BRANITELJI GLIBOTI URUČILI PRIZNANJE

BRANITELJI GLIBOTI URUČILI PRIZNANJE

12. siječnja, 2018.

 

Poznatom hrvatskom intelektualcu, humanisti i štovatelju svega što hrvatski diše – g. Anti Gliboti, koji živi u Parizu, a koji je dosad priredio niz akcija vezanih uz našu državu, u četvrtak, 11. siječnja, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića svečano je dodijeljeno priznanje – Osoba godine 2017.!

U ime organizatora priznanje mu je uručio Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91.(UHBDR91.), dok su tom prigodom još govorili: književnik Mile Pešorda te hrvatski branitelji Ivica Matošević i Željko Baća. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je Mirko Švenda – Žiga.

-Dosad sam primio brojna priznanja i nagrade diljem svijeta, ali ovo mi je jedno od najdražih, jer dolazi od srca, srca hrvatskih branitelja – rekao je Glibota te podsjetio i na njegovu borbu za Hrvatsku ne samo u Domovinskome ratu, već i u vrijeme komunizma, kada je 11. siječnja 1972. bio uhapšen zajedno sa Tuđmanom, Pavletićem, Veselicom, Šošićem, Đodanom i drugima.

-Žao mi je što na današnji dan nema niti jednog od desetorice hrvatskih intelektualaca koji smo uhićeni tog dana 1972. Još sam ja, od svih njih, jedini na životu i dužnost mi je svjedočiti i o tim danima – kazao je.

Branitelji su se odlučili da dodjelom priznanja Anti Gliboti istaknu njegov doprinos stvaranju hrvatske države, da podsjete na njegova velika humanitarna djela, ali i da skrenu pozornost na brojne Hrvate koji žive i rade daleko od Domovine, a o kojima se danas malo zna, govori i piše.

-Početkom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata naša je dijaspora iznimno mnogo pomagala obrani Hrvatske, koja je bila napadnuta prije svega od Srbije, Crne Gore, ali i domaćih izdajica. To se ne smije zaboraviti. Vjerujemo da će ovo priznanje potaknuti i druge Hrvate izvan Domovine da se i dalje bore za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu – čulo se uz ostalo na ovom skupu, kojem su bili nazočni i predstavnici Ministarstva obrane, ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Zagreba i drugi.

Inače, dosad su ovo priznanje primili: hrvatski stradalnik Đuro Glogoški, general Mladen Markač i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Gordan Čudina T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 12 siječnja, 2018, 20:57

  Svaka čast svima koji su dobili ovo priznanje, ali jedna osoba je zalutala među ove intelektualce.
  No to neka bude na dušu onim koji su kasno shvatili koga su predlagali. to je prošlost, ajmo se okrenuti sadašnjosti.
  Gospodinu Gliboti sve čestitke.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Iva
  #2 Iva 12 siječnja, 2018, 15:40

  Čestitam.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code