DRUŽE OBERSNEL, OTEGLITE OLUPINU OD GALEBA I POTOPITE JE NA SRED JADRANA

DRUŽE OBERSNEL, OTEGLITE OLUPINU OD GALEBA I POTOPITE JE NA SRED JADRANA

4. srpnja, 2019.

 

 

Mnogi Riječani ostaju konsternirani ovom odlukom i postavljaju pitanja što se ozbiljno moglo napraviti, a što će biti na korist svim Riječanima i poboljšati život svih u gradu Rijeci.

Koliko se škola ili vrtića moglo obnoviti, da naša djeca žive i uče u primjerenijim uvjetima???

Vrijeme će pokazati da je ovo propali i mrtav projekt kao što je propala i mrtva Jugoslavija, a mrtav je Bogu hvala i Tito. HSP vam predlaže, spasite dostojanstvo Rijeke i mnogobrojnih riječkih branitelja i oteglite to smeće na najdublju točku Jadrana i potopite ga, neka umre i taj brod, a s njim i jugo-fašistička ideja

Tekst: Nikica Augustinović, predsjednik ŽV HSP-a Primorsko goranske županije.

Konačno je kulminirala realizacija još jednog riječkog besmislenog projekta sladunjavog i naoko bezazlenog naziva „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ i to odlukom riječkog gradonačelnika druga Obersnela o podizanju kredita u iznosu od 44.000.000,00 kuna, ali uz povoljnu kamatu za financiranje tog projekta.

Jedan hrđavi dio tog projekta je i obnova broda Galeb koji bi nakon realizacije trebao postati brod/muzej sa pratećim ugostiteljskim i hotelskim sadržajem. Obnova broda Galeb na kojem je plovio najveći krvnik hrvatskog naroda odgovoran za smrt preko 500.000 Hrvata je zapravo Obersnelova obnova i revitalizacija jugo-fašizma, štovanje lika i djela Tita te vanjska projekcija njegove nutarnje i gorljive želje za povratkom Jugoslavije i žarke želje za konačnim obračunavanjem sa svima koji su se borili protiv Jugoslavije i petokrake. Što će Riječani imati od ovog broda?

Dan mladosti i republike

Dva puta na godinu na “dan mladosti” i “dan republike” imati će povorku jugonostalgičara sa titovkama i hrpom jugoslavenskih zastava i to je to. Financijske koristi neće biti jer kada ta bagra plati autobus ostane im jedino možda za kakvu značkicu ili crno-bijelu titinu sliku A5 formata. Hranu i smještaj će platiti grad, jer hrabri prvoborci i njihovi praprapraunuci imaju tisućljetno pravo na sve jer je to njima njihova borba dala.

Niste sposobni druže Obersnelu ovom gradu napraviti pošteni autobusni kolodvor, a odlučili ste ulupati desetke milijuna kuna na hrpu “starog gvožđa” za koje običnog malog Riječanina apsolutno nije briga. Sramite se!!!

Mrtav projekt

Mnogi Riječani ostaju konsternirani ovom odlukom i postavljaju pitanja što se ozbiljno moglo napraviti, a što će biti na korist svim Riječanima i poboljšati život svih u gradu Rijeci.

Koliko se škola ili vrtića moglo obnoviti, da naša djeca žive i uče u primjerenijim uvjetima???

Vrijeme će pokazati da je ovo propali i mrtav projekt kao što je propala i mrtva Jugoslavija, a mrtav je Bogu hvala i Tito.
HSP vam predlaže, spasite dostojanstvo Rijeke i mnogobrojnih riječkih branitelja i oteglite to smeće na najdublju točku Jadrana i potopite ga, neka umre i taj brod, a s njim i jugo-fašistička ideja!

A mi ćemo uskoro i javnim prosvjedom zajedno s našim istomišljenicima reći što mislimo o bacanju naših novaca na ovaj nepotreban projekt koji će nas koštati puno i previše i u budućnosti. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Vojislav pomorac
  #1 Vojislav pomorac 7 srpnja, 2019, 08:32

  Dbeli bi prasac i drplav vojislav, doyivotni nacelnik hrvatskoga grada Rijeke, rado yaplovio prema Kini i tamosnjim komunistima, pjevajuci Bandieru rossu. I on bi poput navodnoga guyicara bravara prevaljivao tisuce milja o trosku Hrvata. Mali od kuyine mogao bi mu biti frano petrusic prknar

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 6 srpnja, 2019, 23:10

  A ŠTA ODGOVORITI OVIM STEPINČEVSKIM KATOLICIMA ,POTOMCIMA NJEGOVIH DRAKULA I VAMPIRA, OSIM DA SU I SAMI TI POTOMCI POSTALI NOVE DRAKULE I VAMPIRI TE ZLOČINAČKE -NACISTIČKO-
  RASISTIČKO-KLERIKALNO-ŠOVINISTIČKE CRKVE U HRVATA.DAKLE, IDU STOPAMA SVOJIH PREDAKA ,PA ĆE TAKO I ZAVRŠITI ,JER NOVO VRIJEME I NOVI ODNOSI SVEMRSKE TEHNIKE ITEHNOLOGJE KATOLIČKU ,STEPČINČEVSKU PAŠČADURIJU ĆE ODBACITI N A NA SMETIŠTE POVIJSTI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 6 srpnja, 2019, 03:36

  Ta debela krmčina rokće, ždere i sere na hrvatsku prolivenu krv za slobodu, pak hoće taj komnistički prosrpski gad obnavljat Titov brod. Zar je to moguće!?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pepe
  #4 pepe 4 srpnja, 2019, 16:21

  dakle, ova olupina od broda truhne, propada i rđā na mrtvom vezu jur desetak godin, ili približno toliko. u balkanskom udbaško-petokolonaškom opljačkanom i razprodanom “absurdistanu” sve je moguće, pak i to da jedan balkanski grad-selendra sebe upiše kakoti kupca i vlastnika broda. na žalost, ovi udbaško-kradezenjarski pipci zvani “HSP”, vriede upravo toliko koliko i ova plutajuća olupina, pak bi imalo smisla s njom zajedno potopiti i sve te udbaško-kradezenjarske škodočinske pipke zvane “HSP”, uz svekoliko poglavarstvo grada-selendre, ter ono smeće zvano “novi list”, dakako.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. žrdina
  #5 žrdina 4 srpnja, 2019, 09:01

  LUSTRACIJA!
  ako ne to, onda deratizacija.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code