BRANITELJSKO PRIZNANJE IVICI TUCKU

BRANITELJSKO PRIZNANJE IVICI TUCKU

5. travnja, 2024.

 

Svečanu dodjelu, došli su pozdraviti i mnogi uglednici, od Zlatka Dalića, generala Željka Živkovića, Marijana Kustića, župana Damira Dekanića i Marka Jelića, Biserke Petrović, Siniše Krajača, Ivana Milakovića, Milana Čolića, Marijana Barića i mnogih drugih.

Svi su istaknuli veliki doprinos  Ivice Tucka hrvatskom sportu, ali i želju da će se vaterpolska reprezentacija, s njim na čelu i sa Olimpijskih igara u Parizu, također vratiti s jednim od sjajnih odličja

Napisao i snimio: Milan Pišković

Ministrica turizma i sporta RH Nikolina Brnjac i  Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) svečano su u domu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja,  uručili „Veliku zlatnu plaketu-Da se ne zaboravi“, inače tradicionalno braniteljsko priznanje, Ivici Tucku, izborniku hrvatske vaterpolo reprezentacije, koja se nedavno vratila sa Svjetskog prvenstva u Dohi sa zlatnom medaljom!

Ambasadori Hrvatske

„S ovim priznanjem želimo još jednom zahvaliti hrvatskim športašima, koji su poput vaterpolista, jedni od najboljih ambasadora hrvatske države u svijetu. A gospodin Tucak bio je jedan od nas, bio je među onima koji su početkom devedesetih branili i obranili Hrvatsku, ali i njegov Šibenik“ – kazao je Pavković, čija Udruga dodjeljuje ova priznanja u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Inače, o zlatnim vaterpolistima i njihovom dugogodišnjem izborniku još su, pored ministrice, govorili i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Dinko Tandara, u ime pokrovitelja, Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“,  Josip Slačanin, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, te suradnici i prijatelji slavodobitnika, Petar Bukić, Izvršni  direktor Hrvatskog vaterpolo saveza, i Dubravko Šimenc, legendarni hrvatski vaterpolista.

A ovu svečanu dodjelu, došli su pozdraviti i mnogi uglednici, od Zlatka Dalića, generala Željka Živkovića, Marijana Kustića, župana Damira Dekanića i Marka Jelića, Biserke Petrović, Siniše Krajača, Ivana Milakovića, Milana Čolića, Marijana Barića i mnogih drugih.

Svi su istaknuli veliki doprinos  Ivice Tucka hrvatskom sportu, ali i želju da će se vaterpolska reprezentacija, s njim na čelu i sa Olimpijskih igara u Parizu, također vratiti s jednim od sjajnih odličja.

„Nisam se nadao da će se mene i moju reprezentaciju sjetiti hrvatskih branitelji, kojima sam i sam pripadao 1991. Ugodno su me iznenadili i – hvala im“-rekao je Tucak.

Brzojavi podrške

Brzojavi podrške ovoj akciji stigli su i od predsjednika Hrvatskog sabora, ministrice kulture i medija, ministra obrane, gradonačelnika Grada Zagreba, predsjednika Gradskog vijeća Grada Zagreba, gradonačelnika Šibenika, pa sve do naših iseljenika iz Kanade, predvođenih Antonom Kikašem.

U prigodnom programu još su sudjelovale i Zagrebačke mažoretkinje, zatim Željko Krušlin Kruška, Anja Šovagović Despot i Luka Petrinec. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Mr Davidson Albert
    #1 Mr Davidson Albert 5 travnja, 2024, 20:08

    Pozdrav. Nudimo zajmove pod jasnim i razumljivim uvjetima uz kamatu od 3%. Od 10.000,00 USD do 450.000.000,00 USD, samo u eurima i funtama. nudimo poslovne zajmove, osobne zajmove, studentske zajmove, zajmove za automobile i zajmove za plaćanje računa, kontaktirajte nas sada putem e-pošte: [email protected]

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code