CELJAK OBIŠAO GRADILIŠTE AUTOCESTE ZAGREB-SISAK

CELJAK OBIŠAO GRADILIŠTE AUTOCESTE ZAGREB-SISAK

4. kolovoza, 2022.

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima i uz nazočnost predstavnika Hrvatskih autocesta te zainteresiranih mještana, obišao je, u srijedu 3. kolovoza, gradilište u blizini Žažine, mjesta na području Općine Lekenik, jedno od gradilišta na dovršetku autoceste Zagreb-Sisak, odnosno dionice Lekenik-Sisak.

Dionica autoceste Lekenik-Sisak duga je 10,9 km, a na njoj se upravo gradi šest putnih prijelaza s nadvožnjacima i drugom infrastrukturom.

Dovršeni su pripremni radovi na dionici, izmještanje instalacija, zaštitna arheološka istraživanja i krčenje šuma, ishodovana je i izmjena lokacijske dozvole za dio trase, gdje je to bilo nužno.

Izvođači su uvedeni u posao 25. veljače 2022. godine, s rokom izvođenja radova od 24 mjeseca. Ukupna vrijednost radova je nešto više od 281 milijun kuna, čemu valja dodati i vrijednost stručnog nadzora, od blizu 4 milijuna kuna.

Na trasi se gradi nasip, a dobrom se dinamikom odvijaju i radovi na nadvožnjacima Petrovec, Sela i Greda.

Josip Draženović iz Hrvatskih autocesta, koordinator izgradnje na dionici Žažina-Sisak rekao je kako radovi teku planiranom dinamikom. Svi prethodni radovi su odrađeni i nada se da će se radovi završiti u planiranom roku, a to je proljeće 2024. godine.

Dovršetak autoceste Zagreb-Sisak najvažniji je infrastrukturni projekt na području Sisačko-moslavačke županije koji će izravno utjecati na razvoj gospodarstva. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code