BOKSAČKA REVIJA U PULI

BOKSAČKA REVIJA U PULI

2. studenoga, 2015.

   
boks_1_620_350_s_c1
Petstotinjak zadovoljnih gledatelja napustilo je Sportski centar Mirna proteklog vikenda nakon odgledanog boksačkog meča u kojem nije bilo završnog pobjednika. iako je susret završio s rezultatom 6:6  razloga za pljesak je bilo dovoljno. Već na otvaranju večeri Luka Grubenski inače vice prvak Hrvatske u kategoriji mlađih seniora nakon sigurne 3:0 pobjede nad Antoiniom Tkalčićem iz Koprivnice u kategoriji do 60 kg proglašen je za najboljeg mladog boksača revije. U drugom uvodnom meču u borbi do 64 kg sigurnu 3:0 pobjedu upisao je brončani sa državnog prvenstva za mlađe seniore Adrian Ambrošić koji je za suparnika imao Ivana Lončarića iz Koprivnice.
U “ozbiljnom ” dijelu večeri, najbolji tehničar Stipe Prtenjača u kategoriji do 60 kg nije dao previše šansi Nenadu Stancisu koji je poražen jednoglasnom odlukom sudaca 3:0. U drugoj borbi večeri u istoj kategoriji Mateo Komadina s 1:2 poražen je od Murata Yildirma. Nedolazak Marka Zeljka iz Zadra u Pulu, u kategoriji do 69 kg, na ring Sportskog centra Mirna doveo je Gabrijela Mavrića kojeg je s glatkih 0:3 nadvisio Stefan Nikitin koji je proglašen za najboljeg člana Njemačke vrste.
U sudaru najborbenijeg para večeri Sanjin Pol Vrgoč pred domaćim navijačima s 1:2 odlukom sudaca poražen je od Meritoma Rexepia. U kategoriji do 81 kg Damir Plantić je s 2:1 nadvisio Ibrahima Bazuera. Marko Čalić najbolji pojedinac revije u kategoriji do 91 kg nije dao previše šanse Aleksandru Pilzu te ga je pobijedio odlukom sudaca 3:0 s čime je i postavljeno konačnih 6:6.
Dolazak reprezentacije Njemačke u Pulu iskoristio se i za službeni završetak duge boksačko-sudačke karijere Đanija Rojnića koji je u sportsku mirovinu ispračen pljeskom i prigodnim darovima.
Susret Hrvatska-Njemačka pokazao je da boksački gen u Puli ne može nestati. Takvih priredbi treba biti više. Jednom godišnje je ipak premalo.  
IZVOR: www.regionalexpress.hr/ Safet Omerović BasoT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code