BARIKADE U CRNOJ GORI

BARIKADE U CRNOJ GORI

27. prosinca, 2019.

 

Nekoliko stotina građana od 11 sati drži u blokadi magistralni put Berane – Bijelo Polje u Crnoj Gori. Antena M javlja da su vjernici Srpske pravoslavne crkve iz Pljevalja blokirali i most na Đurđevića Tari, kao i da je na lice mjesta stigla policija.

Okupljeni u mjestu Rakonje, gdje počinje bjelopoljska zaobilaznica, propuštaju samo vozila Hitne pomoći. Blokirane su i Ribarevine, na putu ka Beranama.

Kilometarske kolone automobila formirale su se iz četiri pravca. Čelnici Centra bezbjednosti iz Berana razgovaraju s građanima kako bi oni uklonili blokadu.

Iz OKC-a policije rečeno je da nemaju informacije o blokadama puteva na sjeveru.

Radio Jadran prenosi da je u Zelenici na ulazu u Herceg-Novi, osim građana, prisutna i policija. Među okupljenima na ulazu u Luku Zelenika su i predsjednik i potpredsjednik općine Stevan Katić i Miloš Konjević.

Katić je kazao da je Kućanska parohija organizator molebana i blokade u Zelenici.

Također, policija u Zeti je odblokirala put, dok je i dalje blokiran magistralni put Nikšić – Podgorica, preciznije na ulazu u Nikšić.

Blokade su tijekom večeri postavljene i u Tivtu.

Zastupnik Andrija Mandić, prenosi portal Vijesti.me je poručio da će, ako se ne odustane od zakona, “ovo biti katastrofa za Crnu Goru”.

“Pozivam sve moje ratne drugove iz ’91. i ’99. da budu spremni. Možete da računate na ono najgore”, poručio je Mandić. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mladji vodnik Aleksandar Vulin
  #1 Mladji vodnik Aleksandar Vulin 28 prosinca, 2019, 14:24

  One koji se nisu poveli za Bulatovicem i Milosevicem ne treba u eventualnom oruzanom sukobu zaliti. Dapace, pa i velikoga ministra rata srbijanskoga, kretena Vulina, samo neka se mlate. Da mi ga je samo vidjeti u odori SrbV-e sa cinom mladjega vodnika…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Veky
  #2 Veky 28 prosinca, 2019, 11:39

  On ce na Rat pozivat jadan narod kojem sicaju bakine o povezivanju I nepovezivanju.SRAMITE SE BAGRO KUHATE DA BI NA GOLORUKI NARID PRODAJU ORUZJA UNAPRIJEDILI_ MARS U 3 PMveky

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code