BOTKA U VODSTVU, PRODAN ODUSTAO NA CROATIA RALLYJU

BOTKA U VODSTVU, PRODAN ODUSTAO NA CROATIA RALLYJU

30. rujna, 2017.

 

 

Mađarska posada David Botka i Mark Mesterhazi u Škodi Fabiji R5 vodeća je nakon prvog dana 44. Croatia rallya. Postavila je najbrže vrijeme na oba kružna brzinska ispita i u drugi će dan krenuti s 13,8 sekundi prednosti ispred Čeha Ondreja Bisahe i Jirija Hovorke s Fordom Fiestom R5. Treće mjesto drže Mađari Andras Hadik i Krisztian Kertesz u Škodi Fabiji R5 s 15,8 sekundi zaostatka za vodećima.

Petak je obilježilo i odustajanje posade Viliam Prodan – Zoran Raštegorac koja je s Peugeotom 208 T16 izletjela sa staze i zbog oštećanja automobila morala se povući iz natjecanja u trenutku dok je držala drugo mjesto u poretku Prvenstva Hrvatske.

Evo, težak crash nažalost na cilju drugog brzinca, u stvari ušli smo u cilj teškim izlijetanjem i to znači kraj za nas. U prvom brzincu išli smo u taj zavoj na full, u drugom nije, evo sad znamo da ne ide. Mi smo OK, auto je oštećen, nije jako razbijen. Očekivali smo puno, išli smo na full, išli smo dobro, imali smo četvrto vrijeme na prvom prolasku, tu bi isto bili među top tri-četiri sigurno, ali šta je tu je, nema veze, idemo dalje“, rekao je Viliam Prodan nakon odustajanja.

Vodeći su nakon prvog dana u domaćem prvenstvu Krisztian Hideg i Istvan Kerek u Škodi Fabiji R5. Prvi dan startale su 63 posade, među kojima je bilo čak 15 automobila klase R5, a tri su odustale. Subota donosi još 8 brzinskih ispita koji će se voziti u unutrašnjosti Istre. Prva posada na cilju u Poreču očekuje se u 20 sati. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code