BRANITELJI PROTIV SAŠE MATIĆA

BRANITELJI PROTIV SAŠE MATIĆA

1. kolovoza, 2023.

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) iznimno je nezadovoljna što će se 6. listopada 2023.  u Športskoj dvorani „Josip Samaržija Bepo“ u Koprivnici održati veliki koncert srpskog pjevača Saše Matića, pa predlažemo da se datum ovog koncerta  pomakne za neko drugo vrijeme.

Naime, taj tjedan u kojem nastupa srpska glazbena zvijezda, tjedan je sjećanja na dane „ponosa i slave“, pa će tako 30. rujna branitelji iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, odnosno ovog kraja,  tradicionalno obilježiti  Dan koprivničkih branitelja i 32. obljetnicu preuzimanja vojarne , zatim 3. listopada osnivanje zapovjedništva slavne 117. Koprivničko – križevačke brigade, kroz koju je prošlo oko 5000 branitelja te 7. listopada prvo raketiranje ovdašnje vojarne i smrt prvog  hrvatskog branitelja u Koprivnici Davida Piskora.

Uz to, navodno da su najavljene i druge domoljubne aktivnosti.

Tijekom tih dana bilo bi primjereno da se održi veliki koncert nekog hrvatskog domoljubnog pjevača ili glazbene skupine, a ne da slušamo i gledamo „Žikina kola“, tim prije što je dvorana u kojoj će nastupati Matić u vlasništvu Grada.

Dakle, ne tražimo zabranu koncerta, već da se održi u neko drugo vrijeme. Ovaj prijedlog dostavili smo i Odboru za branitelje Grada Koprivnice, Gradu Koprivnici i Gradskom vijeću Grada Koprivnice.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code