BIH KAO JUGOSLAVIJA OSAMDESETIH

BIH KAO JUGOSLAVIJA OSAMDESETIH

9. listopada, 2018.

 

Nažalost stoički smo odšutili osnivanje Herceg – Bosne, još smo gromoglasnije šutili pri njenom gašenju a sami smo aplaudirali kada su VELIKI HRVATI I DOMOLJUBI gasili HVO kao jamstvo opstanka hrvatskog naroda u BiH. Do kada ćeš još šutiti HRVATSKI NARODE i u ime čega? Nema nikoga iznad tebe osim BOGA, moj napaćeni narode i toga budi svjestan.

Da bi se otklonile sve posljedice dosadašnje nakaradne politike RH mora iskoristiti sve raspoložive mehanizme, činjenicu da smo u NATO-u, EU, a ako treba okrenuti „pilu naopako“

Napisao: Karlo Starčević, predsjednik Hrvatske stranke prava

U ratu veličanstvene pobjede, u miru procvjetali izdajnici. Izbori u BiH, drugoj hrvatskoj državi, protekli nažalost prema predviđanjima i upozorenju Hrvatske Stranke Prava. Ima li Republika Hrvatska kao država još interesa za opstojnost hrvatskog naroda u B i H? Ima li  RH  strategiju svoje održivosti kada ne vodi brigu o Hrvatima u B i H? Može li RH uopće opstati kao država bez Hrvata u B i H i kako? Mogu li institucije hrvatske države kazniti svoje izdajnike i kako, ako u samoj RH cvjeta izdaja, kriminal, pljačka i lopovluk?

Najvažnije strateško pitanje

Sve su ovo otvorena pitanja koje potencira HSP već više od 25 godina čiji je rezultat upravo sada u B i H došao na naplatu dok će rezultate takve politike hrvatski narod osjetiti nažalost uskoro i osjećati godinama.

Položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini za Hrvatsku stranku prava najvažnije je vanjsko-političko i strateško pitanje. Nebrojeno puta smo isticili da bez opstanka Hrvata u BiH, pogotovo u središnjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini, nema ni Republike Hrvatske. Sve hrvatske vlasti od 1992. godine do danas nisu vodile politiku koja će očuvati ovaj strateški hrvatski cilj. Odluke koje su donijete i za ratnog i poratnog vremena bile su ad hoc, nepromišljene i nadasve štetne ili pod pritiskom tzv. demokratske međunarodne zajednice. U njima nije bilo ni mudrosti, ni hrabrosti, ni dugoročne strategije i bili su na štetu Hrvata u BiH isto kao i na štetu same matične države tj, same RH.

Rezultat takve politike i političkih odluka je današnje stanje, a to je da hrvatske narodne predstavnike za najviše pozicije u BiH biraju drugi, nažalost nama suprotstavljen narod, u ovom slučaju Muslimani-Bošnjaci.
Upozoravali smo bezbroj puta na takvu nakaradnu politiku svih hrvatskih vlasti i tražili pojačani angažman na ovom pitanju. S žaljenjem moramo konstatirati, nije ga bilo, bar ne u potrebitoj mjeri.
Hrvatska stranka prava u svim svojim dokumentima dosad je posebnu pažnju posvećivala Hrvatima Bosne i Hercegovine, a tako će nastaviti i dalje.

Pozivamo sve relevante čimbenike hrvatske politike da svim raspoloživim sredstvima diplomatskim putem i gospodarskim pritiscima položaj Hrvata u BiH dovedu u institucionalni okvir koji će jamčiti egzistenciju Hrvata u toj državi jer svako odgađanje ide isključivo na štetu hrvatskih nacionalnih interesa.

S zabrinutošću moramo konstatirati da situacija u Bosni i Hercegovinu uvelike podsjeća na stanje u bivšoj Jugoslaviji krajem osamdesetih, a svi se tih vremena itekako sjećamo, te shodno tomu Republika Hrvatska mora biti spremna na sve scenarije.

Moramo biti spremni na sve scenarije jer na sceni je jedna politika kojoj su modaliteti već utvrđeni, a to je demografski učiniti područje BiH apsolutno većinskim muslimanskim za što postoje potencijali u ljudskim resursima i financijskom sektoru. Već je duže vrijeme prisutno naseljavanje određenih dijelova BiH na strateškim točkama neeuropskim elementom, točnije arapskim, koji se pojavljuje kao glavni investitor i financijer kupovine zemlje i kuća u Neumu.

Neodgodivo tražimo da se država Hrvatska postavi odlučno i pošalje jasne poruku prije svega Hrvatima Bosne i Hercegovine da nisu sami i da Republika Hrvatska stoji iza njih, što je i obvezna po Washingtonskom i Daytonskom sporazumu, ali i po Ustavu RH.

Hrvatska ne smije dopustiti genocid u miru, koji se provodi nad Hrvatima u BiH od Osmanlijskog carstva pa preko Austrije i sve do velikosrpske genocidne osvajačke ideologije.

Potrebno je poduzeti konkretne mjere kojima će se poboljšati položaj Hrvata u BiH i omogućiti njihov opstanak. Prvi korak svakako je nepriznavanje rezultata izbora koji su provedeni na neustavan način, i neprimanje u bilo kakve posjete odnosno čestitanje tako izabranom članu i članovima, koji je samo formalno Hrvat, a svakim svojim postupkom pokazuje suprotno.

Nadalje Vlada RH mora poslati nedvojbenu poruku čelnicima Hrvata u BiH da su hrvatskom narodu kao takvi potrošeni političari više neprihvatljivi i da neće imati potporu službenog Zagreba. Svi oni političari koji narušavaju zajedništvo Hrvata u BiH moraju otići u ime hrvatskih nacionalnih interesa ma kako se zvali.

Nažalost stoički smo odšutili osnivanje Herceg – Bosne, još smo gromoglasnije šutili pri njenom gašenju a sami smo aplaudirali kada su VELIKI HRVATI I DOMOLJUBI gasili HVO kao jamstvo opstanka hrvatskog naroda u BiH. Do kada ćeš još šutiti HRVATSKI NARODE i u ime čega? Nema nikoga iznad tebe osim BOGA, moj napaćeni narode i toga budi svjestan.

Da bi se otklonile sve posljedice dosadašnje nakaradne politike RH mora iskoristiti sve raspoložive mehanizme, činjenicu da smo u NATO-u, EU, a ako treba okrenuti „pilu naopako“ kako bi prisilili „velike igrače“ na pomoć u rješavanju pitanja institucionalne i svake druge ravnopravnosti u BiH.
Sada je vrijeme, sutra će biti kasno. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 19 listopada, 2018, 05:13

  IMAM JA ,TO JE MOJA BOSNA,KOJU STEPINČEVSKI KATOLICI,POTOMCI STEPINČEVIH DRAKUA I VAMPIRA UNESREĆIŠE; A JA JOJ PJEVAM;
  – SA IGMANA POGLEDAT JE LIJEPO GDJE SE BOSNA RAZLIJEVA DALEKO. I EVO MOGA KOMENTARA O SUDBINI MOJE BOSNE KOJU JOJ NAMJENIŠE POTOMCI POKRŠTENIH BALIJA,OPE ,STEPINAČEVSKI ZLOČINAČKI KATOLICI;

  HRVATI U BOSNI BEZ SVOJE DRŽAVE.

  BOSNA I HERCEGOVINA JE U MRKONJIĆU,NA ZASJEDANJU ZAVNOBIHA DEFINIRANA KAO: NI HRVATSKA ,NI SRPSKA ,NI MUSLIMANSKA ,VEĆ I HRVATSKA I SRPSKA I MUSLIMANSKA ,REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA.

  A DANAŠNJE STANJE JE STANJE UJDURME HRVTASKOG ,KRUPNOZUBOG, KATOLIČKOG PROZELITA ,HRAVTSKOG NACIŠOVINSTA ,FARNJE TUĐMANA I VELIKOSRBINA ,CERIBAŠE MILOŠEVIĆA.

  DANAŠNJE STANJE JE POSLJEDICA PODJELE BOSNE IZMEĐU TA DVA ZLOČINCA ,KRAJA 2O-TOG VJEKA ,OBADVA POSLUŠNIKA SVOJIH CRKAVA.

  POSEBNU ZASLUGU ZA DANAŠNJE STANJE U BOSNI IMAJU KATOLIČKA CRKAV ,ONA , DOMINANTNA IZ HERCEGOVINE, KOJA JE SLJEDBENICA KRIŽARSKOG DUHA I PRAKSE ,RATNOG ZLOČINCA , NON PLUS ULTRA, STEPINCA I NABISKUPA ŠARIĆA , KOJI NIJE SJEO PRED SUD PRAVDE

  U PORATNOM RAZDOBLJU KAO NJEGOV UČITELJ STEPINAC ,VEĆ JE ZAVRŠIO SVOJ ZLOČINAČKI ŽIVOT NEGDJE U ENKLAVI JUŽNO-AMERIČKIH PAMPASA ,KOJI MU JE OSIGURAO VATIKAN ,A SERVISER TOG BIJEGA I SMJEŠTAJA BIO JE OPAT ,FRATAR, DRAGANOVIĆ.

  I TKO TO DANAS POSTAVLJA PITANJE RAVNOPRAVNOSTI BOSANSKIH HRVATA SA OSTALE DVIJE NACIJE. TKO SE TO DANSA PREDSTAVLJA BRIŽNOM INSTITUCIJOM ILI POJEDINCEM OSIM OPET ONE ZLOGLASNE CRKVE IZ TUĐMANOVOG VJERSKOG RATA U BOSBNI I HERCEGOVINI. GLAVNI KRIVAC ZA DANAŠNJE STANJE JE OPET CRKVA IZ HERCEGOVINE , PROIZVOĐAČ ZLA I NESKLADA SUŽIVLJENJA GRAĐANA HRVATSKE NACIONALNOSTI SA OSTALIM NACIJAMA U B OSNI I HERCEGOVINI.

  NARAVNO ,NE PODCJENJUJEM ,DANAS SVE NACI-ŠOVINIZME U B I H KOJI SU SE RODILI U VRTLOGU RATA KOJEG SU PLANIRALI I IZVODILI TUĐMANOVI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA I SRPSKIH NAJZLOGLASNIJIH BARBARA PRAVOSLAVNE PROVENIJENCIJE ,BRADATIH SPODOBA ,MODERNIH DRAKULA. TA DVA NACI ŠOVINIZMA PROBUDILI SU ZAPRETANI ,ONAJ ISLAMSKI ,FEUDALNE PREDIKACIJE ,PA JE DANS ,RAZVIDNO DA SE NEKADAŠNJA JEDINSTVENA BOSNA IZ NOR-A IZGUBILA BEZ TRAGOVA NJENOG POSTOJANJA. PA SE TREBA ZAPITATI :TKO TO PRAVI RAZDOR U BIH ,OSIM VJERSKIH USTANOVA I NJIHIOVIH CERIBAŠA, JER NITKO DRUGI NEMA NIKAVOG INTERSA DA NE ŽIVI U ZAJEDNICI JEDNAKIH KAO NEKADA. HRVATSKA NEMA ŠTA DA TRAŽI TAMO OSIM DA TRAŽI SVOJU UJDRMU ,POLITIČKU I VJERSKU RADI POLITIČKIH UTJECAJA ,A ONI SE UVJEK PRETVORE I U ONE NACIONALISTIČKO-VJESKE. SRBI , DANAS U BOSNI POSEBNO KORISTE TU PODIJELJENOST ,U ČEMU IMAJU POTPORU OD NACISTIČKIH ELEMENATA SRBIJE, RASPIRUJUĆI ONAJ PRAVI SVETOSAVSKO –ČETNIČKI ,KOLJAČKI NACIZAM.

  ETO ,DANAS BI SE MOGLO REĆI DA JE KRUPNOZUBI ,KATOLIČKI PROZELIT, TUĐMAN, POSMRTNO POSTIGAO ONO ŠTO JE NEUKO TVRDIO DEVEDESETIH GODINA ,DA BOSNA NIKADA NIJE BILA DRŽAVA .DA JU JE NAPRAVILA KOMNUNISTIČKA PARTIJA JUGIOSLAVIJE ,ODNOSNO DA JE ONA KOMUNISTIČKI ISPRDAK, ODNOSNO , KOMUNISTIČKA UMJETNA KONSTRUKCIJA.

  ETO,GOSPODINE TUĐMAN ,NEUKI LJUDI, A POSEBNO VLADARI, PROIZVEDU NAJVEĆA ZLA KOJA NI NAJPAMETNIJI NASLJEDNICI NISU U STANJU RACIONALNO RIJEŠITI .POSTILGLI STE JEDAN OD CILJEVA ,PODIJELILI STE BOSNU SA VAŠIM VJERSKIM PAJDAŠEM MILOŠEVIĆEM , A MUSLIMASKI FEUDALNI ,ISLAMISTIČKI ŠOVINIZAM ISKOČIO JE I HLAPLJIVO SE INSTALIRAO GDJE GOD JE MOGAO I NEMOGAO. KAD GOVORIM O NACIŠOVINIZMU I NJEGOVOJ EKSPANZIJI ,NARAVNO ,NE POISTOVJEĆUJEM NIJEDAN NAROD SA TIM AMBICIJAMA KOJE SE RAĐAJU I PROVODE U CENTRIMA VJERSKIH FUNDAMENTALISTIČKIH AMBICIJA, U SLUŽBENIM INSTITUCIJAMA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code