IN MEMORIAM JASMIN STAVROS

IN MEMORIAM JASMIN STAVROS

4. svibnja, 2023.

 

Jasmin Stavros preminuo je u dobi od 68 godina. Dulje vrijeme je bio teško bolestan, obolio je od raka kostiju, liječio se u KBC-u Rebro.

Rođen je 1.11.1954. godine u Splitu. Potječe iz glazbene obitelji. Pokojni otac je bio glazbenik, djed i brat su se bavili glazbom, a majka je pjevala u HNK-u Split. Završio je osnovnu glazbenu školu (klavir) i srednju glazbenu školu (kontrabas). Također je dvije godine išao na sate solo pjevanja kod profesorice Ristić u Splitu koja mu je impostirala glas i naučila ga tehnikama pjevanja i disanja koje su mu omogućile dugu pjevačku karijeru. Od dvanaeste godine svirao je bubnjeve, a sa 15 godina profesionalno je svirao u brojnim splitskim sastavima: Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More.

  1. godine počinje otkrivati jazz glazbu, a od 1978. godine radi kao studijski bubnjar u Jugotonu (današnja Croatia records). Bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji. Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, Ivicom Šerfezijem, Nedom Ukraden, Ljupkom Dimitrovskom i brojnim drugim glazbenicima. Najveći financijski uspjeh mu je donijela pjesma Julie, koju je snimio s Danijelom.

IZVOR: www.zagreb.info

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code