BISKUP KOŠIĆ I SPC

BISKUP KOŠIĆ I SPC

29. siječnja, 2020.

Na tvrdnje iznijete u govoru mons.dr. Vlade Košića, koje su u hrvatskoj javnosti dobile širok odjek, priopćenjem se preko “Novosti” oglasila zagrebačko-ljubljanska mitropolija. Nije ga, doduše, potpisao u našem tekstu spominjani “pevač četničkih pesama u SAD-u, mitropolit Porfirije (Perić)”, negoli prezbiter Bogoljub Ostojić, sekretar mitropolije:

– Ne ulazeći u sadržaj besjede preuzvišenog biskupa niti u analizu stavova koji su u njoj iznijeti, a tiču se Pravoslavne crkve, njenog ustrojstva i kanonskog poretka, iako bismo imali što reći, sa žaljenjem ne možemo a da ne ukažemo na neistinu koja je u spomenutom govoru iznijeta. Naime, mons. Košić kaže: ‘Netko će upitati kako to da nema predstavnika  SPC -a na ovoj molitvi? Nije bio nitko ni u srijedu u Kutini, kod evangelika, premda smo čekali paroha stupovačkog i čak smo zbog njega mijenjali termin. I sisački parosi se ne odazivaju premda ih je naš povjerenik zvao.’

Odgovor je jednostavan: sisački paroh nije dobio poziv, ni u pisanoj ni u usmenoj formi. Dakle, nije bilo razgovora s povjerenikom, pa, samim tim, ni poziva, navodi se u reagiranju.

Što se Kutine tiče, gdje je domaćin bila Evangelička crkva, možemo samo posvjedočiti da je u pitanju nesporazum, zbog kojeg nam je iskreno žao, a ne svjesna namjera da se ne odazove pozivu, pogotovu što je riječ o svećeniku koji je godinama usrdno sudjelovao na ekumenskim molitvama i na svaki način pridonosio dijalogu, kako je u svoje vrijeme primijećeno i na stranicama Glasa Koncila. Usput, taj nesporazum nema ama baš nikakve veze s biskupom Košićem’, ističu u  SPC -u.

Sve ovo nam i dalje nije dovoljno da razumijemo iz koga izvora gospodin biskup Košić crpi potrebu i energiju za kontinuirano verbalno atakiranje na Srpsku pravoslavnu crkvu. Možda je zaista u pitanju ‘nesvakidašnje’ gostoljublje. Ili je ‘svakidašnje”, zaključuje prezbiter Bogoljub Ostojić, sekretar Mitropolije zagrebačko-ljubljanske. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. pepe
  #1 pepe 30 siječnja, 2020, 02:19

  nevjerojatno, SPC-ova popadija je pismenija na “sṙbskohṙvatskom” od dr. propuha, proslavljenoga glupošću biskupa kokošića. čto sve hṙvat ne će ili hoće jošte doživjeti na zapadnom balkanu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Nikita Markovic
  #2 Nikita Markovic 29 siječnja, 2020, 07:59

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas e-poštom [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code