BANKARSKI ZLOČINCI MORAJU ODGOVARATI NARODU ZA KRAĐU BANAKA

BANKARSKI ZLOČINCI MORAJU ODGOVARATI NARODU ZA KRAĐU BANAKA

24. svibnja, 2015.

0209007.481

Najveću pljačku u hrvatskoj povijesti štiti DORH i nikome ne polaže račune

Napisao: Saša Radović

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović ne zna što će od posla. Proslave, izložbe, humanitarne akcije, obraćanja javnosti! Treba otvoriti u Slavonskom Brodu godišnjicu Udruge ptica pjevica, u Šibeniku je izložba radova učenika osnovne škole. A, tek relacija Knin – Zagreb! Milanović i Karamarko zdušno pomažu ili odmažu – od slučaja do slučaja. Skupa putovanja s kraljevskom svitom, tjelohraniteljima – milijuni frcaju!

Što je s državničkim poslovima, sa zapošljavanjem, s gladnim kopačima kontejnera, s nacijom koja zamire?

U pregledu Europske komisije, na razini EU, predviđen je rast populacije do 2060. godine. Međutim, ne u Hrvatskoj! Mi spadamo u zemlje s izrazito negativnim demografskim trendovima. Od današnjih 4,3 milijuna Hrvata, do 2060. ostat će nas 3,7 milijuna. To znači da će po dosadašnjem modelu u našoj suverenoj i nezavisnoj Republici Hrvatskoj – elita s Gornjeg grada biti odgovorna za pomor 600.000 Hrvata.
Tako kaže Europska komisija, no taj optimizam nema realnu podlogu u hrvatskoj sadašnjosti, a još manje u budućnosti. Možemo biti sretni ako 2060. godine Republika Hrvatska (ili tada, možda Kolonija Croatia) bude imala čista 3 milijuna stanovnika. Europski analitičari nisu uzeli u obzir stupanj razorenog hrvatskog gospodarstva, ratni i pretvorbeni kriminal, te užasne posljedice najveće krađe hrvatskih banaka u Europi, a možda i u svijetu. Ti elementi projiciraju, danas zaboravljenu pošast u razvijenom svijetu – glad! Imamo je u Hrvatskoj! Imamo neosporne podatke da je golemom dijelu djece svekolikog puka jedini dnevni obrok – školska marenda. Prazni stolovi postali su naša stvarnost. Uz shemu koju ne žele mijenjati; Milanović, Karamarko, ni njihovi budući supstituti – pomor Hrvata bit će znatno veći od europskih predviđanja. Uporišta za ovakvu projekciju možemo potražiti u bliskoj prošlosti i u sumornoj sadašnjosti.

Krađa banaka

Pljačka u ratnom profiterstvu i privatizaciji nevine su dječje igrice prema najvećem zločinu – krađi svih hrvatskih banaka. Stotinjak udbaša, bossova „Hrvatske bankarske mafije“; Gregurić, Valentić, Luković, Mateša, Šarinić, Škreb i dr., te oko 500 „vojnika“, nezakonito su postali vlasnici bankarskog sustava cjelokupne novčane aktive i – cijele Hrvatske. Njihova Hrvatska narodna banka putem monetarno kreditne politike Hrvatske diktira ekonomsku politiku vlade Republike Hrvatske, što znači da je neprikosnoveni gospodar naših života.

Bossovi i njihovi vojnici ukrali su banke i ono u bankama. U međuvremenu pokrali su i preko 15 tona čistog zlata iz ostavštine SFRJ, koje je pripadalo Hrvatskoj – dakle, nama hrvatskom narodu. Zlato su 2001. godine prodali i dolare pohranili u svoju HNB.

Ovih nekoliko redova koji slijede, na jezgrovit način objašnjavaju najveću krađu od stoljeća VII. – navodnu „prodaju banaka“ koje nikada nisu bile prodane, niti pretvorene u d.d. (dionička društva). Shvatit će i oni najgluplji, notorne činjenice su pred nama. Shvatili su i Bajić i Cvitan, ali …

Spomenutih cca 600 ljudi pokrali su sve građane Hrvatske:

Ustavom SRH banke su bile vlasništvo poduzeća, a poduzeća su bila vlasništvo građana. Poduzeća su privatizirana Zakonom o pretvorbi društvenoga vlasništva donesenim 1991. godine, no u njemu se banke izostavljaju iz pretvorbe vlasništva poduzeća. Dakle, banke se nisu privatizirale, nisu mogle postati d.d. S obzirom na to da država nije bila vlasnik banaka nego poduzeća (dakle, građani!) nije ih mogla ni prodati, jer nikada nije donesen nijedan zakon koji bi potvrdio pretvaranje banaka u dionička društva. Udbaški klan lukavo je programirao – te iskoristio tu zakonsku manipulaciju i domogao se milijarda. Ti zločinci, današnji vlasnici banaka, tvrde da su banke u Hrvatskoj preoblikovane u dionička društva ili d.o.o-e. Preoblikovane – bez zakona, lopovski, pljačkaški! Vlasništvo se ne može „preoblikovati“, može se samo prodati ili opljačkati!

Ostalo su finese. Elita s Gornjeg grada imala je sukno i škare. Fabriciraju zakone sebi u prilog. Zakonom o Hrvatskoj narodnoj banci, Hrvatski sabor gubi ingerencije nad HNB. Više nitko ne može kontrolirati njihovo vlasništvo, lihvarenje i bankovni kriminal. Hrvatska narodna banka ne odgovara hrvatskom narodu, a ne podliježe ni kontroli Državne revizije. Važan segment rada bankarske mafije je zaštita sustava. Mega milijardske afere, u kojima bankarska mafija vodi glavnu riječ, štiti DORH, također neovisna institucija koja nikome ne polaže račune. Gluhi i slijepi čelnik, Mladen Bajić godinama je elitu štitio od procesuiranja i optužbi. Posao uspješno nastavlja Dinko Cvitan. U Gajevoj 30. – ništa ne čuju ni ne vide!

Više od dva desetljeća nakon pretvorbe i privatizacije javnost ne zna tko su stvarni vlasnici banaka i najvećih domaćih kompanija. Debelo zaštićeni bankarskom tajnom, skriveni iza tzv. „skrbničkih računa“ hrvatski zločinci raspolažu vlasničkim udjelima i u svim najvećim hrvatskim tvrtkama. Zna se da imaju oko 80 milijarda kuna, zakonom skrivenih od javnosti. Ali, nitko ne zna koliko milijarda eura vrijedi hrvatska bankarska mafija???

Bankarski kraljevski život

Ovih toplih proljetnih dana stolovi su i dalje prazni, ali barem nam sobe nisu hladne. Svekoliki hrvatski puk, uz kredite, ovrhe i deložacije – i dalje zamire u Gladnoj našoj, ali nije svima sve crno. Ratni profiteri, pretvorbeni zločinci i bankarska mafija žive svoj kraljevski život u Lijepoj našoj!

Vlada RH, Hrvatski sabor i predsjednica RH, serviraju nam svakodnevno spinove i igrokaze. Uz stalne proslave ovog i onog, tu su i virtualne, krvave bitke ostarjelih i mrtvih partizana, ustaša i četnika. HDZ ide malo dublje u prošlost. Kažu da je naručen elaborat od znanstvenice arheologinje Mirjane Sanader. Traži se označavanje svih starih grobišta od kralja Trpimira do danas. Iskopavat će!

Karamarko ne zna u kojem bi se automobilu vozio. A-8 plaća mu HDZ, a mercedes ML buduća supruga (ako se ne predomisli!) Ana Šarić i to preko svoje tvrtke Drimia. Milanović s visoko podignutom šakom viče: „No pasaran“!

Niču nove stranke i udruge. Ivo Josipović ima stranku „Naprijed Hrvatska“, on je predsjednik, a podpredsjednik će vjerojatno biti Mladen Bajić. Ivo ga je odlikovao ordenom Kneza Branimira s ogrlicom, znao je da će mu Mladen u novoj stranci garantirati – „naprijed“! Ha! Drago Prgomet sa svojom udrugom Hrid želi konsenzus onih partizana, ustaša i četnika. Naivno! Simpatična Mirela pretjerala je u zaštiti prirode, članovi ORaH-a moraju čistiti lišće po parkovima i saditi platane pokraj cesta. I članovi bježe! Nansi i Laburisti utapaju se u SDP-ovoj močvari. Ruža tjera sve nehrvate napolje, a Mate Kapović maše srpom i čekićem… Igara previše – kruha premalo!

Nitko, baš nitko, ne spominje bankarsku mafiju i ostale zločince koji su ogolili do kosti Republiku Hrvatsku. Nitko ne želi inicirati oduzimanje opljačkanog, iako postoje ustavni i zakonski okviri za to. Vladi RH, Hrvatskom saboru i predsjednici RH, nije jasno da je imperativ opstanka Hrvatske otvaranje Pandorine kutije. Zli duhovi moraju izaći – 600 bankarskih zločinaca i nekoliko tisuća tajkuna moraju položiti račune svome narodu. Banke treba vratiti pravom vlasniku – hrvatskom narodu, pretvorbenim tajkunima treba oduzeti milijarde s računa na Kajmanskim i drugim otocima. A, u državni proračun dobro će doći i onih 80 milijarda sa „skrbničkih računa“ iz velikih firmi. Zna se da su te milijarde pokradene, ali nitko ne zna čije su. Treba ih samo uzeti!

Umjesto skupih i jalovih proslava vlast mora povući državnički potez i osnovati ono što nemamo – Hrvatsko tužiteljstvo! Uspavani Dinko Cvitan i njegov DORH mogu i dalje loviti srdele i papalinu.

Anno Domini MMXV./25.

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marinko
  #1 Marinko 28 svibnja, 2015, 11:09

  Samo Živi zid!!! Ako ne damo šansu mladim ljudima da pozatvaraju te psihopate, nikad nećemo uspjeti vratiti pokradeno…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. DON
  #2 DON 26 svibnja, 2015, 22:25

  Kada je onomad General JNA uzdigo ruke i viknuo povijesnu misao ” imamo Hrvatsku” doista sam mislio da je on istom prolupao.No sada decenijama nakon toga shvatio sam da je bio definitivno u pravu.Naime on i njegovi definitivno imaju Hrvatsku.No, da je tada viknuo IMATE HRVATSKU danas bi situacija bila bitno drukčija.Ipak svijet je stvoren za pametne i snalažljive i zabadava sada pričati o tome tko je jamio ,jamio je.To ostaje i dalje aksiom i…….. pojeo vuk magare……ENDE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. dalaj sanja
  #3 dalaj sanja 24 svibnja, 2015, 17:34

  EU I NATO su tamnica naroda i to tako dobro osmišljena da zaslužuje divljenje.

  Čak su i same žrtve, kroz medijski brainwashing, ubijeđene da u ostvarile svoj najveći ideal.
  A kruna svega “toga” je umrezeno “korporativno bankarstvo”.
  Otpor je uzaludan.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. jadi
  #4 jadi 24 svibnja, 2015, 10:53

  mislim da je ŽIVI ZID jedina stranka koja proziva bankare…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. arap
  #5 arap 24 svibnja, 2015, 08:25

  … psi laju … karavane prolaze …

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code