BRISELSKA BIROKRACIJA

BRISELSKA BIROKRACIJA

29. studenoga, 2012.

 

Piše: Ile Papić Golub

U vremenu od završetka Domovinskog rata do danas umjesto obnove prosperiteta i boljitka dogodilo se upravo suprotno, država je devastirana duhovno, moralno i materijalno. Hrvatska je danas u gospodarskom smislu opustošena, pokradena i prezadužena sa preko 330 tisuća nezaposlenih. U duhovnom i moralnom smislu dezorjentirana, apatična i bezidejna u rješavanju svoje situacije.

LJUDSKO DOSTOJANSTVO

Dostojanstvo hrvatskog čovjeka dovedeno je na najnižu moguću mjeru u novijoj povijesti. Ova Haška presuda generalima prije svega vraća nam nestalo dostojanstvo, optimizam i samopouzdanje i to sada treba iskoristiti, taj pozitivni, duhovni i emocionalni naboj kako bi mogli krenuti dalje u podizanju i izgradnji ove države u svim ovim prethodno spomenutim segmentima. Osim toga potrebno nam je jedinstvo kao početkom 90-tih u svim djelovima i na svim nivoima hrvatskog društva. Ako je moguće trebali bi se osloboditi naših starih slabosti od jala preko krađa, korupcije i svih ostalih zala današnjice koje smo uveliko rabili ovih proteklih godina. Tako bi se na primjer hrvatski branitelji koji su ovih dana uz veliko oduševljenje i fešte dočekali svoje zapovjednike hrvatske generale, trebali početi razmišljati da stvore jednu jedinstvenu braniteljsku udrugu na nivou cijele Hrvatske koja će biti lišena liderstva i interesnih svera kako materijalnih tako i političkih. Takav bi potez dao braniteljima tako potrebnu snagu u rješavanju kako svojih osobnih problema tako i zamah u definiranju i promicanju interesa hrvatske države. U političkom smislu konačno bi se trebali definirati nacionalni hrvatski interesi bez obzira koja politička opcija bila na vlasti po uzoru na razvijene zapadne demokracije.

POVIJEST I BUDUĆNOST

Do sada uglavnom svaka politička opcija definirala je prije svega svoje političke interese a ne interese Hrvatske što je u konačnici ovu zemlju dovelo u podređeni položaj kako u regiji tako i u Europi. S obzirom na  briselski totalitarizam koji se u sve većoj mjeri provodi u odnosu na nacionalne Europske države, ulaskom u taj krug za nas može značiti samo jedno nastavak kalvarije i patnje sa neizvjesnim završetkom. Do sada su sve naše političke elite poslije smrti pokojnog predsjednika Tuđmana slijepo izvršavale sve naredbe koje su dobivale od drugorazrednih zapadnih birokrata. Ako nama nije stalo do naše jedine nam domovine još manje je stalo briselskoj birokraciji kojoj je jedini cilj njihov osobni interes i profit, tako da sve ostaje na nama. Ne napravimo li zaokret u odnosu na naše dosadašnje  kako političko tako i gospodarsko djelovanje i ne postanemo li svjesni situacije u kojoj se nalazimo, mislim da u ovom globaliziranom svijetu nemamo velike šanse a ni puno vremena. To vrijeme će veoma brzo pokazati hoćemo li iskoristiti ovu ponovno nam pruženu priliku i jesmo li nešto naučili iz povijesti. A ona stara povijesna kaže: “Tko ništa nije naučio iz povijesti ne zaslužuje bolju budućnost”. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code