BANDIĆEVA SUĆUT OBITELJI LETICA

BANDIĆEVA SUĆUT OBITELJI LETICA

26. listopada, 2020.

 

U povodu smrti prof. dr. Slavena Letice, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je obitelji telegram sućuti u kojemu stoji:

Poštovana obitelji Letica,

Sa žalošću sam primio vijest o smrti prof. dr. Slavena Letice koji će zauvijek ostati upamćen kao ugledni sveučilišni profesor, ekonomist, političar, sociolog, publicist koji je svojim radom i zalaganjem ostavio dubok trag u stvaranju moderne Republike Hrvatske.

Uime Grada Zagreba i svoje osobno ime, izražavam duboku i iskrenu sućut. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 26 listopada, 2020, 23:05

  LETICA , KAKVOG GA JA POZNAJEM,NA OSNU NJEGOVIH PISANIH I JAVNO USMENIH ISTUPA, JE NEUKI ,TAKOZVANI SVEUČILIŠNI PROFESOR ,KOJI SE IZDAJE ZA,

  SOCIOLOGA ,POLITOLGA ,POLITIČARA I SPECIJALISTU ZA AMERIČKI TIP DEMOKRACIJE . TO JE, ŠTO SE TIČE, NA STRUČNOM PLANU. A NA SVIJETOVNOM JE KATOLIK, MOŽE I KMETSKO KATOLIČKE TRADICIJE KADA JE U PITANJU DA BUDE BLIŽI CRKVI JER JE CRKVA OD 1945 GODINE ,NA OVIM PROSTORIMA, BILA RADIKALNI PROTIVNIK SOCIJALIZMA A ZAŠTIČENA ZAPADNOM SVETOM ,VOJNOM ALIJASNOM I VATIKANSKIM, ZLOČINAČKIM, KASTISNSKIM KIŠOBRNAOM, A MOŽE I ONE VRSTE KATOLIKA ,POLITIČKI GLEDANO, U DUHU UTJECAJA CRKVE I ZAPADNE SVETE ALIJANSE ,KATOLIK ANTIKOMUNISTIČKE RADIKALNE PROVENIJENCIJE I PRAKTIČNOG DJELOVANJA. SVE TO MOŽE ČOVJEJ KOJI SE U SOCIJALIZMU IZDIGAO , FORMALNO, NA NAJVIŠI STUPANUJ FORMALNOG OBRAZOVANJA , A POŠTO SE IZLEGAO U OKRILJU TRIBALNO ANTROPOIDNE SVIESTI ,DAKLE SVIJESTI NA STUPNJU HOMO EREKTUS, PA NJEGOVO NAGLO UKLJUČEIVANJA U CIVILIZACIJSKI KRUG ŽIVLJENJA I OBRAZOVANJA NIJE SE USPIO OSLOBODITI ONE SVOJE TRIBALNO-ANTROPOIDNE TRADICIJE KOJA MU JE UMNOGOME BILA PREPREKA DA USPOREDO SVOM BORAVKU I OBRAZOVANJU U CIVILZACIJSKOM KRUGU I SVOJU SVIJEST UZDIGNE NA ONAJ STUPANJ ,ONAJ HEGELOV STUPANJ SAMOSTALNE SAMOSVIJESTI, KADA ČOVJEK POSTAJE POVIJESNI ČOVJEK ,DA SEBE SPOZNA KAO PREDMETNU SVIJEST,ČOVJEK KOJI POSTAJE GOSOPODAR SEBE I SVOJE OKOLINE I PRIRODE KOJA GA OKRUŽUJE. TAJ STUPANJ SVIJESTI MU JE BIO POTREBAN ZA NORMALNO UKLJUČIVANJE U SOCIJALISTIČKI RAZVOJNI KRUG .ALI JE NJEGOVA TRIBALNA TRDICIJA BILA NAJVIŠE CIJENJENA U ONOM SLOJU KOJI KONTROLIRA ZLOČINAČKA CRKVA ŠTO MU JE BILA ODSKOČNA DASKA DA SE POSLUŽI NJOME I PRIBLIŽI ONOM MALOM KRUGU KLERIKALNO KONZERVATINIH KRUGOVA GDJE CRKVA SIJE SVOJE SJEME KATOLIČKE RADIKALNOSTI , A KOJA JE NA ZAPADU DOBIVALA APSOLUTNU PODRŠKU U SVEOPĆOJ HAJCI PROTIV KOMUNIZMA ,ODNOSNO , SOCIJALIZAMA. PA SE TAKO NAŠ LETICA USPJEVA NAMETNUTI KAO FORMALNO OBRAZOVAN , TE SE DOČEPAO ,ČAK, I SVEUČILIŠTA. TAKO MU SE PRUŽILA PRIKLIKA DA JE VIŠE POSTAO JAVANA OSOBA NEGO PAMETNA, A NAJMANJE STRUČNO SPOSOBAN ZA FUNKCIJE KOJE JE OBAVLJAO. TO JE POKAZAO SVOJIM JAVNIM ISTUPIMA, NA JAVNIM MJESTIMA I SVOJIM DJELOVANJEM, OBAVLJAJUĆI RAZNE DRUŠTVENE FUNKCIJE.

  A ŠTO SE TIČE NJEGOVOG POLITIČKOG HAZARDIRANJA U STVARANJU TUĐMAN –ŠUKOVE SATRAPIJE, POKAZAO SE KAO PRAVI TRIBALNO-HAJDUČKI MEŠETAR ,PA JE KAO TAKAV I BIO NAJBLIŽI SURADNIK SAMOUKOM ,KATOLIČKOM POVIJESNIČARU I PROZELITU, SATRAPU TUĐMANU, PA IH JE HRAVTSKI GRAĐANIN MOGAO DA DOŽIVI KAO DVA KLERIKALNA FOSLIA JOŠ IZ HAJDUČKO-MLETAČKOG ,ZVONIMIROVA VIRA. KAO I MLETAČKI KONJOKRADICA ZVONIMR ,LETICA I TUĐAMAN SU NAS UVALILI U SREDNJOVJEKOVNE KRIŽARSKE RAZRAČUNE SA ONOM TAMO RASKOLONIČKOM ISTOČNOM KRVOLOČNOIM CRKVOM, PA UMJESTO KOSOVA PLJA ODREDIŠE VUKOVAR GDJE SUKOBIŠE DVIJE KRŠĆANSKE VOJSKE.
  PA SLJEDSTVENO TOME , LETICA SA SVOJIM VRHOVNIKOM, SAMOUKIM POVIJESNIČAROM ,KATOLILČKIM PROZELITOM , SU OLIČENJE DEKADENCIJE DUHA I UMA NA OVIM PROSTORIMA, I NAJMANJE JE UGODNO ČUTI HRVATSKOM GRAĐANINU DA JE FRANJO TUĐMAN POSTAO PREDSJEDNIK, I JOŠ KAKO REČE OVAJ NEUKI LETICA,OTAC DOMOVINE. ONDA JE ZAISTA PRAVA KONSTATCIJA I PRAVA DEFINICIJA KOJOM BI TU DVOJICU IDENDIFICIRAO HRVATSKI NAROD ,SADA SA ODMAKOM VREMENA ,DA SU TA DVA HRAVTSKA HOMO-EREKTUSA ,DVA INTELEKTUALNA FOSILA IZ KLERIKALNO KAPTOLSKOG VIRA. DVA ČOVJEČULJKA KOJI SU PONOVNO NAPRAVILI CRNU RUPU U HRVATSKOJ POVIJESTI, KAO I NJIHIOVI IDOLI, STEPINAC I PAVELIĆ, SA SVOJOM ZLOČINAČKOM CRKVOM U HRVATA. UVEDOŠE NAS U KRVOLOČNI VJERSKI RAT,RAZORIŠE UREĐEN U SOCIJALISTIČKU DRŽAVU HRVATSKU ,PODIJELIŠE NJENE GRAĐANE NA ONE NAŠE I NJIHOVE ,KOJI SU MORALI NESTATI DA BI HRAVTSKA BILA ONA ČISTA STEPINČEVSKA , BOŽJA DRŽAVA.-
  Odgovori

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code