Cepter: Hrvatska je moja nova oaza

Cepter: Hrvatska je moja nova oaza

2. kolovoza, 2011.

Srpski milijarder Milan Janković ili Filip Cepter konačno je zaplovio Jadranom svojom 50 metara dugačkom megajahtom „Joy Me“. Lepotica vredna 30 miliona evra prvo je plovilo kompanije „Filip Cepter jahte“ sagrađeno u brodogradilištu u Kraljevici, nadomak hrvatske luke Rijeke. Ponosni vlasnik ističe da je reč o njegovom najvećem poduhvatu u karijeri.
– Kao i avioni moje kompanije „Cepter er“ kompanije, „Joy Me“ se interijerom, eksterijerom i tehnološki razlikuje od svega što konkurencija nudi – rekao je Cepter za hrvatski „Jutarnji list“. Veličanstveno plovilo, do sada neviđenog popartovskog dizajna i superluksuznog enterijera, sastoji se od tri nivoa.

Na prvom, najnižem, nalazi se krmena platforma sa prostorom za sunčanje, teretanom, saunom i sobom za hromoterapiju (alternativna terapija bojama). Na srednjem nivou su četiri apartmana za goste, salon i bar, u kojem umesto stolica stoje drvene bele ljuljaške. Na poslednjem spratu, tik do komandnog mosta, smeštena su dva vlasnička apartmana, u kojima će Filip Cepter sa suprugom Madlenom i desetogodišnjom ćerkicom Emom na Jadranu provesti letnji odmor.
Cepter ističe da su mu strast za brodovima ulile lepote Jadrana.

– Hrvatski Jadran probudio mi je potpuno novu strast. Strast za odmorom i uživanjem, ali i biznisom u smislu proizvoda koji pretpostavlja takav način života. Zato brodogradnja iz moje sadašnje vizure deluje kao vrhunsko poslovno dostignuće.
Kralj šerpi najavljuje nastavak izgradnje luksuznih jahti, pri čemu bi gradnja novog broda splitske kompanije „Filip Cepter jahte“ trebalo da počne za tri meseca u brodogradilištu u Šibeniku.

Život u rezidenciji kralja Faruka

U poslednje 22 godine, sa suprugom Madlenom živi u Monaku, u bivšoj rezidenciji kralja Faruka. U vlasništvu imaju i vile u Parizu i na Dedinju, sve luksuzno opremljene najdragocenijim komadima nameštaja nabavljenim na aukcijama u kućama „Sotbi“ i „Kristi“.

 Nadmašio Koleta

Porinućem svoje prve jahte od 50 metara, kralj šerpi nadmašio je kralja šećera Miodraga Kostića Koleta, čije je plovilo od 48,9 metara vredno 25 miliona evra važilo za „vodenu kraljicu“ među srpskim tajkunima. Podsetimo, pored Ceptera i Kostića, luksuznim jahtama se po jadranskim marinama svakog leta kočopere i Petar Matić, Vojin Lazarević, Željko Mitrović, Marko Mišković…

 Srbija – uspomena na Zorana Đinđića

Iako živi u Monaku, a imperijom „Cepter“ upravlja iz Austrije, za Srbiju ga čvrsto vežu uspomene na „dobrog prijatelja“ Zorana Đinđića, prvog demokratskog premijera Srbije.
– Bio sam poslednji čovek, izuzev njegove najuže porodice, koji ga je video. Veče pre njegovog ubistva sedeo sam kod njega u kući do 23.30. Osećao je da ne upravlja procesima u državi… Ali iskreno, ni on ni iko drugi nije naslutio da bi moglo doći do ovakvog ishoda – poverio se Cepter hrvatskim medijima.

S. Đorđević

Izvor: alo.rs

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code