BM 365 RIS: TRIBINA U DONJOJ DUBRAVI

BM 365 RIS: TRIBINA U DONJOJ DUBRAVI

2. travnja, 2017.

 

U petak 31. ožujka, u organizaciji Stranke rada i solidarnosti održana je javna tribina u GČ Donja Dubrava na dvije teme: razvoj poduzetništva i obrta u Gradu Zagrebu te status roditelja odgojitelja.

O tome
kako se (samo)zaposliti te kako postati i ostati poduzetnik govorila je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić. Istaknula je kako se u Gradu Zagrebu provodi niz mjera i aktivnosti usmjerenih na rast i razvoj poduzetništva, jačanje konkurentnosti, očuvanje radnih mjesta i novo zapošljavanje.

‘U Gradu Zagrebu imamo registrirano 28 000 nezaposlenih, što zvuči puno, no to je u odnosu na ostatak Hrvatske ustvari 50% bolje stanje. Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj iznosi 14%, a u Gradu Zagrebu 7% s tim da broj nezaposlenih opada. No mišljenja smo da svatko tko želi raditi, ne bi se trebao nalaziti na burzi rada odnosno treba dobiti priliku za rad. Zato se Gradski ured kojem sam na čelu najviše fokusirao na zapošljavanje kroz osnivanje vlastitog obrta ili tvrtke za što Grad Zagreb daje financijski poticaj i za što smo osnovali Plavi ured u Vodnikovoj 12, u kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije o tome kako osnovati vlasitu firmu, izraditi poslovni plan, kako doći do poticaja, itd. To je mjesto za poduzetnike i one koji to žele postati’ – istaknula je Mirka Jozić.

Građani su mogli čuti i sve o dodjeli poduzetničkih kredita uz subvenciju kamata, dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti, te samozapošljavanju nezaposlenih osoba.

Zbog velikog interesa građana oko statusa majke odgajateljice, kao predavačica na tribini govorila je i Marie Rose Zlatarić iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, koja je informirala građane o tome na koji način zagrebački roditelji mogu ostvariti status roditelja odgojitelja.

Pojasnila je kako svi zainteresirani u trenutku podnošenja zahtjeva moraju imati ispunjene određene uvjete te detaljno sam opisala svaki od tih uvjeta. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 2 travnja, 2017, 15:43

  PODUZETNIK,ŠTA JE TO??

  DOKLE ĆEMO ROBOVATI KLASNO-KASTINSKIM MITOVIMA ,ŠTA JETO=PODUZETNIK=???

  A PRAVO I SUŠTINSKO ZNAČENJE TOGA SATANSKOG NAZIVA JE =ODUZETNIK=,KLASNO KASTINSKOG KARAKTERA ,KOJI SE UVRIJEŽIO U DUH NAJAMNOG RADNIKA, JER SU MU DRUŠTVENO PROIZVODNI ODNOSI I STUPANJ RAZVIJENOSTI PROIZVODNIH SNAGA TO UVJETOVALI I NAMETNULI.ALI DANAS ,KADA SMO SVJESNI SEBEI SVIJETA U KOJEM ŽIVIMO I STUPNJA RAZVIJENOSTI PRIOZVODNIH SNAGA S’KOJIMA RASPOLAŽEMO,NAZIV PODUZETNIK JE ,NE SAMO ANAKRONIZAM VEĆ SUŠTNSKO SVOJSTVO KLASNO –EKSPLOATATORSKOG TERORIZIRANJA ,ŠTO SE OPET MORA NAZVATI ANAKRONIZMOM VLADAJUĆE DRUŠTVENE I INDIVIDUALNE SVIJESTI KOJA SE IPAK MIJENJA I KOJA ĆE,KAKO TO KAŽE HEGEL, U SVOJSTVU OPĆE-NARODNOG DUHA , ZASIČEN OVAKVIH KLERIKALNO-KASTINSKO-ROBOVSKIH ODNOSA I AMKUMULIRANIM PROTURTIJEČNOSTIMA EKPLODIRATI KAO VULKAN IZ ZEMLJINE KORE I KRENUTI BRZINOM OD SEAM MILJA MIJENJAJUĆI SVIJET I ODNOSE I NJEMU.
  PA SUŠTINA NAZIVA PODUZETNIK, NI SA KOJEG STANOVIŠTA NIJE PRIMJEREN SVRSI SVOGA NAZIVA ,JER DRUŠTVENO-SPOZNAJNA ZNANOST , NI HISTORIJSKI MATERIJALIZAM, NI FLILOZOFSKO-DIJALEKTIČKI MATERIJALIZAM NE POZNAJE LJUDSKO BIĆE KOJE JE SPOSOBNO SAMOSVOJNO DJELOVATI I STVARATI.MODERNA FILOZOFSKA ZNANOST POLAZI OD OSNOVNE TOČKE SPOZNAJE =JA = I =TI=. I DA SVAKA LJUDSKA DJELATNOST POČIVA NA KOLKETIVNOM STVARALAŠTVU, A NE NA POJEDNICU KOJI SE U KLASNOM DRUŠTVU GLORIFICIRA KAO =PODUZETN IK= .PREMA .TOME ,ON NE MOŽE BITI NI ONAJ KOJI POKREĆE NI ONAJ KOJI STVARA KAO POJEDINAC. PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TE MITOVE JOŠ UVEK,DANAS U DRGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA NAMEĆ I GLORIFICIRA ,A ZA- NEMARUJE LJUDSKU BIT A ONA JE DRUŠTVENA ZAJEDNICA

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bicko
  #2 Bicko 2 travnja, 2017, 09:10

  Ali Šandrk hahah

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code