Pa, ipak, ova bivša Titova SKOJ-evka ostat će upamćena po izuzetnoj beskrupuloznosti. Da bi se održala na vlasti bila je spremna na sve – na političke progone koji su naštetili i samoj stranci kojoj je bila na čelu. Ptice po granama pjevale su o Jadrankinom zabijanju glogovog kolca u srce HDZ-a. Da bi se riješila svog voljenog Ive – bacila ga je u ralje Mladena Bajića, a time i svoju stranku. Njezin obračun sa Sanaderom, po mnogima je glavni razlog dolaska Kukurikavaca na vlast.
Pitanje je hoće li Jadrankina podlost ipak doći na naplatu prilikom novog suđenja Fimi mediji? Jedino za nju i za tadašnjeg tajnika stranke Branka Bačića postoje čvrsti dokazi da su u crnom fondu stranačke blagajne držali stotine tisuća eura – prije predaje tog novca Mladenu Bajiću. Ostaje i sumnja na osobama takvog moralnog profila – nije li slučajno koja tisućica otišla na njihove osobne inozemne račune? Evidencija crnih fondova – uvijek je crna, zapravo je i nema. Je li tamo bilo sto kuna ili pet milijuna eura?
Jadranka Kosor ide s Čaćićem i Josipovićem na parlamentarne izbore. Nije joj važno, je li to lijeva ili desna opcija – važne je saborska plaćetina s kraljevskim privilegijama. Odvratno svima koji izdaju smatraju odvratnom!
Damir Kajin također izlazi na parlametnarne izbore. I nije ga stid! Nekadašnji aktivist Socijalističke omladine, postao je potpredsjednik IDS-a milošću šefa stranke Ivana Jakovčića. Preko dva desetljeća bio je sudionik najvećih pljačka Istre i Hrvatske sa svojim učiteljem i mentorom “Ninotom”. Dijelili su sve, zadnju koricu kruha, zadnji milijunčić… Kajin mu je bio žirant pri kupnji sela Sveti Juraj. Kajin je kao predsjednik Skupštine istarske županije potpisao promjenu parka prirode Brijunskog priobalja u turističku zonu i time Hypo šefovima Kultereru i Striedingu pribavio korist od blizu 200 milijuna eura. Afere su se množile astronomskom brzinom – i Istra je postala regija s najvećim kriminalitetom po glavi stanovnika u Europi. Sve pod dirigentskom palicom Jakovčića, ali uz svesrdnu pomoć Kajinovu, dakako!
Sad je Kajin njegov najveći protivnik. Obična mafijska svađa oko podjele plijena! Doduše, Kajin nije podnio nikakvu kaznenu prijavu protiv bivšeg šefa iako ima stotine dokaza o nebrojenim istarskim milijunskim mućkama. Dakle, deklarativni, lažni oponent – pas koji laje a ne grize!

Istra kao Calabrija ili Sicilija

Damir kaže da se „Istrom više neće vladati kao u Calabriji ili na Siciliji“. U prijevodu to znači da su on i Jakovčić dva desetljeća vladali Istrom po regulama mafije. Možda Kajin želi vendettu (krvna osveta uobičajena u mafiji!)? U tom slučaju je poštenije da uzme u ruke sačmaricu i pričeka Ninota u mraku – i da ne maltretira nas jalovim optužbama. Odvratno svima koji izdaju smatraju odvratnom!!
Na redu je Zdravko Tomac – hrvatski “sette bandiere”, čovjek sa sedam ili više zastava. Moralno najgori od svih! Potrčko, sluga zloglasnog Jakova Blaževića, izjavljivao je kako je bilo časno živjeti s Titom. Zatim je “časno” služio Račanu dok je ovaj izjavljivao da je Tuđmanov HDZ, stranka opasnih namjera. Današnji podrepni i ponizni štovatelj Franje Tuđmana – nazivao je 1995. kao kandidat SDP-a, Tuđmana diktatorom i autokratom. U svom – tko zna kojem preobraćenju, štovao je i Ivu Sanadera, kao što danas štuje Karamarka. Ako kojim slučajem na izborima pobijedi SDP – vjerojatno će Tomac potražiti opet crvenu, komunističku sreću i u crvenom taboru naći nove mentore. Odvratno! Treba se nadati da Zdravko Tomac neće biti na nekoj izbornoj listi.
Četvrti, Ivo Josipović, učinio je nešto nezamislivo bilo gdje u svijetu – osim u Hrvatskoj. Bivši predsjednik Republike Hrvatske koji se kleo u “PravDA-u” odlikovao je ordenom kneza Branimira s obrlicom (zamislite apsurda!) Mladena Bajića. Za pretvaranje Hrvatske u zemlju kriminala, gdje pljačkaši Domovine mirno šeću po parkovima svojih dvoraca. Nema optužnica za milijunske krađe, nema kazna, nema konfiskacije nezakonito stečene imovine. Hipokrizija, dvoličnost, besramnost! Nemoguće je naći sličnu paralelu u moralnom smislu. Bajićevo odlikovanje vjerojatno je neka kompenzacija ili osobni strah Josipovića, no moralno – to je najgori čin u povijesti nove Hrvatske. Slično bi bilo odlikovanje Kim Jong-una za demokraciju i humanizam, ili dodjela Nobelove nagrade za Hitlerov Mein Kampf. Odvratno!
Ivo Josipović izlazi na izbore pod sloganom “Naprijed Hrvatska”.
Jedno je sigurno – Hrvatska može krenuti samo natrag pod sloganima; “Hrvatska naprijed”, Hrvatska raste” i “5 +”.
Anno Domini MMXV./ 49.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. leonardo dora
  #1 leonardo dora 18 rujna, 2017, 07:47

  Zdravo,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Leonardo Dora, renomirani zajmodavac za osobni zajam, otvorila financijske mogućnosti za sve one koji trebaju financijsku pomoć. Trebate li trenutačni zajam za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li ikada odbijali od banaka i drugih financijskih agencija? Samo zato što smo ovdje za sve vaše financijske probleme. Mi pružamo kamatnu stopu od 2% javnosti, tvrtke i zajednice na jasan i lako razumljiv način, ove odredbe i uvjete. Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.
  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. data
  #2 data 16 studenoga, 2015, 10:09

  Tako je “to” sve dok se ne riješi glavni ‘gordijski čvor na Balkanu’:

  http://www.vecernji.hr/hrvatska/sad-dolazi-rijesiti-cvor-u-regiji-1037217

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. klarens
  #3 klarens 27 listopada, 2015, 20:16

  Hdz/Sdp pricha o
  =================
  lazhnim obechanjima
  =================
  Sdp?Hdz
  +++++++++++++++++
  Kak bi bilo da se naredi
  ——————————
  IDEALNA LISTA
  +++++++++++++++++++
  PRAZNIH OBECHANJA
  ——————————–
  Onda kad VOL prdne
  ++++++++++++++++++++
  Mozhe mu se mam rech
  ++++++++++++++++++++
  To ti je pod brojem 24

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. klarens
  #4 klarens 23 listopada, 2015, 19:33

  general Gotovina
  ==================
  Pridje Sineku
  ===================
  I reche
  ===================
  Zhivi zid !!!!
  ===================
  Prava stvar !!!
  ===================
  A kaj vi chekate ????

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code