BRANITELJI UVIJEK UZ BRANITELJA DALIĆA

BRANITELJI UVIJEK UZ BRANITELJA DALIĆA

10. srpnja, 2018.

U vrijeme velike euforije, kad hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom Zlatka Dalića, postiže sjajne uspjehe na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, mnogi su zaboravili da su hrvatski branitelji prvi dali veliku i bezrezervnu potporu hrvatskom treneru i izborniku. Naime, još u ožujku u dvorani zagrebačke HVIDR-e Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. i Udruga branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“, a u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata, svečano su uručile našem izborniku „Veliku zlatnu plaketu“, kako za zahvalu za sve ono što je dotad učinio za hrvatski nogomet, tako i kao poticaj za ono što očekuje njega i njegove izabranike tijekom nogometnog prvenstva.

Branitelji su još tada poručili hrvatskim nogometašima da srce moraju ostaviti na terenu, da ne smiju pokleknuti, kao što ni oni nisu 1991.

Inicijator ovog priznanja i svečanosti bio je čelnik UHBDR91. Mladen Pavković, koji je izborniku zajedno sa Željkom Baćom i uručio plaketu, koja je iskreno dirnula ovog velikog čovjeka i športaša, ali, što se malo zna, i samog sudionika Domovinskoga rata.

Dalić je rekao da je iznimno ponosan što hrvatski branitelji čvrsto stoje i vjeruju u njega i naše nogometaše i da ih sigurno neće razočarati, ali i da će prve pobjede na Svjetskom prvenstvu posvetiti ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

I održao je riječ. Nakon prvih pobjeda rekao je da ih posvećuje među ostalim i braniteljima, što se dosad rijetko čulo na takvim i sličnim natjecanjima.

Prigodom uručenja, kojem su bili nazočni i predstavnici predsjednice Republike, Vlade, Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog nogometnog saveza i drugi, također je poručio da mu je to jedno od najdražih priznanja, koje će imati posebno mjesto u njegovoj radnoj sobi.

Nekada, čini se, treba iskreno podržati hrvatske junake i prije „ljutog boja“, jer kada pobjeđuju lako je u tom trenutku biti dosljedan, ali je to teško u času nevolje!

A hrvatski branitelji, i kad se ništa nije znalo kako ćemo proći u Rusiji, dali su veliku potporu prije svega Daliću (na slici sa Mladenom Pavkovićem), u kojeg je, ruku na srce, malo tko vjerovao, ali i najboljim hrvatskim nogometašima.

Tihomir Hodak T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 21 srpnja, 2018, 02:40

  ČEHOK GOLGOTSKA FIGURA!!
  KADA B I ,KAO ŠTO NE ZNA ,TAJ NAŠ ZATUCANI ČEHOK ,ZNAO DRUŠTVENO-POLITIČKI MILSITI ONDA SE NE BI JAVLJAO ILI SA OVAKVIM DUGIM I ISPRAZNIM FALETANJIMA,ILI BI PORAZMISLIO DA LI JE UOPĆE SPOSOBAN DA KAŽE ONO ŠTO VRIJEDI, A ŠTO JE SUVREMENO I NUŽNO POTREBNO REĆI U DANAŠNJOJ KONSTELACIJI VLADAJUĆIH ROBOVSKIH ODNOSA A NA IZMAKU DRUGE DEKADE 21-VOG STOLJEĆA.PA SAM O NJEGOVIM POLITIČKO-STEPINČEVSKIM BUDALAŠTINAMA DAVNO PISAO I KOMENTIRAO IH .
  PA AKO JE TUĐMANOVA GARDA-FALANGA, STEPINČEVSKOG DUHOVNOG KARAKTERA I PROGRAMA,NEKA NOVA ,OSLOBODILAČKA SNAGA , KOJA NAS JE OSLOBAĐALA OD IZMIŠLJENOG AGRESOAR ILI NEPRIJETELJA, I DA SU TI STEPINČEVSKI KATOLICI POSTALI ,PO NAŠEM ČEHOKU ,HEROJI PROTIV NEKOG NOVOG ,FAŠIZMA ,TO MI JE NOVA POVIJESNA VIJEST KOJU SAMO ON ZNA .MOŽDA JE BIO OKIČEN SA PATRRICAMA OKO VRTA I RASPELIMA DO MOŠANJA I NADAHNUĆA PO UZORU NA KRIŽARSKE HORDE KOJE SU SE, U RANOM SREDNJEM VIJEKU OTISNULE NA SREDNJI ISTOK ZA PLJAČKU ,A TOBOŽ ZA OSLOBAĐANJE NEKOG GROBA NEPOZNATOG DRIPCA ,NEKOG MISTIČNOG JUNAKA KOJI JE POSTAO ,ČAK I BOŽJI SIN.UH ,DA NAS ČUJE VELIKI SREDNJOVJEKOVNI SKOLASTIČKI FILIZOF PATRISTIKE,ERJUGENA, ILI GRČKO-RIMSKI FILOZOF PORFIRIJE NE BI ZNALI U KOJEM SE TO SVIJETU ,ŽIVIH SPODOBA, KREĆU. A KRLEŽA BI PONOVNO KONSTATIRAO DA SE OPET CRKVENA DINSATIJA S’BEČKE PREDSTOLNICE UPLELA,DA TOJ FEUDALNOJ RAJI U LATIFUNDIJI HRVATSKOJ,ODREŽU MJERU SLIČNU GUBČEVOJ KRUNIDBI. PA BI BILO VRIJEME NAŠEM ČEHOKU DA MALO PORAZMISLI,AKO ZNA MISLITI ,O ČEMU SE I KAKO SE PREDICIRATI. ALI NE VJERUJEM DA JE NAŠ ČEHOK NAUČIO MISLITI, JER HEGEL , A I JA STOJIM NA TOM STANOVIŠTU, DA JE NAUČITI MISLITI NAJDULJI I NAJTEŽI PUT PENJANJA PO GHEGELOVOJ LJESTICI TRIJADE DA BI NAŠ ČEHOK POSTAO POVIJESNI ČOVJEK KOJI ZNA MISLITI SEBE I SVIJET KOJI GA OKRUŽUJE.PA SAM NAPISAO NEKOLIKO KOMENTARA O NAŠEM ČEHOKU JOŠ DAVNO ,KONSTATIRAJUĆI ,DA PPOŠTOVANA ,BRADATA ISPOSNIČKA,GOLOGOTSKA FIGURA, STEPINČEVSKE VIZURE, NE ZNA MISLITI, A ABIZIOZNO,,ONAKO KATOLIČKI,STEPINČEVSKI, PO UZORU NA NJEGOVE DRAKULE I VAMPIRTE IZ VREMENA BOŽJE DRŽAVE ,LATIFUNDIJE III-ĆEG RREICHA , ZABADA NOSA U PODRUČJA KOJA NE ZNA MISLITI I DA CIJENI NAS GRAĐANE KOJI ZNAMO MISLITI,BAR TOLIKO DA NAS POŠTEDI SVOJIH PISANIH BUDALAŠTINA ILI FANTAZMAGORIJA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 12 srpnja, 2018, 13:37

  Bravo naši branitelji. sad se svi “šlepaju”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. m
  #3 m 12 srpnja, 2018, 01:19

  SVAKA ČAST ISTINSKOM HRVATU POŠTOVATELJU HRVATSKIH BRANITELJA,VJERNIKU I IZUZETNOM NOGOMETNOM STRUČNJAKU! ZLATKO TI SI PRVI KOJI JE REKAO DA JE NAJVEĆA ZASLUGA SAMIH IGRAČA NO JA ĆU DODATI I TVOJA NIJE NIŠTA MANJA! TREBA ZNATI VODITI I ORGANIZIRATI IGRU A TI SI TO MAESTRALNO URADIO! U NOVE POBJEDE NAPRIJED I NEMOJ SE OSIJETITI KRIVIM AKO NE USPIJETE JER VEĆ OVO ŠTO STE NAPRAVILI GRANIČI SA ČUDOM! SAMO NAPRIJED JER HRVATSKO JE ZAJEDNIŠTVO NEPOBJEDIVO ŠTO SMO I DOKAZALI U DOMOVINSKOM OSLOBODILAČKOM RATU!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 11 srpnja, 2018, 22:19

  BRAVO ZLATKO BAŠ SI DEČKO PRAVI
  HRVATSKI SVIJET SA TOPOM SLAVI
  HRABROST TVOJU SVAKI HVALI
  VELIKI ENGLEZI OD MALIH PALI
  U HRVATSKOJ SADA ZNAJ
  ENGLESKOJ KAŽEMO GUD BAJ
  SVUD SE VIDE HRVATSKE BLUZE
  SRIJEDA U NOĆI RADOSNICE SUZE
  U NEDJELJU POBJEDITI FRANCUZE
  FIFINA KASA DOLARIMA DA SE POMUZE
  CIJELI SVIJET NAS TADA GLEDA
  BIT ĆE VRIJEDNA I POBJEDA
  AL NI PORAZ NAS NE SMETA
  MI NA KROVU SVJETSKOG NOGOMETA
  SPREMA VAM SE DOČEK PRAVI
  CIJELI SVIJET VATRENE SLAVI.
  I

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code