NA EUROPSKOM SUDU ZA LJUDSKA PRAVA PLAĆENIK IZ HRVATSKE BEZ OBRAZLOŽENJA SAMO ODBACUJE ŽALBE

NA EUROPSKOM SUDU ZA LJUDSKA PRAVA PLAĆENIK IZ HRVATSKE BEZ OBRAZLOŽENJA SAMO ODBACUJE ŽALBE

16. kolovoza, 2018.

 

Nema iole civilizirane države na svijetu koja bi prihvatila takav način rada suda, pa i najnižeg ranga. Takvim odlukama Sud izričito krši članak 45. Konvencije koji naređuje „da presude i odluke Suda o dopuštenosti i nedopuštenosti zahtjeva moraju biti obrazloženi“. Također, posredno Sud krši i članak 6. Konvencije koji naređuje da svi građani država članica Konvencije imaju pravo na pošteno i pravedno suđenje, što je i bio uzrok nastanka Konvencije kojoj su do danas pristuple 47 država, a osnivanje i ustrojstvo Europskog suda za ljudska prava je učinjeno iz istih razloga. Ovo dokazuje da na Europskom sudu za ljudska prava odlučuju i sude anonimni izvjestitelji koji ni ne pročitaju zahtjeve oštećenih građana

Tekst: SHZ

Nakon što fizičke i pravne osobe u Republici Hrvatskoj iskoriste sva djelotvorna pravna sredstva i pravne lijekove, mnogi od njih podnose zahtjev za zaštitu ljudskih i temeljnih sloboda Europskom sudu za ljudska prava u Strassbourgu, a koji oko 99 % zahtjeva upućenih iz RH ovom sudu odbacuje kao nedopuštene bez ikakvog obrazloženja. Dakle, Europski sud za ljudska prava prometnuo se  kao najviši sud koji krši ljudska prava. Vidljivo je da isti počiva na netransparentnosti, nepravdi i nepoštivanju ljudskih prava.

Pravno nepismeno

Europski sud za ljudska prava pretežito proglašava zahtjeve nedopuštenim uz navod da podnositelj zahtjeva nema pravo na žalbu. U tekstu odluke o nedopuštenosti nema niti spomena o nekoj radnji ili propustu koji bi se mogao kvalificirati kao razlog nedopuštenosti  u Konvenciji. Ovakav način rada Suda je apsolutno pravno nepismen i nema iole civilizirane države na svijetu koja bi prihvatila takav način rada suda, pa i najnižeg ranga. Takvim odlukama Sud izričito krši članak 45. Konvencije koji naređuje „da presude i odluke Suda o dopuštenosti i nedopuštenosti zahtjeva moraju biti obrazloženi“. Također, posredno Sud krši i članak 6. Konvencije koji naređuje da svi građani država članica Konvencije imaju pravo na pošteno i pravedno suđenje, što je i bio uzrok nastanka Konvencije kojoj su do danas pristuple 47 država, a osnivanje i ustrojstvo Europskog suda za ljudska prava je učinjeno iz istih razloga.

Ovo dokazuje da na Europskom sudu za ljudska prava odlučuju i sude anonimni izvjestitelji koji ni ne pročitaju zahtjeve oštećenih građana. Navedeno pokazuje da je Europski sud za ljudska prava postao najveći kršitelj ljudskih prava, ali i hrabritelj neodgovornog, nestručnog i korumpiranog dijela pravosuđa nekih država članica, što dokazuje porast broja zahtjeva od osnivanja Suda.

To dokazuje i tekst koji je objavio Internetski portal  http://dalicom.eu/  pod naslovom Otkrivena „krtica“ koja na Europskom sudu za ljudska prava masovno odbacuje tužbe Hrvata protiv domaćih sudova od 10.08.2017. godine (dalicom.eu/otkrivena-krtica-koja-na-europskom-sudu-za-ljudska-prava-masovno-odbacuje-tuzbe-hrvata-protiv-domacih-sudova/).

Ustavni sud

Republika Hrvatska je treća država po broju podnesenih zahtjeva, a iskazani način rada hrvatskog odsjeka na Europskom sudu za ljudska prava može napraviti ogromnu štetu ugledu naše države i kontinuirano nanosi materijalnu i moralnu štetu našim građanima. Dakle, kad je riječ o Europskom sudu za ljudska prava i hrvatskom odsjeku na tom sudu, može se lako dokazati da to nije suđenje nego čista lakrdija. Na žalost suđenje našeg Ustavnog suda nije mnogo dalje od načina postupanja Europskog sudu za ljudska prava, što dokazuje da oba suda podstiču i hrabre naš nestručni i korumpirani dio pravosuđa.

Zbog svega navedenog RH bi morala hitno i odlučno reagirati da se način rada našeg odsjeka na Europskom sudu za ljudska prava promijeni i da se šteta nanesena našim građanima nadoknadi.

Zagreb -Zadar, 14. kolovoza

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. praxis
  #1 praxis 13 rujna, 2018, 09:55

  grčara nisam pronašao,a i još neke druge,njihovi telefoni “šute”,neka objavi telefon jer ne želim (kao i mnogi drugi) nikakvu javnost,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ante
  #2 Ante 17 kolovoza, 2018, 12:45

  Za sve probleme javite se Kolindi Plenkovicu Pupovcu ONI ce vamam pomoci.Jer tosu IZDAJNICI Hrvatske.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. zzigho
  #3 zzigho 16 kolovoza, 2018, 13:52

  Kada znate tko je, ima valjda svoje ime i prezime.
  Koga onda taj sud štiti ?
  Naši su spori pogotovo kada treba ostvariti pravo na invalidninu, a ne daju ti raditi.
  Zato neka ministar BOŠNJAKslavonić malo reformira to pravosuđe i neka više ti birokrate ne štekaju s donošenjem aktualnih odluka.
  A ne da se čovjek s posla preseli na groblje i ne uživa penziju pošteno zarađenu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Praxis
  #4 Praxis 16 kolovoza, 2018, 09:53

  Praxis,nemojte ovu “Alisu iz zemlje čudesa” skidati sa portala jer ću uskoro skraćeni opis priče,pronašao sam Grčara.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. PRAXIS.
  #5 PRAXIS. 16 kolovoza, 2018, 09:29

  o ESLJP,imam ne komentar nego “živu istinu” koja se dogodila prije neko vrijeme,radi se o konkretnom slučaju,o suspektnosti rada administracije Suda ,zato MOLIM ostavite adresu gdje se mogu javiti,da “otvorimo”ovo pitanje,HITNO JE,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. AlfredHrkw
  #6 AlfredHrkw 16 kolovoza, 2018, 05:30

  Zdravo,

  Jeste li zainteresirani za dobivanje pomoći od privatnog zajmodavca?
  Jeste li tražili pouzdanog zajmodavca s kojim se možete pouzdati i raditi s punim povjerenjem?
  Jeste li odbijali vašu banku u vezi s dobivanjem kredita?
  Želite li otvoriti tvrtku ili proširiti postojeće tvrtke?
  Imate li hitnu ili kritičku medicinsku situaciju i trebate hitni zajam?
  Imate li dugove za čišćenje i trebate zajam?
  Jeste li student i treba studentski kredit?
  Trebate li zajam za osobne potrebe?

  Ovo je privatni zajmodavac po imenu gospodin Rod Alfred; registriran za posudbu širom svijeta. Ja sam sposoban izdavati sve vrste zajmova s ​​maksimalnim iznosom od 35 milijuna dolara. Pružam 24 sata online gotovinskih kredita s neprekidnom službom za korisnike na čekanju da prisustvujem vama. Bez obzira na vaš posao (zaposleni ili nezaposleni) i dalje ćete dobiti zajam. Dajemo kratkoročne i dugoročne zajmove. Sve ove usluge zajma su kamatna stopa od 3%. Molimo, ako vam treba zajam, kontaktirajte nas dolje ..

  E-adresa: [email protected]
  WhatsApp: + 2 3 4 8 0 2 5 9 3 4 6 9 9

  Ovdje ste uvijek dobrodošli. Dobit ćete svoj zajam ovdje i mi ćemo obrišiti vaše suze. Imamo dobru poslovnu reputaciju. Slobodno nas posjetite danas.

  Hvala vam.
  Direktor.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code