NOVI OBRAZOVNI CENTAR U SISKU

NOVI OBRAZOVNI CENTAR U SISKU

29. srpnja, 2022.

 

 Zapuštena zgrada uz samu obalu rijeke Kupe u Sisku, bivša vojarna, dobiva novu svrhu i novi izgled. Na gradilištu su radovi u punom jeku, krenula je konstruktivna obnova ove reprezentativne povijesne zgrade iz 1891. godine.

Zgrada je korištena tijekom Domovinskog rata, a  nalazi se na jednoj od najljepših lokacija uz samu rijeku te njezin pun potencijal, Sisačko-moslavačka županija iskoristit će za razvoj mladih i ulaganje u njihovo obrazovanje.

Sisačko-moslavačka županija ovim projektom u Sisku u vrijednosti preko 160 milijuna kuna, podignut će razinu obrazovanja na najvišu razinu, gradu Sisku vratiti suživot mladih i brojne sadržaje, učiniti konkurentnijim za dolazak svjetskih priznatih stručnjaka i pružiti mogućnost djeci za stjecanjem najbolje razine znanja.

„Na 5000 četvornih metara biti će smješteni praktikumi za robotiku, gaming, multimedijalna kongresna dvorana, audio i video studio, restoran, hostel za pedesetak gostujućih učenika ili predavača i drugi nužni prostori. Ovdje će biti smještena i najsuvremenija oprema, koja je dobrim dijelom već nabavljena”, rekao je župan Ivan Celjak.

Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ financiran je iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan preko 48 milijuna kuna, pri čemu je iznos financiranja osiguran 100%. Korisnik ovih bespovratnih sredstava je županijska škola – Tehnička škola Sisak. Drugi izvor financiranja projekta osiguran je kroz projekt Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak za područje elektrotehnike i računalstva u Sisačko-moslavačkoj županiji. Taj projekt se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u vrijednosti preko 76 milijuna kuna. Vrijednost radova konstruktivne obnove iznosi 39,9 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva kulture i medija iz Fonda solidarnosti EU i odnosi se na zgradu 1 (centralna zgrada) i zgradu 2.

Za dio sredstava Sisačko-moslavačka županija je uz Tehničku školu Sisak aplicirala i investicija od preko 160 milijuna kuna u gradu Sisku jamac je razvoja Siska kao obrazovnog centra i županije koja pruža velike mogućnosti budućim mladim naraštajima. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code