BOJE TRADICIJE U BRTONIGLI

BOJE TRADICIJE U BRTONIGLI

7. srpnja, 2016.

 

Područje Općine Brtonigle u povijesti je bilo poznato, uz ostalo i po industriji (tvornici tjestenine, mlinu, uljari…) No, bilo je poznato i po mnogim starim zanatima kakvih danas rjetko viđamo ili su već davno izumrli.

Mirisi, okusi, nošnje, običaji, zanati, igre, druženja i ostalo iz tog doba ponovo će se pojaviti u Brtonigli.

Naime, 8. lipnja Brtonigla će proputovati kroz vrijeme  i zastati na jedan dan u doba starih zanata, čija prezentacija će se održati u samom središtu općine.

Posjetitelji će moći  pogledati vršidbu žita, bačvare dok izrađuju drvene bačve, skledare kako proizvode zdjele, kamenoklesare, stare tkalače strojeve, proizvodnju instrumenata i još mnogo toga zanimljivog.

Za ljubitelje tradicionalnih jela pripremiti će se gljivarski kotlić, a prisutni će moći i degustirati fuže pripremljene na starinski način.

Ujedno, posjetitelji će imati neponovljivu priliku, besplatno se provozati magarcima koji će biti na raspolaganju tijekom manifestacije.

No, teško je zamisliti „nekadašnje fešte“ bez žive muzike, pa iz tog razloga, diljem Brtonigle odzvanjati će zvukovi tradicionalne muzike za koje će se pobrinuti lokalni bend.

Istovremeno, odlična animacija u sklopu Istria inspirit na temu kruha, zaintrigirati će sve prisutne.

Nezaboravni događaj, koji počinje u večernjim satima (nakon 19 sati) , obilježiti će i sajam autohtonih proizvoda na kojemu će se moći kupiti razni suveniri i lokalni autohtoni proizvodi.

Ujedno, organizatori događaja, pobrinuli su se i za prijevoz lokalnog stanovništva (iz Fiorina i Karigadora) i goste obližnjeg autokampa CampingIN Park Umag, koji će moći besplatno putovati do Brtonigle i natrag, za vrijeme trajanja manifestacije. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code