BRANITELJI IZ KOPRIVNICE PODIŽU KAZNENU PRIJAVU PROTIV VULINA

BRANITELJI IZ KOPRIVNICE PODIŽU KAZNENU PRIJAVU PROTIV VULINA

18. svibnja, 2017.

 

 

 

Ponovno je neargumentirano klevetao i uvrijedio brojne sudionike Bleiburške komemoracije, među kojima i hrvatske branitelje, tim prije što na ovom skupu, koliko nam je poznato, nije zabilježen ni jedan incident, već je sve prošlo dostojanstveno i mirno. Okrivljenik je namjerno i u zloj vjeri izrekao ove laži i da ponizi hrvatski narod tako da njegova kaznena odgovornost (riječ je o ministru srbijanske Vlade!) nije i ne može biti upitna

Napisao: Mladen Pavković

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH), ali i Javnom tužiteljstvu Republike Srbije (!) krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Republike Srbije u Beogradu zbog teških i nepopravljivih kaznenih djela uvrede (čl. 147.st.1. KZ-a), klevete (čl. 149. St. 1. KZ-a) i sramoćenja (čl. 148. St.1 KZ-a), odnosno zbog njegovih izjava koje se prije svega odnose na sudionike komemoracije na Bleibuiškom polju 13. svibnja 2017. i drugo.

Najveće okupljanje fašista u Europi

Naime, okrivljeni je među ostalim izjavio (postoji i video snimka!) da je ta komemoracija bila „najveće okupljalište fašista u Evropi“ i da „tu istinu ništa ne može da promeni“. Zatim je dodao da je „posebno opasno i žalosno što se najveće okupljalište fašista u Evropi sprovodi pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, zvanične države“.

Vulin je u svojoj skandaloznoj izjavi, objavljenoj i na stranici njegova ministarstva, također istaknuo da se „ustaštvo u Hrvatskoj budi“, a za Marka Perkovića Thompsona, jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača, domoljuba i hrvatskog branitelja da je „ustaša“ i da u svojim pjesmama „slavi ubistva bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“!

Na taj način, ponovno je neargumentirano klevetao i uvrijedio brojne sudionike Bleiburške komemoracije, među kojima i hrvatske branitelje, tim prije što na ovom skupu, koliko nam je poznato, nije zabilježen ni jedan incident, već je sve prošlo dostojanstveno i mirno.

Okrivljenik je namjerno i u zloj vjeri izrekao ove laži i da ponizi hrvatski narod tako da njegova kaznena odgovornost (riječ je o ministru srbijanske Vlade!) nije i ne može biti upitna.

S ovom kaznenom prijavom, želimo skrenuti pozornost i srbijanskoj Vladi, a osobito srbijanskom narodu na teške provokacije jednog od njihovih istaknutijih političara, koji i na ovakav način truje međuljudske odnose između Hrvatske i Srbije.

Skup u Bleiburgu i ove je godine bio izravno prenošen putem Hrvatske radiotelevizije (HRT), a i na snimci se jasno može vidjeti da tamo nije bilo nikakvog „okupljališta fašista“ dok za Thompsonove pjesme možemo reći da govore o Bogu, obitelji i domoljublju i da je njegova pjesma „Lijepa li si“ dobila i Porina (najveću glazbenu nagradu u Hrvatskoj za „hit godine“!).

Šutnja o Tuđmanu

Na dan rođenja dr. Franje Tuđmana, (Veliko Trgovišće, 14. svibnja 1922. – Zagreb, 10. prosinca 1999.), prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođe i pobjednika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, o toj velikoj i iznimno značajnoj ličnosti u hrvatskim medijima (osim pojedinih portala) – muk, tišina, marginaliziranje i prešućivanje.

Namjerno!

A ove godine je 95-ta obljetnica njegova rođenja!

Čak ni Hrvatska radiotelevizija (HRT) ni na jednom od svoja četiri programa nije posvetila ni jednu (sic!) dokumentarnu emisiju ovom hrvatskom velikanu.

Mogli su, da su htjeli, na tu temu, barem prikazati jedan od nekoliko izvrsnih filmova Jakova Sedlara, ako već nemaju svojih.

U medijima nema ni slova da se HDZ na ovaj dan prisjetio čovjeka koji je stvorio ovu stranku, ali i hrvatsku državu. Što nisu, primjerice, platili HRT-u da u povodu ove obljetnice prikažu neki film? Ipak je Tuđman – Tuđman.

No, dok obljetnica rođenja ovog čovjeka prođe kao da ga nikada i nije bilo, većini medija to se ne može dogoditi kad su u pitanju pojedini komunistički čelnici. Tako su nedavno o pokojnom Račanu pisali kao da je „živ“! A koliko će tek pažnje posvetiti uskoro maršalu Titu (25. svibnja)!

Sramotno je i jadno što se u dobrom dijelu našeg naroda još uvijek uzdiže Josip Broz Tito, a prešućuju i marginaliziraju istinske hrvatske ličnosti, kao što je – Tuđman.

Neki ga namjerno prešućuju i marginaliziraju jer se pretvaraju da povijest počinje od njih!

Međutim, relativno brzo će doći dan kad će ti i takvi otići u ropotarnicu, dok će Tuđmanovo ime zasvijetliti još većim sjajem. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Slavek
  #1 Slavek 18 svibnja, 2017, 11:35

  Tako je, bane. Gdje su sada “veliki” branitelji? Nema ni podrške.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ban Jelacic
  #2 Ban Jelacic 18 svibnja, 2017, 11:26

  Bravo Branitelji hvala vama.Nece to uciniti nesretna Hrvatska vlada.Za Dom Spremni

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code