NAJNOVIJE NA PORTALU

BOSANSKI HRVATI SU NEPRIMJETNI U POLITIČKOM ŽIVOTU I NA RUKOVODEĆIM MJESTIMA

BOSANSKI HRVATI SU NEPRIMJETNI U POLITIČKOM ŽIVOTU I NA RUKOVODEĆIM MJESTIMA

21. ožujka, 2015.

budnica-hrvatska3
Budnica Hrvatska-Zajednica bosanskih Hrvata broji više od tri tisuće članova

Tekst i fotografija:Budnica Hrvatska

Na održanom druženju s novinarima u Zagrebu, u petak 20. ožujka, koje su upriličili čelnici nedavno osnovane Budnice Hrvatske – Zajednice bosanskih Hrvata, odaslana je poruka javnosti kako se više ne može zanemarivati interes i potreba za rješavanjem problema hrvatskih građana na rubu egistencije, radi utaženja sitnih stranačkih i osobnih probitaka i interesa, a da te iste stranke i nadalje osvajaju glasove i vlast u državi.

Među hrvatskim građanima je svaki peti porijeklom i bosanski Hrvat, koji sada imaju i svoju, po prvi puta u hrvatskom političkom životu, političku stranku – Budnicu Hrvatsku – Zajednicu bosanskih Hrvata, koja je spremna na sve izazove, posebice sada kada je kriza u dubokoj gospodarskoj, ali i društvenoj krizi.

Stranka, za sada broji više od tri tisuće članova, veliki dio kojih je izgradio zavidnu poslovnu karijeru u inozemstvu ili na hrvatskom realnom tržištu, te ne doživljavaju politiku kao područje vlastitiog bogaćenja i probitka, nego arenu za službu građanima Hrvatske.

Bosanski Hrvati vlasnici trećine privatnih poduzeća u Hrvatskoj

Ove godine se održavaju izbori za hrvatski državni Sabor, a možda i izbori u gradu Zagrebu. Mi ovom prilikom želimo poručiti hrvatskoj javnosti da smo spremni za izbore kada se god oni budu održali – najavio je g. Dragan Martinović, predsjednik Budnice Hrvatske – Zajednice bosanskih Hrvata. Istaknuo je i dio razloga za osnivanje stranke, koja djeluje nekoliko mjeseci, uspješno gotovo u svim dijelovima Hrvatske.

Iako nas ima u tako velikom broju, bosanski Hrvati gotovo da su neprimjetni u vlastitoj državi, kako u javnom tako i u političkom životu. Budući da radimo u privatnim tvrtkama, jer nas u javnoj upravi i javnim poduzećima gotovo pa i nema, a mi sami posjedujemo 1/3 svih privatnih tvrtki u RH itekako nam je stalo kakav odnos ima država prema privatnim tvrtkama. U ovom trenutku odnos države odnosno javne uprave prema privatnim poduzećima je katastrofalan. Svojom politikom nameta raznih poreza i doprinosa su tvrtke doveli do ruba ili do bankrota – ukratko je nabrojao g. Dragan Martinović, ugledni gospodarstvenik i predsjednik Budnice Hrvatske. Osvrnuo se i na mnoge kočnice prosperitetu Hrvatske.

Država umjesto da nam pomaže i ima razumijevanja za naše probleme, ona nam svojim postupcima odmaže i već posrnula poduzeća tjera nepovratno u bankrot. Sve se više tvrtki i obrta zatvara i sve više ljudi odlazi u inozemstvo. Državu jednostavno nije briga i imamo osjećaj kada bi se polovina svih tvrtki zatvorila, a ona ne bi niti prstom mrdnula. Jedino tko ne zatvara radna mjesta i tko nije osjetio krizu svih ovih godina jest ogromni državni aparat i javni sektor, oni žive kao da su na drugoj planeti – upozorio je prvi čovjek Budnice Hrvatske.

Bosanskih Hrvata nema na rukovodećim mjestima

Upozoreno je kako na jednoj strani danas imamo gotovo osiromašenu i opustošenu Hrvatsku kao npr. Baniju, Kordun, Slavoniju i ljude koji jedva preživljavaju i koji ne mogu sebi i svojoj djeci priuštiti gotovo ništa pa neki niti 10 kuna za hranu u školi, dok istovremeno postoje on drugi koji plivaju u novcu, a nemaju niti poduzeća niti proizvoda i to što su se obogatili jesu na račun svih nas u RH.

Od približno 450.000 radnih mjesta u javnoj upravi i državnim poduzećima, gdje nas po broju sljeduje gotovo 100.000 mi jedva da popunjujemo desetinu tog broja, a o rukovodećim mjestima u upravi ministarstvima, agencijama, javnim poduzećima pa i u Vladi i u Saboru gotovo da nas uopće nema. Tko nas je doveo u ovakvu gotovo bezizlaznu situaciju: neodgovorni političari iz dviju najvećih stranaka – zaključio je g. Dragan Matinović naglašavajući da izlaz postoji, a njega konkretno nudi i Budnica Hrvatska – Zajednica bosanskih Hrvata koja će redovito o svakoj svojoj mjeri obavještavati javnost i svoje članove kao i simpatizere u cilju pokazivanja snage ove stranke koja je stjecana višegodišnjim radom na realnom sektoru daleko od državnih “jasli”.

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 2 listopada, 2015, 20:55

  Hrvati iz BiH
  ================
  Kak zagorec
  ================
  Najpametnije bi mi bilo
  ================
  Rech
  ================
  ” Nebi se shtel meshat !”
  ================
  I mudro chkomit (shutjeti)
  ================
  Vama je jedini recept
  ++++++++++++++++++
  Onaj s Kosova
  ++++++++++++++++++
  Sjedite doma
  ++++++++++++++++++
  Pravite djecu
  ++++++++++++++++++
  A pobjeglice
  ++++++++++++++++++
  Neka shalju pare !!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Croata
  #2 Croata 23 ožujka, 2015, 08:20

  O čem vi!? Kakvi bosansli Hrvati!? Nemate pojma o osnovnim stvaruima i pričate udbaške priče, a toga je dosta više!
  Ima samo Hrvats aiz raznih krajeva jedine nam domovine Hrvatske!
  I ma nas iz Slavonije, iz Like, iz Bosne, iz Dalmacije, iz Istre, iz Hercegovine, iz Zagorja iz… i Hrvat je mio iz koje god regije bio! Jadni ne bili.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 22 ožujka, 2015, 03:25

  HRVATI U BOSNI BEZ SVOJE DRŽAVE.

  BOSNA I HERCEGOVINA JE U MRKONJIĆU,NA ZASJEDANJU ZAVNOBIHA DEFINIRANA KAO: NI HRVATSKA ,NI SRPSKA ,NI MUSLIMANSKA ,VEĆ I HRVATSKA I SRPSKA I MUSLIMANSKA ,REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA.

  A DANAŠNJE STANJE JE STANJE UJDURME HRVTASKOG ,KRUPNOZUBOG, KATOLIČKOG PROZELITA ,HRAVTSKOG NACIŠOVINSTA ,FARNJE TUĐMANA I VELIKOSRBINA ,CERIBAŠE MILOŠEVIĆA.
  DANAŠNJE STANJE JE POSLJEDICA PODJELE BOSNE IZMEĐU TA DVA ZLOČINCA ,KRAJA 2O-TOG VJEKA ,OBADVA POSLUŠNIKA SVOJIH CRKAVA.

  POSEBNU ZASLUGU ZA DANAŠNJE STANJE U BOSNI IMAJU KATOLIČKA CRKAV ,ONA , DOMINANTNA IZ HERCEGOVINE, KOJA JE SLJEDBENICA KRIŽARSKOG DUHA I PRAKSE ,RATNOG ZLOČINCA , NON PLUS ULTRA, STEPINCA I NABISKUPA ŠARIĆA , KOJI NIJE SJEO PRED SUD PRAVDE
  U PORATNOM RAZDOBLJU KAO NJEGOV UČITELJ STEPINAC JE SUĐEN ZA SVOJA KATOLIČKA BLAŽENA DJELA BEZ PUŠTANJA KRVI,SAMO NE PO ONOJ KAZNUI KOJU BI ZASLUŽIO SVAKI TAKAV ZLOČINACV. A NJEGOV POMOĆNIK NADB ISKUP ŠARIĆ ,VEĆ JE ZAVRŠIO SVOJ ZLOČINAČKI ŽIVOT NEGDJE U ENKLAVI JUŽNO-AMERIČKIH PAMPASA ,KOJI MU JE OSIGURAO VATIKAN ,A SERVISER TOG BIJEGA I SMJEŠTAJA BIO JE OPAT ,FRATAR, DRAGANOVIĆ.

  I TKO TO DANAS POSTAVLJA PITANJE RAVNOPRAVNOSTI BOSANSKIH HRVATA SA OSTALE DVIJE NACIJE. TKO SE TO DANSA PREDSTAVLJA BRIŽNOM INSTITUCIJOM ILI POJEDINCEM OSIM OPET ONE ZLOGLASNE CRKVE IZ TUĐMANOVOG VJERSKOG RATA U BOSBNI I HERCEGOVINI. GLAVNI KRIVAC ZA DANAŠNJE STANJE JE OPET CRKVA IZ HERCEGOVINE , PROIZVOĐAČ ZLA I NESKLADA SUŽIVLJENJA GRAĐANA HRVATSKE NACIONALNOSTI SA OSTALIM NACIJAMA U BOSNI I HERCEGOVINI. O TOME JE NEKOLIKO PUTA INDIREKTNO I DIREKTNO PISAO I GOVORIO ,POŠTOVANI FRATAR ,FRA-IVO MARKOVIĆ ,NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI I PISAO U ČASOPISU =SVIJETLOST=PA SE TREBA PITATI ,GDJE SU ONE ,DA IH TAKO NAZOVEM, ZDRAVE SNAGE IZ NAŠE ,MOJE, DRAGE , NEKADAŠNJE BOSNE KOJE BI TREBALE POKAZATI DA SU SVIJESNE NOVOG VREMENA , DRUGE DEKADE 21 STOLJHEĆA, I BOSNU PREDODREDITI U DRUŠTVENU ZAJEDNUICU JEDNAKIH BEZ KLASNIH I NACIONALNI ,A NAJMAN JE VJERSKIH PODIJELA.
  NARAVNO ,NE PODCJENJUJEM ,DANAS SVE NACI-ŠOVINIZME U B I H KOJI SU SE RODILI U VRTLOGU RATA KOJEG SU PLANIRALI I IZVODILI TUĐMANOVI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA I SRPSKIH NAJZLOGLASNIJIH BARBARA PRAVOSLAVNE PROVENIJENCIJE ,BRADATIH SPODOBA ,MODERNIH DRAKULA. TA DVA NACI ŠOVINIZMA PROBUDILI SU ZAPRETANI ,ONAJ ISLAMSKI ,FEUDALNE PREDIKACIJE ,PA JE DANAS ,RAZVIDNO DA SE NEKADAŠNJA JEDINSTVENA,MOJA, DRAGA BOSNA IZ NOR-A IZGUBILA BEZ TRAGOVA NJENOG POSTOJANJA. PA SE TREBA ZAPITATI :TKO TO PRAVI RAZDOR U BIH ,OSIM VJERSKIH USTANOVA I NJIHIOVIH CERIBAŠA, JER NITKO DRUGI NEMA NIKAVOG INTERSA DA NE ŽIVI U ZAJEDNICI JEDNAKIH KAO NEKADA. HRVATSKA NEMA ŠTA DA TRAŽI TAMO OSIM DA TRAŽI SVOJU UJDRMU ,POLITIČKU I VJERSKU RADI POLITIČKIH UTJECAJA ,A ONI SE UVJEK PRETVORE I U ONE NACIONALISTIČKO-VJESKE. SRBI , DANAS U BOSNI, POSEBNO KORISTE TU PODIJELJENOST ,U ČEMU IMAJU POTPORU OD NACISTIČKIH ELEMENATA SRBIJE, RASPIRUJUĆI ONAJ PRAVI SVETOSAVSKO –ČETNIČKI ,KOLJAČKI NACIZAM.
  ETO ,DANAS BI SE MOGLO REĆI DA JE KRUPNOZUBI ,KATOLIČKI PROZELIT, TUĐMAN, POSMRTNO POSTIGAO ONO ŠTO JE NEUKO TVRDIO DEVEDESETIH GODINA ,DA BOSNA NIKADA NIJE BILA DRŽAVA-NEUKI BUDALAŠ TO TVRDI, DA JU JE NAPRAVILA KOMNUNISTIČKA PARTIJA JUGIOSLAVIJE ,ODNOSNO DA JE ONA KOMUNISTIČKI ISPRDAK, ODNOSNO , KOMUNISTIČKA UMJETNA KONSTRUKCIJA.

  ETO, ODGOVARAM OVOM HRVATSKOM ,SAMOUKOM POVIJSNUIČARU I KATOLIČKOM PROZELITU ,MRTVOM GOSPODINU TUĐMANU,ZA OPOMENU SVIMA ONIM NJEGOVIM SLJEDBEN ICIMA, DA NEUKI LJUDI, A POSEBNO VLADARI, PROIZVEDU NAJVEĆA ZLA KOJA NI NAJPAMETNIJI NASLJEDNICI NISU U STANJU RACIONALNO RIJEŠITI .POSTILGLI STE JEDAN OD CILJEVA ,PODIJELILI STE BOSNU SA VAŠIM VJERSKIM PAJDAŠEM MILOŠEVIĆEM , A MUSLIMASKI FEUDALNI ,ISLAMISTIČKI ŠOVINIZAM, ISKOČIO JE I HLAPLJIVO SE INSTALIRAO GDJE GOD JE MOGAO I NEMOGAO. KAD GOVORIM O NACIŠOVINIZMU I NJEGOVOJ EKSPANZIJI ,NARAVNO ,NE POISTOVJEĆUJEM NIJEDAN NAROD SA TIM AMBICIJAMA KOJE SE RAĐAJU I PROVODE U CENTRIMA VJERSKIH FUNDAMENTALISTIČKIH AMBICIJA, U SLUŽBENIM INSTITUCIJAMA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code