BROJ BRANITELJA DEFINIRATI NA 300 TISUĆA-OSTALO JE LAŽ

BROJ BRANITELJA DEFINIRATI NA 300 TISUĆA-OSTALO JE LAŽ

7. travnja, 2015.

registar_branitelja_1

U redove branitelja ubačeno je 200 tisuća lažnih boraca

Napisao: Saša Radović

Andrea Zlatar Violić nema samo prste u pekmezu nego je od pete do glave u pekmezu. Bilo bi iluzorno nabrajati njezine afere i aferice, ali je činjenica da je priličan broj kuna i eura pokrala i oštetila vas i mene. Dovoljno je spomenuti onih 1,2 milijuna koje je drpila i poslala na račun svoje firme. Tu je i više nego sumnjivo financiranje nekih projekata, Pilselovog portala Autograf, pa peglanje službenih kartica u gotovini, uzimanje prevelikih predujmova za putne naloge… Na kraju 2013. ministrica Zlatar Violić dugovala je 152.000 kuna. Zapravo, ukrala je taj novac. Navodno je radio isto i njezin zamjenik Berislav Šipuš. Ima toga koš i još, a točka na „i“ je i to da je ministrica bila u “akciji” zaštite građe koja kompromitira UDB-u.

Bivša ministrica Zlatar Violić nije učinila ništa neočekivano, njezine su akrobacije model ponašanja svih vladajućih struktura Republike Hrvatske od njenog osnutka. Od 1990. predsjednici RH, vlade RH, kompletna vlast i interesna zajednica HDZSDP sudionici su proždiranja corpusa Domovine do golih kostiju. Samo amazonske piranhe mogu im konkurirati u učinkovitosti.

Lijepa Dalija

Uz ove žalobne priče o korumpiranim hrvatskim političarima – treba spomenuti i jedan apsurd – Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa. Ta smiješna „institucija“, jedna od 187 agencija, komora, zavoda, fondova, povjerenstava…, utemeljena je s razlogom da radi ono šte ne radi; Policija, DORH, USKOK, PNUSKOK i sudovi.

U sarkastičnim igrokazima, lijepa supruga sina Slavena Letice, predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković, provodi istrage umjesto gore spomenutih institucija. Zatim ta ista Dalija izriče „kazne“ hrvatskim dužnosnicima – umjesto hrvatskih sudova. Umjesto Remetinca ili Lepoglave, kazne su 2.000 ili malo više kuna. Nakon izricanja „kazne“, Andrea Zlatar Violić i ostalo lopovsko društvo do tjemena umazano pekmezom – odlaze kućama nevini kao hrvatske srednjoškolke. Bossovi i „bossice“ ganga zaštićene apsolutnim imunitetom, nastavljaju svoj posao po modelu: Jakovina sa cijelom svitom putuje na Bali u najskuplje hotele, Varga odlazi trenirati veleslalom u Italiju, Mornar vodi sa sobom svitu u Južnu Koreju, ali i suradnika Stanića sa simpatičnom pomoćnicom Brankom. Petnaest minuta naš ministar potrošio je na razgovore s tamošnjim vicepremijerom i ministrom obrazovanja, a ostalih pet dana predstavnici Samsunga pokazivali su mu znamenitosti grada. Vesna leti službenim zrakoplovom na Južni pol, ili negdje drugdje, Milanović leti na Krk jer voli, ili pjesme grupe E.N.I., ili pjevačicu…

Lijepo se je prisjetiti i Marine Lovrić Merzel. Iz ćelije Remetinca, pod optužbama za prevare i milijunske krađe ušla je pravo u Hrvatski sabor kao zastupnica. Toga nema nigdje u svijetu. I ona će pasti pod teške Dalijine sankcije, jer je, čini se, peglala karticu po opatijskim hotelima i našim novcem plaćala poznatog riječkog „plastičara“. Valjda će, uz one silne pokradene milijune u vrijeme svojih županijskih mandata, Dalijina kazna Merzelici biti teška barem 8.000 ili 10.000 kuna.

Mogli bi ovako redati do beskonačnosti, jer priča teče i dalje, nastavlja se u beskonačnost.

Na red čeka i Ivan Jakovčić. Umjesto robije platit će 3.000 kuna ili nešto više za racket (tražio je stranom investitoru 500.000 eura za „pogodovanje“ izgradnje polo igrališta). Nakon „kazne“ Nino će nastaviti svoj posao neupitnog bossa istarskog kriminala. Ovih dana Europa, tisak i TV bruje o Jakovčiću i skidanju njegovog imuniteta u europarlamentu, ali DORH, vlada RH i Hrvatski sabor – ništa ne vide i šute. Premijer, 20 hrvatskih ministara i 151 zastupnik Hrvatskog sabora glume Mladena Bajića – kojeg svi zajedno guraju (umjesto dugogodišnje robije) na mjesto suca Ustavnog suda. S plaćicom od neto 27.000 kuna uz mnoštvo dodataka i kraljevskih privilegija. Na sramotu cijele poštene Hrvatske!

Kad otvorimo Googlea nailazimo na dva naziva: „Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa“ i „Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa“, pa ne znamo jesu li to (ne daj Bože!) dva povjerenstva ili jedno? Ako su dva, ne znamo ime te druge predsjednice – i tko ju je uhljebio? Za Daliju, znamo!

Pobjeda i poraz branitelja

Gdje su u tim horror pričama hrvatski branitelji, stvoritelji države Hrvatske? Pobijedili smo srpskog agresora i nenarodnu JNA, ali poraženi smo od unutrašnjeg neprijatelja – hrvatske UDB-e! Umjesto demokratske Republike Hrvatske dobili smo karikaturu od države u ustroju neoliberalne kapitalističke mafije. Povijest pobjeda i poraza branitelja moguće je prikazati u nekoliko rečenica: 300.000 dragovoljaca i branitelja u četiri godine krvavog rata porazili su agresora i na kninskoj tvrđavi 1995. zavijorila se hrvatska zastava sa šahovnicom. To su bile četiri godine krvi, ranjavanja, smrti, blata, hladnoće, straha i hrabrosti. A, nakon skidanja odore hrvatskog vojnika ili časnika, branitelji su se teško snašli u novom okružju. Ugledali su glamurozne adaptirane dvorce, vile s bazenima, jahte, luksuzne automobile… Njihovi prijatelji i poznanici, veliki Hrvati koji su izbjegli odoru i bojišnice postali su milijunaši. Bolje to nego kiša, snijeg, cipele promočile i odora, smrzle se ruke na kalašnjikovu, granate, smrt… Mahom Udbaši, stvorili su dvije jake stranke HDZ i SKH-SDP (kasnije SDP) i pretvorili ih u zajedničku interesnu zajednicu. Ostatak priče znamo – pokrali su i opljačkali resurse Domovine koje su stvarale generacije Hrvata.

Branitelji su u vrijeme rata i neposredno nakon rata imali izuzetno visoki rejting u narodu. Ljudi su prilazili, željeli razgovarati, dotaknuti hrvatsku odoru, nudili su gostoprimstvo, bili su sretni da vide ljude koji ih brane i koji su obranili Domovinu. Takav image branitelja smetao je udbaškim ratnim profiterima i pretvorbenim zločincima, ali i kompletnoj hrvatskoj vlasti. UDBA, kao i uvijek rješava problem. Čelnici UDB-e, Perković, Mustač, Manolić… provode plan „zavadi pa vladaj“.

U redove branitelja ubacuju 200.000 lažnih branitelja (Primjeri: Kosorica je bojnica HV, Sanader je pukovnik HV, Zagorec je najodlikovaniji hrvatski general bez i jednog dana bojišnice i t.d.). Korpus pravih branitelja razvodnjen je lažnim braniteljima. Stvoreno je mnoštvo braniteljskih udruga. Nekim udrugama dodijeljena su velika sredstva – nekima nikakva! Uz pomoć kancelarijskih generala – udruge su razjedinjene! Branitelji su marginalizirani, ni danas nemamo krovnu organizaciju branitelja. Prava branitelja polako prilaze nuli.

S obzirom na stalnu minorizaciju Domovinskog rata i branitelja – „Šator“ treba pozdraviti i podržati! I svaki otpor prema ovoj nenarodnoj, proždrljivoj vlasti – treba pozdraviti.

(autor ovih redova, dragovoljac 1991.- 95., časnik HV, iz dokumentacije i uz mnogo kontakata došao je do brojke cca 240.000 branitelja, no moguće je zbog izvjesnih nedostataka podataka – maksimalno definirati broj branitelja, logistike i pomoćnika na 300.000! Ostalo je laž!)

Rasap domovine

Čitajući gornje redove, možemo zaključiti da je Andrea Zlatar samo vrh sante leda. Njezinih par milijunčića koje je ubrala ovih godina – ništa su prema silnim milijardama dolara i eura pokradenih od strane golemog broja ministara, zastupnika i ostalog političkog šljama. U ostalih devet desetina sante leda uhljebljene su tisuće bogatih uhljeba i uhljepčića. To zapravo nema svezu s „hljebom“, jer uhljebi ne moraju brinuti o hljebu, nego o tome u koje će inozemne fakultete upisati svoje potomke. Ili koje će dimenzije imati novi bazen.

Nakon rasapa Domovine od strane zločinačke HDZ, bajna je Kukuriku koalicija u tri i pol godine dokrajčila agoniju Lijepe naše i tiho proglasila apsolutnu amnestiju svim vrstama korupcije i kriminala. Ukrasti, opljačkati – postao je zaštitni znak Hrvatske, prepoznatljiviji od šahovnice. Krhka nada da će novi Državni odvjetnik Dinko Cvitan upitati milijardere i milijunaše, odakle im milijarde i milijuni (?) – nestala je kao list na vjetru. Dok u svih 27 zemalja EU oduzimaju nezakonito stečenu imovinu – u Hrvatskoj nije oduzeta ni jedna opljačkana lipa, a „mutnim“ se tajkunima opraštaju milijuni poreza.

U općoj konsternaciji i raspadu svih civilizacijski norma nazire se kraj neuspjelog tranzicijskog pokušaja stvaranja Republike Hrvatske. To je poraz, poglavito branitelja stvoritelja države, ali i cijelog hrvatskog naroda. Zbog hedonizma i pljačke zajednice HDZSDP Hrvatska troši više nego što proizvodi – što mora rezultirati krahom. To nije politika nego čista matematika. Kulminacija je dosegnuta ovih proljetnih dana ljeta Gospodnjeg 2015. u suludim ovrhama i deložacijama. Po zakonima stvorenim u udbaškim radionicama SDPHDZ-a, banke cijede posljednje lipe od prezaduženog puka. Masovno se otimaju stanovi i sve vrste nekretnina. Pri tomu treba naglasiti da banke samo figuriraju kao „strane“, a da su većinski vlasnici oni veliki Hrvati koji su 1991. lukavo izbjegli odore.

Dio Balkana u granicama Republike Hrvatske postao je najžalosnija domovina, najžalosnijeg puka u Europskoj zajednici.

Tri majmuna

Priča o tri indijska majmuna, Mizaru, Kikazaru i Iwazaru ukazuje nam na kraj države Hrvatske. Mizaru pokriva oči, što simbolizira hrvatsku vlast – jer ne vidi svoj narod. Kikazaru, pokriva uši, što je pandan karikaturi hrvatskog tužiteljstva (DORH). Iwazaru, pokriva usta i šuti – što označava hrvatski svekoliki puk i „hrvatsku šutnju“ – prihvaćanje zla koje nas je snašlo i tragičnu smrt hrvatskog bića.

Hoćemo li zaista ostati indijski majmuni?

Ceterum autem censeo HDZSDP esse delendam”

Anno Domini MMXV./17.T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. soul
  #1 soul 10 travnja, 2015, 19:19

  ALEKSANDAR SAŠA RADOVIĆ….Druže stari znamo se još iz vremena kada si vozio BMW Z 3 ..iz Opatije bajne tj. iz vremena kada smo obojica imali bujnu kosu,tek toliko da se sjetiš starih dobrih vremena i naravno komunikacija sa pok. predsjednikom F.Tuđmanom.Definitivno PRIZNAJEM da sam tebi osobno ovdje na ovome portalu bacao rukavice ,pod raznim nickovima iako ne zlonamjerno no sve u smislu istine.Sada i ti, druže stari, dolaziš na moje tvrdnje,JAVNO NAPISANE PUNO PUTA, a u smislu ukupnoga broja branitelja.Postoji naime tonski zapis telefonskog razgovora između pok. Nele Eržišnik ,pok,Franje Tuđmana i moje još uvijek žive malenkosti osobno, kojom je prilikom F.Tuđman konstatirao odn. izjavio, izjasnio se o broju branitelja i to još davne 1995. godine.On je naime priznao brojku od 250 tisuća .Sve ostalo u visini dalnjih 250 tisuća jesu rezultat Jadranke Kosor ,Ive Sanadera a dobro dođu i aktuelnim političkim elitama.No nek im je sa srećom jer upravo ovih 250 tisuća dobrojenih istoj eliti doći će glave kad-tad….Onaj tko ne uči iz povijesti budućnosti vrijedan nije.S toga osobno kao dragovoljac iz 1991. i nositelj odlikovanja od F.Tuđmana nikada nisam tražio kako mirovinu tako niti bilo koje beneficije vezano za rat u RH….i to poradi onih koji nezarađeno jedu od iste hrane KREPATI ĆE, OTROVATI SEBE I POTOMKE SVOJE….DA NEKAŽEM CRKNUTI…!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Dalaj Sanja
  #2 Dalaj Sanja 10 travnja, 2015, 11:01

  Tko još nije čuo za onu znamenitu Kennedyjevu rečenicu “Ne pitajte što vaša zemlja može učiniti za vas – već pitajte što vi možete učiniti za vašu zemlju“, izgovorenu u Washingtonu 1961. godine prilikom inauguracije za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Hrvatska inačica ove slavne sentencije bitno je drukčija. Zapravo, najbliža je tek ovlaš promijenjenom refrenu nekoć popularnog narodnjačkog šlagera koji bi mogao glasiti: “Uzmi sve što ti funkcija pruža, danas si cvijet, a sutra uvela ruža.”

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Saša
  #3 Saša 9 travnja, 2015, 10:45

  Nije dovoljno samo ” izraziti prijezir prema njihovom ponašanju i obnašanju vlasti.” Treba nešto više…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. klarens
  #4 klarens 8 travnja, 2015, 23:03

  Kak postat ono shto vech jesi ????
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Samo pri nas tulike ponavljcha !!!!
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  RATNI VETERANI
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  SVAKA CHAST !!!
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Izjednachivanjem
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  SVIH PRAVA I POVLASTICA
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Po AMERICHKOM KLJUCHU !!!!
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  I eto nama PRAVDE
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Odmah, u trenu i bez seruckanja !!!!!!!!!!!
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  A PARAZITI ????
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Vratit, a shto drugo ???????????????

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. UDbaša
  #5 UDbaša 8 travnja, 2015, 18:38

  Gospodine Radović, ovo je tako dobro i sažeto napisano damogu samo Vama čestitati, a svom ovom ološu na vlasti i oko vlasti izraziti prijezir prema njihovom ponašanju i obnašanju vlasti. Tu ne mislim na gospođu predsjendicu Kolindu Grabar Kitarović, koja obećano pokazuje, kako je politika rad za opće dobro.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code