BOG JE MIR I RADOST NAŠA

BOG JE MIR I RADOST NAŠA

12. travnja, 2022.

 

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) i Croatica TV iz Toronta (Kanada) dodijelit će Veliku zlatnu plaketu- Da se ne zaboravi umirovljenom vojnom biskupu Juraju Jezerincu, koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Svećenik je postao prije 55 godina, a papa Ivan Pavao II.  imenovao ga je zagrebačkim pomoćnim biskupom  11. travnja 1991. Imenovanje ga je zateklo na službi župnika u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Oakvilleu u biskupiji Hamillton u Kanadi. Zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić  zaredio ga je za biskupa u zagrebačkoj prvostolnici 8. lipnja  1991., a program svog biskupskog  djelovanja sažeo je u geslu „Bog je mir i radost naša“.

Kad je zaređen za biskupa bilo je to vrijeme osamostaljenja Republike Hrvatske, vrijeme velikog nacionalnog zanosa i ponosa, urušavanja staroga sustava i rađanja novog svijeta, demokracije slobode.

Godine 1991. imenovan je i ravnateljem dušobrižništva Hrvatske vojske, a 25. travnja 1997. prvim vojnim biskupom vojne biskupije u Republici Hrvatskoj, što je obavljao hrabro i s velikim pouzdanjem.

Sve u svemu, malo je ako ovom velikom čovjeku koji je dobar dio života posvetio i hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te Hrvatima u dijaspori, kažemo – hvala.

Priznanje će mu svečano biti uručeno u Zagrebu, u povodu njegova rođendana (23. travnja 1939., Jezerine, župa Gornje Prekrižje kod Krašića).

Redatelj Jakov Sedlar najavio je i snimanje dokumentarnog filma o njegovu životu i radu.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 19 travnja, 2022, 23:47

  BEATIFIKACIJA STEPINCA!!!

  OVAJ MOJ KOMENTAR PRILAŽEM KOMENTARU ,POŠTOVANIOG GOSPODINA DEDIĆA,KOJI DANAS OBJAVI SVOJE MIŠLJENJE KOJE JE VRIJEDNO PROČITATI I ANALIZIRATI KAO PORUKU SVIMA ONIM STEPINČEVSKIM KATOLICIMA KOJI, NE DA BRANE VJERU NEGO LAJU I VRIJEĐAJU SVAKO DRUGO I DRUGAČIJE MIŠLJENJE,JEDNOM RIJEČJU , ZDARAV RAZUM HRVATSKOG ČOVJEKA, A NABROJANI PORTALI IH OBJAVLJUJU ,ZABRANJUJUĆI SVAKI KRITIČKI KOMENTAR NA TU ILI TE TEME.
  DANAS SE IPAK OVAJ KATOLIČKO-KLERIKALIN PORTAL=MAXPORTAL= UDOSTOJIO DA JE OBJAVIO ,PRVI PUTA, JEDAN VALJAN ,ODNOSNO VRIJEDAN KOMENTAR ,POŠTOVANOG DEDIĆA,TIČUĆI SE POSVETE KRVOLOKA STEPINCA. ZATO SAM ODLUČIO DA I JA JOŠ JEDNOM PONOVIM MOJE MIŠLJENJE ,TIČUĆI SE OVE TEME ,A POSLANO OVOM PORTALU I NIKADA NIJE BILO OBJAVLJENO. NADAM SE DA ĆE OJA DANAŠNJI MOJ KOMENTAR BITI OBJAVLJEN KAO PRILOOG KOMENTARU POŠTOVANOG DEDIĆA JER SE ODNOSI NA ISTI PROBLEM BEATIFIKACIJA ,KRVOLOKA STEPINCA. PASLIJEDI MOJ KOMENTAR:

  KRVOLOČNI DUH STEPINCA SE STALNO REINKARNIRA OD POTOMAKA NJEGOVIH USTAŠKIH KOLJAČA ,KRVOLOKA!

  PORTAL =DNEVNO= PORTAL KAMENJAR.COM SU PRAVI USTAŠKO-KLERIKALNO-STEPINČEVSKI AVAZIRLUCI, TELALSKOG DUHA ,KOJI STALNO OBJAVLJUJU RAZNE TRAĆEVE ,ALI UVJEK KATOLIČKO-KLERIKALNE ,ŠTO ĆE REČI, USTAŠKO-DINARSDKE PROVENIJENCIJE. I NIKADA SE ČITATELJIMA TIH PORTALA NE PRUŽA PRILIKA DA MAKAR DJELOMIČNO PROVJERE IZVORE TIH KRVOLOČNO-KATOLIČKIH TRAČEVA, ILI DA SE OBZNANE SVOJIM REPLIKAMA ILI KOMENTARIMA .DAKLE, SVE ŠTO OBJAVLJUJE PORTAL=KAMENJAR.COM , PORTAL DNEVNO=,MAXPORTAL=JE IZVOR USTAŠODDNE HRAVSTKE ,DINARSKO-TUĐMANSKE NAHIJE, SAMO POD RAZLIČITIM NAZIVIIMA , ALI UVJEK ZRAČI KLERIKALNI DUH ZLOČINAČKE CRKVE U HRAVTA. DAKLE, SVATRI PRONOSE ,NE DUH ,JER ONI NEMAJU DUHA,ONI SU NA STUPNJU NESRETNE SVIJSTI, JER NIKADA NISU SA SBOM NI KOD SEBE , TVRDI VELIKI FILOZOF HEGEL, JER SU UVJEK ONOSTANA BIĆA KOJA NEMAJU RAZUM UMNOG SVIJETA.
  TAKO NAJVEĆI BROJ ILI SKORO SVAKI KOMENTAR,NA PORTALIMA =DNEVNO= , KAMENJAR.COM I MAXPORTAL= NISU KOMENTARI NEGO TRAČEVI, PA JE PRAVA LJUDSKA SRAMOTA I UVREDA ,JER VRVI PRAVIM ONIM TUĐAMAN-KATOLIČKO-USTAŠKO-STEPINČEVSKIM DUHOM MRŽNJE IZ DEVEDESTIH GODINA ,KOJA SE JOŠ UVJEK KOČOPERI U OVIM HRVATSKIM DUHOVNIM PROSTORIMA ,A PRONOSE JE NAJVEĆI BROJ TUĐMANOVIH AKADEMIKA.MEĐUTIM , MIRNE DUŠE IH SE MOŽE NAZAVTI NEUKIM SPODOBAMA. TO JA TVRDIM JER SVOJU REPLIKU OBJAVLJUEM JAVNO I ODGOVORNO.OVO TVRDIM JER IH SUSREĆEM MAHOM NA PORTALIMA= TJEDNO I DNEVNO= I MAXPORTALU = INAJRIJEĐE NA DRUGIM I NAJČEŠĆE IM ODGOVARAM SVOJIM REPLIKAMA A KOJE UVJEKL TEMELJIM NA NEKIM ARGUMENTIMA KOJI JAVNO KOLAJU ILI IH NALAZIM U RELEVANTNOJ LITERATURI ILI U MOM ISKUSTVU KAO SVJEDOKA VREMENA ,A JA IH ODABIREM PREMA SVOM DUHOVNOM UVJERENJU. DAKLE , SPREMNO IH SUPROTSTAVLJAM TAKVIM AKADEMICIMA KOJI TO NISU. NISU NA ONOM PODRUČJU NA KOJEM SE PREDICIRAJU KAO ZATUCANI KATOLICI,TRIBALNO-ANTROPIDNE SVIJESTI, A KOJI NISU NI NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI, A KAMOLI NA STUPNJU ONOG HEGELOVSKOG ,OBRAZOVANOHG UMA .PA SE HRVATSKI GRAĐANI TREBAJU ZAPITATI ,KAKVE TO AKADEMIKE IMAJU??? I TKO REGISTRIRA KAO JAVNA GALSILAOVE USTAŠOIDNE PORTALE KOJI SE PREMAN NAMA KRIČARIMA NJIHIVIH NAPISA ZABRANJUJE OBJAVLJIVANJE.
  PA TAKOZVANI KOMENTARI ILI KOLUMNE OBJAVLJIVANE ILI KOJE ĆE SE OBJAVLJIVATI NA OVIM PORTALIMA, MILJENKO STOJIĆ GOVORI O ZLOČINIMA NAD FRATRIMA IZ ŠIROKOG BRIJEGA. MAŠALA!!

  PA NAVODI STOJIĆA, PRIKAZUJU ONA MJESTA NA KOJMA SU POKOPANI ZLOČINAČKI FRATRI ,KRVOLOCI IZ ŠURMANACA ,KOJE IH JE CIVILIZACIJSKI SUD ONOG VREMENA OSUDIO NA KAZNU ZASLUŽENU NJIHOVIM ČINIMA , ALI TREABA IH DEFINIRATI ,PO NJIHOVIM SUŠTASTVENIM SADRŽAJIMA LAŽI I MRŽNJE, KAO PASQUILNI NAPISI, JER SU NJIHOVI SADRŽAJI NEUKA BALJEZGARIJA KATOLIČKO-STEPINČEVSKOG LAJANJA,PA JE UVREDA LJUDSKOM UMU JER VRVI RAZNIM TRAČEVIMA I NEISTINAMA ,ALI UVJEK NAMJENJENE ONIMA KOJI SU ZATUCANI ,TRIBALNO-ANTROPOIDINIM HRVATIMA ,VLAŠKO-IRNASKE,ODNOSNIO, ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE.
  PA NAJVEĆI BROJ DOSADAŠNJIH AUTORA ČIJI SU KOMENTARI ILI KOLUMNE OBJAVLJIVANI NA OVIM PORTALIMA SU NEUKI LJUDI ,ZATUCANI KATOLICI ,ODGAJANJI NA VJERNAUČKIM AKADEMIJAMA, U DUHU STEPINČEVSKOG KRVOLOČNOG POIMANJA SVIJETA , ČOVJEKA I NJEGOVE SLOBODE.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code