BANDIĆ ŠUTI, A SVOJEDOBNO JE IZJAVIO DA NA BUNDEKU VIŠE NEĆE BITI CAJKI I NAPLATE ULAZNICA

BANDIĆ ŠUTI, A SVOJEDOBNO JE IZJAVIO DA NA BUNDEKU VIŠE NEĆE BITI CAJKI I NAPLATE ULAZNICA

12. rujna, 2019.

 

 

Riječ je o nekakvom Rujanfestu, kojeg usred glavnog grada organizira neki Darko Fuček.

Čudi nas također zbog čega organizator ovu manifestaciju nije nazvao „Srbijanski muzički vašar“ (Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Bajaga i Instruktori, Dejan Matić, Željko Joksimović, Ministarke, Željko Samardžić…) ili tako nekako, što u Hrvatskoj nije zabranjeno, a tim naslovom i uz te izvođače privukao bi još više posjetitelja

Napisao: Mladen Pavković

Delegacija srpske vojske, odnosno delegacija onih koji su 1991. izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku žarko je željela u srpskim odorama ponovno doći u Hrvatsku, ali im to ovoga puta nije uspjelo. Međutim, već od sredine idućeg tjedna, Zagreb će posjetiti „delegacija“ srpskih pjevača i glazbenih skupina, od kojih su neki, poput Bajage i Miroslava Ilića itekako „lepo pevali“ u cilju dizanja morala srpskim četnicima.

Riječ je o nekakvom Rujanfestu, kojeg usred glavnog grada organizira neki Darko Fuček.

Tim povodom, Udruge hrvatskih branitelja, na čelu sa HVIDR-om Grada Zagreba, najoštrije su osudile ovaj srpski dernek.

Tražena roba

Međutim, organizator  manifestacije u svom odgovoru ističe da je i on 91. bio u uniformi i da mu je tada bilo apsolutno normalno da u Hrvatsku ne dovodi „cajke“, ali da je sada ipak drugačija situacija, da je normalno da ih se zove, tim više jer je to tražena „roba“ i nitko im nije zabranio nastupe.

Oni koji su sudjelovali u obrani agresije na Republiku Hrvatsku često kažu – kakav si bio u ratu, takav si i danas, pa je pitanje u kojoj je to odori služio Fuček (valjda u onoj ZNG-a).

Vjerojatno je istina da ima relativno veliki broj onih koji i usred Zagreba žele slušati „zavijanje cajki“, ali je isto tako istina da ima puno više onih koji recimo žele slušati i gledati nastup Marka Perkovića Thompsona i druge hrvatske domoljubne pjevače, ali te i takve organizatori ne zovu, iako ni oni nemaju zabranu nastupa, (i ne krše propise), osim u pojedinim gradovima, kao što je primjerice Pula, gdje u Arenu može svaka „cajka“, ali ne i Thompson.

Čudi nas također zbog čega organizator ovu manifestaciju nije nazvao „Srbijanski muzički vašar“ (Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Bajaga i Instruktori, Dejan Matić, Željko Joksimović, Ministarke, Željko Samardžić…) ili tako nekako, što u Hrvatskoj nije zabranjeno, a tim naslovom i uz te izvođače privukao bi još više posjetitelja.

Kad smo se vratili iz rata (kao pobjednici!) vjerovali smo da ćemo imati prigode  gledati i slušati glazbene zvijezde koje dolaze sa Zapada, kad tamo, pojedini menageri nas „uče“ da „to nije to“, da su za nas ipak najbolje i najprihvatljivije srpske cajke, jer da ljudi baš to vole!

Bandić šuti

Nu, činjenica je da pojedini hrvatski skladatelji i pjevači čak i bolje „zavijaju“ nego cajke s Istoka, a neke od njih imat ćemo prigode čuti i na Rujanfestu.

Takav glazbeni „vašar“ nije nam potreban, jer složio se organizator s tim ili ne uz jednu Seku Aleksić ili Miroslava Ilića obvezno idu opanci, šubare i srbijanska kola, sve ono čega smo se nagledali i naslušali i u vrijeme srpske agresije.

A i tada i danas Miroslav Ilić pjeva:

…Pošla majka sina da potraži

Pa se javi đeneralu Draži

Čiča Draža, gde je moje dete

Čuvaju ga srpske bajonete!

Čudi nas da se oko tog cirkusa još nije javio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je svojedobno izjavio da „neće više biti cajki ni naplata ulaznica  na Bundeku“, dok još nismo dovoljno glasno čuli ni što o tome misle hrvatski generali?

Nije valjda da se i oni slažu s „okupacijom“ ovih i ovakvih pjevača i pevača? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Frano Matusic Ruski
  #1 Frano Matusic Ruski 12 rujna, 2019, 14:13

  Odgovorni i održivi turizam meritum je 23. zasjedanja Glavne skupštine UNWTO-a koji se održava u ruskom St. Peterburgu i gdje u hrvatskom izaslanstvu sudjeluju državni tajnik Frano Matušić, glavna savjetnica Barbara Mesić i Blanka Belošević, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i nacionalni kontakt za UNWTO.

  Državni tajnik Frano Matušić uključen je u raspravu s temom “Obrazovanje i zapošljavanje u turizmu – dostizanje ciljeva održivog razvoja“, a rasprava se dotiče i rastuće uloge tehnologije u turizmu.

  U svom obraćanju Matušić je istaknuo hrvatski sustav e-Visitor, inače nagrađeni projekt Svjetske turističke organizacije za inovacije u turizmu, kao i obrazovni sustav Centara kompetentnosti kojeg Hrvatska za područje turizma uspostavlja na šest lokacija u zemlji. Radi se o nekakvoj konferenciji o turizmu, gdje Hrvatsku delegaciju vodi neponovljivi Frano Matusic, bivsi saborski zastupnik. Najavljuje velike uspjehe nasega turizma, ali nista ne zbori o tome kako je dospio u Rusiju.. Nije valjda i onamo putovao svojim automobilom poradi naplate kilometraze, a ne besplatno, avionom, do Zagreba i Sabora. Cisti dubrovacki i HDZ-ov stedisa…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code