BRANITELJI IZ PETRINJE TUŽE PUPOVCA I TRAŽE ODŠTETU OD TRI MILIJUNA KUNA

BRANITELJI IZ PETRINJE TUŽE PUPOVCA I TRAŽE ODŠTETU OD TRI MILIJUNA KUNA

10. rujna, 2019.

 

 

Postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika Milorada Pupovca ostvarena sva bitna obilježja više kaznenih djela, a poglavito kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona, Državno je odvjetništvo već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv osumnjičenika Milorada Pupovca, što očito nije učinilo, ističu članovi petrinjske braniteljske inicijative

Napisao:  Josip Frković

Nakon što je minulih ljetnih mjeseci priopćenjima ozbiljno zaratila s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem upriličivši i srpanjske javne prosvjede, zbog gradonačelnikove samovolje u vođenju  srpskom okupacijom tesko devastirana grada, nedostatka koordinacije i nadzora pri izvođenju investicijskih radova na objektima komunalne infrastrukture i vrijđanja oporbenih članova Gradskoga vijeća, Inicijativa branitelja grada Petrinje podnijet će u srijedu 11- rujna kaznenu prijavu DORH-u protiv predsjednika SDSS-a i saborskoga zastupnika Milorada Pupovca. Učinit će to stoga što je Hrvatsku usporedio s NDH i tako joj povrijedio ugled Republike Hrvatske. Zahtijevaju da se protiv osumnjičenoga pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak i da se Pupovac proglasi krivim i kazni po zakonu.

Grubo omalovažavanje Hrvatske

Traže također da im se na ime učinjene materijalne i nematerijalne štete isplati tri milijuna kuna. U priopćenju IBGP-a se navodi:

“Temeljem raspoloživih izjava iz sredstava javnog priopćavanja u javnim medijima podnosimo kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca, zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru iz Zagreba,Trg Sv. Maraka 6 koji je nakon incidenta u Uzdolju i Đevrskama 21. kolovoza 2019. godine, u razdoblju od 22. kolovoza do 25. kolovoza u svojim javnim medijskim istupima, intervjuima, tiskovnim konferencijama i izjavama grubo  povrijedio ugled Republike Hrvatske na način da je javno izvrgnuo ruglu i grubo omalovažio Republiku Hrvatsku i njezine branitelje.

Tako je Milorad Pupovac, u svojim izjavama današnju Hrvatsku uspoređuje sa NDH, a u isto vrijeme je dio, odnosno glavna poluga, Hrvatima apsolutno neprihvatljive hrvatsko-srpske koalicije koja vlada Hrvatskom. Nakon toga svojim huškačkim izjavama širio je mržnju i nastavio grubo omalovažavati RH i njezine branitelje te izjavio: “Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge“.

Dokaz: neosporno, po potrebi uvid u javne izjave Milorada Pupovca u razdoblju 22.kolovoza- 25. kolovoza sredstvima javnog priopćavanja i javnim medijima.

Kazneni postupak je trebao biti pokrenut

Kako zbog svega navedenog smatramo da postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika Milorada Pupovca ostvarena sva bitna obilježja više kaznenih djela, a poglavito kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona, Državno je odvjetništvo već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv osumnjičenika Milorada Pupovca, što očito nije učinilo, ističu članovi petrinjske braniteljske inicijative. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mujo Basinac
  #1 Mujo Basinac 3 travnja, 2020, 17:16

  Grahovo,Glamoč,Drvar i,Petrovac i Ključ nemaju sve skupa trdeset tisuća stanovnika.
  Koga vi maslate?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 17 rujna, 2019, 15:21

  KADA POŠTOVANI FRKOVIĆ KOMENTIRA O NEČEMU ŠTO SE ZOVE NACIONALNO,ONDA SE TREBA ,SVAKI ČITATELJ ,ODMAH, PRIPREMITI NA SADRŽAJ KOJI JE ISKLJUČIVO NACISTČKO-STEPINČEVSKO-DINRASKO-TRIBALN O -ANTROPIDNO TALIBANSKOG POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU, PA GOSPODO ,SLIJEDEĆI ČITATELJI ,OVO VAM SAMO INFORMATIVNO SUGERIRAM ,A VI KOJI SE ODLUČITE ČITATI URATKE ,POŠTOVANOG GOSPODINA FRKOVIĆA ,ZAFRKNITE JEZIK ILI URLIKNITE ,UPITNO, =JEL’ MOGUĆE DA JOŠ ,NA KRAJU POSLIJEDNJE DEKADE 2O-TOG STOOLJEČA POASTOJE MOZGIČI KOJI SU NA STUPNJU,REKAO B I HEGEL, NESTRNE SVIJESTI KOJI NIKADA NISU SA SOBOM NI PO SEBI, JER SU UVIJEK ONOSTANI,V JERUJU I SLIUŠAJU U SVOJU KRVOLČNO, NASLIN IČKO,PLJAČKAŠKO ,ZGRTAČKU, KRŠČANSKU, ZLOČINAČKU RELIGIJU,KOJA MU JE I NACIJA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Bruljavi Vucic
  #3 Bruljavi Vucic 14 rujna, 2019, 08:46

  SRBI neće dopustiti da ih Hrvati i Bošnjaci nazivaju agresorima, upozorio je sinoć srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u Drvaru, gradiću u BiH koji su hrvatske snage zauzele 1995. što Srbi smatraju okupacijom i etničkim čišćenjem.

  Drvar, Grahovo i Bosanski Petrovac većinske su srpske općine koje su Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane zauzeli u jesen 1995. od snaga bosanskih Srba u sklopu napora za okončanje rata u BiH.

  Prema srpskim dužnosnicima, iz tih je općina u zapadnoj Bosni tada prognano ili je pobjeglo 120.000 Srba.

  “Večeras obilježavamo stradanje našeg naroda. Svi pokušavaju umanjiti naše žrtve i proglasiti nas agresorima. I ne samo rata 90-ih, nego i onih koji su stvarali nacističke države. Iznenada su i oni postali osloboditelji“, rekao je Vučić na skupu u povodu “Dana sjećanja” na Srbe stradale u 20. stoljeću.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Hapsenja umjesto isprike
  #4 Hapsenja umjesto isprike 13 rujna, 2019, 18:38

  Na ploči s nazivom mjesta netko je napisao “Ubi Srbina”, a na plakatu s Pupovčevom slikom stoji tekst “Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske”. Tako informira “Vecernjak”, a hrvatski narod koji ima briselskoga gubernatora, anemicnoga faraona Plenkovica zasigurno bi redoslijed hapsenja usmjerio prema Banskim dvorima i Hrvatskom saboru.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Slavka Lukic Pupavac
  #5 Slavka Lukic Pupavac 11 rujna, 2019, 18:15

  Sjetimo se samo nedavnog takozvanog intervjua predsjednice HRT-ovu novinaru Damiru Smrtiću s famoznim lupanjem po stoliću ili njezinog ranijeg intervjua za HRT koji je vodio Tihomir Dujmović, a koji je nakon odlaska s HRT-a javno ustvrdio da su pitanja bila unaprijed dogovorena – kaže Slavica Lukić, novinarka Jutarnjeg lista i donedavna potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva.

  Nisu Grabar-Kitarović i njezin nekadašnji savjetnik Krstulović Opara, današnji splitski gradonačelnik, usamljeni u ovakvom načinu komunikacije s novinarima.

  – I kada odluče stati pred nekog novinara i odgovarati na pitanja, najviši predstavnici vlasti, ne samo izvršne i zakonodavne već i sudske, to u pravilu čine u kontroliranim uvjetima. Oni daju intervjue medijima i novinarima za koje su sigurni da im neće postavljati neugodna pitanja – pojašnjava Slavica Lukić. I ona bi vodila politiku u RH. Da mi je znati samo tko li je tu “nevencanu drugaricu milorada pupavca” izabrao za dopredsjednicu Hrvatskog novinarskoga drustva. Drugaricu iz Gracaca, nadomak zlocinackoga D. Lapca, krvava Srba, Brotnja i Grahova.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Legendarni Ivo Vranic
  #6 Legendarni Ivo Vranic 10 rujna, 2019, 10:22

  Cijeloj, dugo ocekivanoj prici o kaznenoj prijavi protiv ratnoga zlocinca i bizantinskoga manipulatora svetosavske orijentacije, Milorada Pupovca, mogucem sudjenju (ako ne uzme u obranu dicni udbaski fiskal Ante Nobilo, nasilnik zakonite supruge, te tromilijunskom obestecenju iz “Tesla” banke, novinarima je, navodno, priopcio legendarni veteran petrinjski Ivo Vranic. Tu je, odmah uz Vranica, i “slucajna Petrinjka”, kako veli D(a)rinko D, Luca Gaspar Sako koja ujeda jako. Znamo da se milokrad ne boji, jer ce “ustaske” kune posuditi od HDZ-ova hibridnog lidera Plenkovica, neka bude i tako. Hrvatekima dovoljno, dok spomenuti faraon ne obdicira.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code